1. Anasayfa
  2. Anime

Siyah Kanarya – Black Canary Kimdir?

Siyah Kanarya – Black Canary Kimdir?
siyah kanarya - black canary
0

Black Canary ya da Siyah Kanarya, DC Comics tarafından yaratılmış bir kadın süper kahramandır. İlk olarak DC Comics’in yazar ekibinden Robert Kanigher ve Carmine Infantino tarafından Flash Comics’in Ağustos 1947 tarihli 86. sayısında kullanılmıştır. Flash Comics ile tanınsa da genellikle Arrow çizgi romanlarının vazgeçilmezidir.

Güçleri

Özellikleri

Siyah Kanarya’nın en büyük yeteneği Dövüş yeteneğidir. Düşmanlarını dövüş yetenekleri ve süper güçleriyle alt etmektedir. Süper güç olarak sonik bir ses kullanır. Superman’in kulaklarından kan getirebilecek türden bir ses gücüne sahiptir. Adalet Birliği üyesidir. Aynı zamanda bir Adalet Birliği üyesi ve eski bir boks şampiyonu olan Wild Cat tarafından çok iyi bir dövüş eğitimi almıştır. Siyah Kanarya Wild Cat’i babası gibi görmektedir çünkü kendisi bir yetimdir. Green Arrow ile ilişkisi vardır.

Sonik kuş Sesi

Çok yüksek derecede yüksek ses dalgaları yaratabilir bu güçle düşmanlarını alt edebilir, cam vb. nesneleri kırabilir. maddeleri paramparça edebilir. Superman üzerinde bile etkili olmuştur. İlk olarak gücüne güvenmez her zaman dövüş yeteneğine güvenir bu yüzden genellikle kullanmaz.

Boks

Çok iyi bir dövüşçüdür, kavgalarda önce yumruklarını kullanmayı tercih eder. Sıradan 10 adamı tek başına yenebilir. Güçlerini kullanırsa bu sayı çok daha fazla olur. Dövüş yeteneği neredeyse eşsizdir. Young Justice de Superboy’u yere sermiştir. Gücü ile Superman’a diz çöktürmüştür. Hafife alınacak birisi değildir.

Kostüm ve ekipman

Tüm süper kahraman kadınlar gibi fazlasıyla erotik bir kostüm giyer. Kostümü siyah tayt, siyah bluz, siyah ceket ve siyah botlardan oluşur. Neye göre tasarlandığını tam olarak bilemiyoruz fakat Wonder Woman gibi yarı çıplak dolaşmak için yeterli biyolojik dayanıklılığa sahip değildir.

Ekipman olarak motorunu kullanır, olaylara motoruyla gider. Geceleri gezen türden bir kahramandır ama Green Arow ile birlikte çalışırken onun ekipmanlarından yararlanır.

Fiziksel Özellikler

Uzun boylu, esmer tenli sarışın bir kadındır. Mavi gözlü ve çok atletiktir. Kıyafeti, yürümesi hatta konuşmasıyla kahramandan çok model gibidir.

Kaynak: Black Canary – Vikipedi (wikipedia.org)

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir