1. Anasayfa
  2. Anime

Somali to Mori no Kamisama – Süper Duygusal “Yaşamdan Kesitler” Animesi

Somali to Mori no Kamisama – Süper Duygusal “Yaşamdan Kesitler” Animesi
2

Anime Bilgileri:

Somali to Mori no Kamisama, Muhtemelen izleyeceğiniz en dramatik ve en tatlı animelerden birisidir. Ana karakter ola somali 4-5 yaşlarında kayıp olmuş bir kızdır. Ormanda bir köşeye saklanmışken Golem denilen bir varlık tarafından bulunur. Somali çocuk aklı ile onu babası kabul eder.

Somali’nin o günden sonra ki hayatını anlatan hikaye Golem’in ömrünün son döneminde geçtiğinden drama dönüşüyor.

Bir Golem tam 1000 yıl yaşar ve ormanından asla çıkmaz. Bu golem ise Somal’yi insnların olduğu bir yere götürebilmek için ormanındn çıkıyor. Ölmesine sadece 1-2 yıl kalan golem ölmeden önce onu insanlara emanet etmek istiyor.

Ne yazık ki bu dünyada pek çok tür var ve çoğu insanları lezzetli buluyor bu sebepten insanların soyu yok olmanın eşiğindedir. Bir insan bulmadan golem ölecek midir?

Animelerde çok nadir denk gelebileceğimiz bir BABA-KIZ hikayesine tanıklık ediyoruz. Özellikle Golem’in duyguları keşfine çıkan macera bizi duygulandırıyor.

Değeri bilenmeyen animeler diye bir liste olsa muhtemelen en başında bu anime olurdu. Hikayenin bir bölümünde bilgiye korumalık yapan cadılar ile de karşılaşıyoruz. İnsanlar ile çok benzeseler de insan değildirler. Cadıların en yaşlısı insanların varlığını ve yok oluşunu kendi hatasına bağlamaktadır.

İnsanların doğasının saldırganlığı ve kırılganlığı animenin ana konularından sayılır.

Somali bu yolculuğun bir noktasına bir insan bulmktadır ama insan ve yanında ki Harpi(yarı kuş insan)’nin somali hakkında başka planları vardır. Başta kötü olan bu planların da dramatik bir geçmişi olduğunu öğreniyoruz.

Anime Konusu:

Somali to Mori no Kamisama

“Gureishi Yako’nun web mangasından esinlenen anime ruhlar ve canavarlar tarafından yönetilen bir dünyada geçiyor. Bu dünyada insanlar nesli tükenmekte olan bir türdür. Hikaye bir gardiyan golem ile küçük bir kızdan oluşan beklenmedik bir ikilinin baba ve kızı olarak atıldığı macerayı anlatıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (2)

  1. cidden çok tatlı anime. Neden yaşamdan kesitler sayılıyor anlamadım ortalık canavar dolu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir