1. Anasayfa
  2. Çizgi Roman

Marvel’in Tanrısı (One Above All ) Kimdir?

Marvel’in Tanrısı (One Above All ) Kimdir?
One Above All
1

One Above All, Marvel, Tanrı, Her Şeyin Üstünde Olan, One Below All, Marvel Karkterleri, Çizgi Roman, MCU, Hakkında Bilgi, Vikipedi, Bilgi

Kurgusal Tanrılar

Kurgusal evrenler çizgi roman, film ya da anime olsun fark etmez pek çok yönden gerçek hayata bezer. Bu benzerliklerden bir tanesi de inançlardır. Büyük sistematik evrenler genellikle tüm dünyaya hitap ettiğinden kendi inanç sistemlerine sahiptir. Bunu Game of Thones, Yüzüklerin Efendisi, Star Wars gibi tüm büyük serilerde görebilirsiniz. Tabi istisnalar ve göndermeler de mevcuttur.

İş çizgi roman evrenine gelince bu sektörü koşturan iki büyük güç vardır. Marvel Comics ve DC Comics. DC Comics’in tanrısı Presence’dir. Her şeyin üstündedir. Marvel evreninin tanrısı da One Above All‘dır. Kelime anlamı itibari ile “Her Şeyin Üstünde Olan” demektir. One Above All marvel evrenindeki herkesin toplamından güçlüdür. Boşluk varken o vardır.

One Below All ve Beyonder kıyaslama
Beyonder ve One Below All ve Hulk

Bu kurgusal yaratıcıların ortak noktası ise serinin yaratıcısını temsil etmeleridir. Marvel Comics‘in tanrısı One Above All ise doğal olarak Stan Lee‘yi temsil etmektedir. Baştan söyleyelim bir din krizine girmemek için firmalar bunu resmi olarak kabul etmemektedir.

Not: DC ve Marvel için ortak bir özellik olarak diğer tanrılar da gerçektir. Mesela Müslüman ülkede Allah’a dua edip karşılık alabilirsiniz. Zeus ile savaşabilir ya da Kutsal Suyun arıtıcılığı ile vampir avlayabilirsiniz.

Genel Bilgiler:

One-Above-All , Mark Waid ve Mike Wieringo tarafından yaratıldı ve ilk olarak Fantastic Four # 511’de göründü . Birkaç görünüşünde, Jack Kirby’nin görünümünü aldı , bu onun Marvel Multiverse içindeki gerçek çizgi roman yazarlarının temsili olduğunu anlamına gelebilir.

yaşayan mahkeme olarak bilinen living tribunal.
Living Tribunal (Ortada)

One-Above-All, Marvel Çoklu Evrenindeki ve muhtemelen Omniverse’deki tüm varoluşun tek yaratıcısıdır . Aynı zamanda Living Tribunal‘ın de denetçisidir.

Not: Living Tribunal, Sonsuzluk eldiveni ve sonszuluk taşlarının yaratıcısıdır. Buradan bile ne kadar yukarıda olduğunu anlayabilirsiniz.

Ben Her Şeyden Üstünüm. Birçok gözle görürüm. Birçok el ile dokunurum. Onlar kendileri, ama aynı zamanda benim. ben her şeye kadirim. Tek silahım aşk. Gizem ilgimi çekiyor.

One Above All

Bu sözler ile kendisinin her şey ve herkes olduğunu açıkça ifade etmiştir.

Tanrısal Özellikler

One Above All, bir tanrı olduğundan pek çok özelliğine niteliksel değer verilememektedir. Örneğin yaşı, gerçek şekli, amacı gibi pek çok konu ilahi sebeplerden boşluktadır. Neredeyse hiçbir olaya müdahil olmaz. O her şeye kadir olduğundan iyi ya da kötü sayılmaz sadece Aşk’ı silahı olarak tanımlar.

Tıpkı diğer tanrılar gibi olaylara çok müdahale etmez. Bu yüzden iyi yada kötü olarak bakmadığı çıkarımına ulaşabiliriz. Herhangi bir olaya müdehale ederse sadece uyarması yeterli olur. Bir tanrının uyarısını kim olduğunu bilen kimse yatsıyamaz.

Halk arasında kullandığı bir yansıması vardır. Bu ayrı bir kişilik ya da kopya değildir. One Below All yani “Herşeyin Altına Olan” isminde bir formu daha vardır. Burada ki “Her Şey” kendisidir. Böyle bir durum olmasına rağmen Marvel’in en güçlü 2. varlığı Marvel kaynaklarında One Below All değilde Beyonder olarak geçer. Beyonder’i pek çok kez Avengers ile savaşırken gördük.

One Above All ve Hulk

One Below All ve Hulk mücadelesi
One Below All ve Hulk

One Above All ile ilgili en ilginç özelliklerden bir tanesi kendisinin yansıması yani insanları arasında gezdiği versiyonunun Hulk’un babası olmasıdır. One Below All açıkça Hulk’un babası oluğunu kabul etmiştir. Immortal Hulk final bölümünde One Above All da açıkça oğlu olduğunu kabul etmiştir.

Bu durum neden Hulk’un en güçlü Avengers olduğunu da açıklamış oldu. Zaten çizgi roman okuyucuları Hulk’u bir karadeliği eliyle tutarken görmüştü.

Kaynakça:

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (1)

  1. 9 Temmuz 2022

    HULK, SEN NEYMİŞSİN BEA. BU DURUMDA THANOS FALAN HALT ETİŞ SENİN YANINDA.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir