1. Anasayfa
  2. Genel Kültür

Dünyadaki en zehirli hayvan hangisidir?

Dünyadaki en zehirli hayvan hangisidir?
mavi Halkalı ahtapotu
0

Her hayvanın en güçlü yönü hızı ya da gücü değildir. Bazı hayvanlar dişi ya da pençesi olmadan çok tehlikelidir. Örneğin zehirli hayvanlar yılan, akrep gibi hiçbir şey göstermeden insanları çok korkutur. Zehir doğada ki en güçlü silahtır. Yaralanmak sizi öldürmeyebilir ama zehirlenmek öldürür.

Konu zehir olunca bir numarayı hiçbir görüntü tehlikesi oluşturmayan bir hayvan alıyor. Mavi Halkalı Ahtapot isimli canlı dünyada ki en zehirli hayvandır. Şekil itibari ile tamamen normal bir ahtapottur. Boyu çok küçük ve renkli olması ayrı bir sevimlilik kaynağadır ama bu hayvan bir dakikada 25-30 insanı öldürebilir.

Kara canlısı olan insanların en çok karşılaşabileceği zehirli hayvan ise Ok kurbağasıdır. İnanılmaz zehirlidir ve diğer kurbağalardan ayırt etmek zordur. Tıpkı Mavi Halkalı Ahtapot gibi türünden daha küçüktür.

Bu güne kadar kayıtlı 5570 kişiyi öldürerek en fazla zehirle insan öldürme rekorunu elinde tutan havan ise Kutu Denizanasıdır. Her bir dokunacında beş milyar zehirli kapsül vardır. Boyu 3 metreyi bulabilir ama saldırgan değildir. Özellikle gelip sizi öldüremz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (0)

  1. 26 Şubat 2023

    Akrep falan diye düşünüyor insan.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir