1. Anasayfa
  2. Anime

Evangelion Animesinin Konusu Nedir?

Evangelion Animesinin Konusu Nedir?
8

Evangelion, şüphesiz ki dünyanın en çok izlenen Mecha animelerinden birisidir. İlk çıkığı yıllarda hikayesinde ki Japon tarzı tuhaflık sebebi ile inanılmaz ilgi görmüştür. Hikayesinde ki tuhaflık derken aslında kategorilerinden bahsediyoruz. Evangelion Mecha’nın yanında Şizofreni türünde bir eserdir. Özetlemek gerekirse animede ki herkes belli bir bunalım yaşar. Ana karakter olayların çoğunda ağlayıp sızlanırken dünyayı kurtarmak yine onun elindedir.

Evangelion’un mangakası(çizeri) de psikolojik sorunlar yaşamaktadır. Bu seri işlenirken bir noktada psikolojik tedavi görmesi gerekmiştir.

Konusu:

Evangelion angels fight

İnsanların Melek ismini verdiği dev yaratıklar dünyaya inmektedir. Belli büyük kitleleri yok etme eğiliminde olan bu canlıları durdurmak neredeyse imkansızdır. Dünya darbe ismi verilen lanetler ile kirletilmektedir. Sonunda kendisine Nerv diyen bir birlik ölü Melek bedenlerinden Evangelion isimli yarı robot yarı mekanik canavarlar üretirler. Bir kaç tanesi ile savaşmak mümkün olur ama ilk darbeden önce doğmuş herkesin ruhları kirletilmiştir. Bu kişilerin Evangelion idare ettirmesi mümkün değildir.

Nerv robotları kullanabilmesi için gençleri eğitip seçmeye başlar. Nerv komutanının oğlu da bunlardan birisidir. Shinji babasından hiç sevgi göremediği ve annesi Eva birimi deneylerinde öldüğü için psikolojik sorunlar yaşamaktadır. Dünyanın kaderinin yine sona yaklaştığı bir gün Shijni babası tarafından üsse çağrılır. Tabi ki sevgi için değil görev için çağrılmıştır.

İlginç Detaylar:

  • Mari gelecekten gelmektedir.
  • Asuka ölmüş ama klonlanmıştır.
  • Rei, Shinji’nin annesinin ruhunu taşır.
  • Eva 1, Shinji’nin annesini ruhunu taşır.
  • Gendo bir melektir.
  • Film gerçek bir son bulmamıştır.
  • Nerv, insanlığı kurtarmak ile yok etmek arasında ki farkı kavrayamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (8)

  1. 23 Şubat 2023

    Bence yazar da bilmiyor.
    Yeminle bilmiyor.

  2. Mecha animelerini çok severim. En çok beğendiğim de tabii ki Evangelion. Yazınız da oldukça doyurucu, teşekkürler.

  3. Çok farklı karakterler var sanırım

  4. 3 Nisan 2022

    1)Mari Mikanami 1997 yapımı ana seri olan neon genesis evangelion’da maddi sıkıntılar sebebiyle yoktur ve mari’nin gelecekten gelip gelmediği belirtilmemiştir.

    2)Asuka’nın klonlandığını görmedik, ancak nasıl bir saçmalık yaptılarsa rebuild of evangelion’da End of evangelion’da olan asuka’nın ölümünden önce gözünü kaybettiği sahneyi alt yapısız bir şekilde 3.0 filmine koymuşlar.

    Ek olarak bu durum sadece Rebuild of envagelion için geçerlidir, end of evangelion’da asuka ölmüştür ancak tanrı’nın shinjiye verdiği dilek sayesinde end of evangelion’da bütün insanlık yok olmuştur, shinji ve asuka hariç herkes ölmüştür.

    3) Rei Shinji’nin annesi Yui İkari’nin ruhunu falan taşımaz, Rei sadece Yui İkari’nin bir klonudur, yani bir kişiliği, ruhu, fikri yada benliği yoktur, bu yüzden asuka rei’yi en nefret ettiği şey olan oyuncak bebeklere benzetir ve nedensiz yere ona bu yüzden kin besler.

    4)Eve evangelion birim 01 shinji’nin annesinin ruhunu taşır, rei taşımaz, çünkü shinji’nin annesinin ruhu çoktan eva 01’in içine hapsolmuştur.

    5)Bu durum sadece rebuild of evangelion için geçerlidir, Neon Genesis Evangelion ve onun finali niteliğini End Of Evangelion’da böyle bir durum yoktur.

    6) Filmlerin herhangi bir amacı falan olmadığı için bir finali falan yoktur, filmler saçmalıktır.

    7) Nerv’ün resmi olması için amacı insanlığı kurtarmak olarak lanse edilmiştir ancak nerv’ün tek amacı kurusu olan Gendo İkari için karısını geri getirmektir.

    EK OLARAK.

    1)Asuka’nın annesi de birim 02 için kullanılmıştır ancak bu işte yer almak istemeyen asuka’nın annesi Kyoko Zeppelin Soryu annelik yönü evangelion biriminin içine girmiştir, bu yüzden berksek modun da birim 01 gibi düzgün hareket edemez, sanki kriz geçiren bir hasta gibi histerik hareketler yapar ve bu yüzden Kyoko kafayı yemiştir, asuka yerine bir oyuncak bebeği kızı olarak görmektedir, en sonda ise Kyoko dayanamamıştır ve intihar etmiştir ve asuka annesinin asılmış cesedini görmüştür..

    2)Ritsuko Akagi adındaki karakterin annesi Naoko Akagi Shinji’nin babasına deli gibi aşıktı zamanında, ancak o zamanlar ilk defa üretilen 5 rei klonu Naoko’ya gendo’nun ondan nefret ettiğini ve asla sevmeyeceğini söyleyince Naoko Akagi rei klonunu boğarak öldürmüştür, Naoko Akagi bu çocuğu klon olduğundan haberi olmadığın için rei’yi boğduktan sonra kafasına sıkmıştır.

    Ek bir yorum eklemekte istiyorum:

    Rebuild of evangelion izlenmeyecek kadar berbat bir seridir, sebebi ise hiç bir şeyin alt yapısı yoktur, rebuild of evangelion anime’den farklı bir evrende geçmektedir, bu yüzden önceki serilerden aldığı alt yapının hiç bir anlamı yoktur, bu yüzden bu kesik ve kırpılmış olay örgüsünü izlediğiniz vakit hiç bir şey anlamazsınız, size tavsiyem neon genesis evangelion ve end of evangelion’u izlemeniz animeyi anlamanız için yeterli olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir