1. Anasayfa
  2. Teknoloji

AutoCAD de Ribbon Nedir?

AutoCAD de Ribbon Nedir?
autocad-ribbon-ve-toolbar-nedir
0

Ribbon:

AutoCAD ortamında ribbon en çok kullanılan araç menüsüdür. Bütün araçların simgeleri ile birlikte sunulup kategorize edir. Simgelerin üzerinde mouse ile beklenir ise ne işe yaradığı ve nasıl kullanıldığı bir kutucukta yazılır ve ya gösterilir.
AutoCAD ‘a 2009 yılında dahil edilen bu özellik zamanla geliştirilmiştir. Özelleştirilebilir bölümleri ve kaydırmalı kolay kullanımı ile bir çok kullanıcı tarafından sevilmiştir.

Bu riboonları aktif etmek için ekranın sağ altında bulunan Workspace Switching simgesinden seçim yapın.

Drafting & AnnotationAutoCAD da 3 adet ribbon menü vardır bunlar şunlardır.AutoCAD ‘ı açtığınızda varsayılan olarak işaretlenen ve açılan tiptir. 2D çalışmalar yapmak ve incelemek için gerekli araçları barındırır. 3D olarak ekranı hareket ettirebilseniz de 3D için gerekli çizim ve kontrol araçları bulunmaz.

3D Modelling:

 Profesyonel seviyede 3D tasarımlar yapmak için kullanılacak olan araçları barındıran menüdür. 3D olarak bir şeyler tasarlamak için kullanılabilecek her türlü araç burada mevcuttur.

Araç kutuları ise AutoCAD için daha özelleştirilebilen hatta kendi kutularınızı yaratabildiğiniz komut menüleridir. Taşınabilir ekranın herhangi bir köşesine hatta ortasına bırakabilirsiniz.

Toolbar:

Bir araç kutusu eklemek için menüyü kullanın.

Not: Eğer menü aktif değil ise komut istemine menubar yazın enter e basın. daha sonra 1 yatıp enter e basın. ve en üstte gözükmesini sağlayın.

Şu yolu izleyin
Tools – Toolbars – AutoCAD – “SEÇİM”

SEÇİM yazan yerde açılan bölümden seçim yapın demek istiyorum. Yani açılan yerde onlarca araç kutusu var birisini seçin. Örneğin Draw ve ya Layers gibi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir