1. Anasayfa
  2. Anime

Mushoku Tensei 2. Sezon Değerlendirme

Mushoku Tensei 2. Sezon Değerlendirme
0

Mushoku Tensei, geçen sene bir sezonu çıkmış ve beklenen e göre iyi bir ilgi görmüştü. ilginin ardından 2. sezon hazırlamış ve bu sene piyasaya sürülmüştü. Genel anlamda sıradan bir isekai hikayesi olsa da bazı ilginç özellikleri yok değil.

Ana karakterimiz Rudeus dünyada sıradan bir Otaku’dur. Evden çıktığı bir gün kamyon çarpar ve ölür. Kendisini bir anda yeni bir dünyada bulur. Yeni bir paralel evrende. Her hikayenin olduğu gibi bunun da ilginç bir yana vardır. Ana karakterimiz sıfırdan doğmuş ve bir bebek olarak yaşamıştır. Yürümeyi konuşmayı ve etrafındaki dilleri öğrenmesi gerekmiştir. Buna rağmen aslında kim olduğunu hatırlamaktadır. Kısacası genç Bir bedende yaşlı bir adam var.

Genç bir bedendeki yaşlı bir adamın hiç sesleri beklediğimizden daha ilginçti. Pek çok anime ana karakterinin yaşadığı şeyleri anormal derecede farklı yorumlayabildi. Öğrenmenin yaşamanın ve gezmenin değerini geçmiş hayatından ders alarak bildi. Kızılacak konularda kızmadı engin bir davranış sergiledi.

2. sezon Olayları:

Hikayemiz karakterlerimiz den Rudeus ve Eris’in ana kıtanın çok uzağında şeytan adası’na düşmeleri ile devam ediyordu ve orada bitmişti. İkinci sezon hikayesi ise aynı yolculuğun tamamlanıp bitmesini konu alıyor.

İkinci bir macera değil de daha çok bir maceranın tamamlanması şeklindeydi. Birinci sezondaki mana fırtınasının tüm ülkeyi kapsadığını ve pek çok kişinin bilinmeyen yerlere ışanlandığını öğrendi. Ailesini bulmak ve Eris’i evine götürmek için büyük bir çaba sarfetti.

Yorum:

Bana göre 2. sezonun bitişi aslında hiçbir şey ifade etmiyordu. Bazı sahneler komik ve ilginçti. Buna rağmen aslında 2. sezonun ve bir sezonun bağlı bölümlerinden vazgeçerek tek sezonluk bir maceraya dönüştürülebilirdi.

Eris eve dönüşünün hemen ardından tekrar maceraya çıktı. Ekip dağıldı. Kısacası bu maceranın tamamlanmasından bir anlamı olmadı. Bu olaylar bir sezonda yayınlanabilir ve ikinci sezonda maceranın devamı anlatılabilirdi.

Sanırım stüdyo 2. sezon kadar 3. yü çekmeyi planlıyor ve bir sebepten dolayı destek konusunda endişe etmiyorlar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir