1. Anasayfa
  2. Anime

Anime Karakterleri Neden Hep Açtır?

Anime Karakterleri Neden Hep Açtır?
5

Uzun zaman anime izleyen kişiler pek çok anime detayına zamanla aşina oluyor. Yine de ne kadar izlerseniz izleyin bu kültürün getirdiği öğelerin zamanla daha fazla benzerlik barındırdığını anlıyorsunuz. Anime izleme macerası Itadakimasu, Arigato ile başlayıp Waifu tiplemelerini ezberleyene kadar gider. Merak edilen konulardan biri de anime karakterleri neden hep açtır?

Tabi zamanla keşfedilmesine gerek kalmayan şeyler de vardır. Bunlardan bir tanesi de animeler deki açlık hissiyatıdır. Normalin çok üstünde kıtlık öğeleri anlatan Dororo gibi serilerden bahsetmiyorum. Günlük hayatta normal anime karakterlerinin yemeğe olan düşkünlüklerini anlatmaya çalışıyorum.

Japonlar gibi geneli zayıf bir milletin bu kadar yemek öğesi anlatmaları her zaman bana garip gelmiştir. Bir yerlerde okuduğuma göre anime için ayırılan bütçenin bir kısmı göz ve yemek kutusu çizimlerine gidiyormuş. Gözleri anlıyorum ama yemek kutusu her anime için nasıl standart oldu anlamadım gitti.

Anime Karakterleri Neden Hep Açtır

Shounen anime karakterleri Luffy, Naruto, Edward, Natsu ve daha niceleri daima açtır. Bu açlığın anime içinde bir sebebi olsa da genel anlamda anime de niye böyle bir olguya ihtiyaç olduğunu anlamış değilim.

İşin tuhaf yanı kadın anime karakterleri için de aynı şey söz konusudur. Tabi ki birebir aynısı değil. Animeye özgü bir incelteme ile çok yemeye değil lezzetine odaklanırlar. “X pastası ya da Y yahnisi” ortaya gelince erkek karakter hepsini yemeye odaklanırken kadın karakterler o yemeği ilk defa görüyordur.

Tabi bu durum zamanla izleyicinin seçmece bazı kelimelere odaklamamasına sebep olmaktadır. “Oishī” yani “Lezzetli” diye iç geçirirler. Abicim, Ablacım (duruma göre Futacığım) altı üstü pirinç yiyorsun ne bu melodram?

Bunun sebebi de şudur demek isterdim ama malesef iyi bir cevabım yok. Genelde sahne doldurmak için yapıldığına inanıyorum.

Peki sizce anime karakterleri neden hep açtır?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (5)

  1. Öylesine yiyip geçseler sahne boşa gider.

  2. içtenlik katıyor bence

  3. Bence hepsi kapitalizm’in oyunu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir