1. Anasayfa
  2. Genel Kültür

Spora başladıktan sonra beslenme nasıl olmalıdır?

Spora başladıktan sonra beslenme nasıl olmalıdır?
spor salonu
0

Spor kuşkusuz hayatımız için çok önemlidir. Spora başlayınca hayatımız da yeni baştan değişir. Uyuma, hareket etme ve tabi ki yeme sürelerimiz değişiklik gösterir. Bu yüzden spor insan hayatında muazzam değişiklik gösterir. Spora başlayan kişiler beslenme alışkınlıklarını değiştirmelidir ama peki nasıl olmalıdır?

  1. Fast food: Hızlı yemek kültürünün bir parçası olan Fast Food’u unutun ya da çok çok azaltın. Hızlı pişirmek ve servis etmek uğruna pek çok sağlık ve kalori standardını hiçe sayarlar. O yiyeceklerin çoğu size gelmeden önce yağın içinde yüzer.
  2. Su İçmek: Vücut yakacağı her kalori için suya ihtiyaç duyar. Eğer yeterince su içmezseniz vücudunuz yoksunluk yaşar. Hem kısa vadede hem uzun vadece problemler yaşarsınız. Bu yüzden bol bol su içermelisiniz.
  3. Karbonhidrat ve Protein: Herkes protein ağırlıklı beslenmenin önemini bilir ama karbonhidrat da bir o kadar önemlidir. Protein’in harcanması zor olduğundan vücudunuz yoksunluk yaşar. Yorgunluk ve halsizlik hissedersiniz. Hem hayatınız hem sporunuz etkilenir. Karbonhidrat alımını ihmal etmeyin.
  4. Diyet: Spor yapmak aynı zamanda belli bir diyete uymak demektir. Yani sadık kalmanız gereken bir diyet programı olmalı yoksa sadece kendinizi yorarsınız.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (0)

  1. 26 Şubat 2023

    Sağlıklı beslenip abartı miktar yemezssek sorun kalmaz.

  2. Teşekkür ederim

  3. 26 Şubat 2023

    Bence sadece kalori miktarını düşürmek lazım. İlk dönem yağ kaybetmek gerekiyor. Sonra güzel bir program hazırlanabilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir