1. Anasayfa
  2. Anime

Saber – Artoria Pendragon Hakkında Bilgi

Saber – Artoria Pendragon Hakkında Bilgi
2
  • Adı: Artoria Pendragon
  • Adı(jp): アルトリア・ペンドラゴン
  • Sınıf: Saber(Kılıç)
  • Boy: 154 cm
  • Ağırlık: 42 kg
  • Ölçüleri: 73-53-76
  • Kan grubu: 0
  • Silahlar: zırh, kılıç

Saber – Kimlik

saber

Arthur Pendragon ve tarihte bir erkek olarak kabul edilen Kral Arthur’dur. “Bir Zamanlar ve Geleceğin Kralı” ve Şövalyelerin Kralı  olarak bilinen Britanya’nın efsanevi kahramanıdır . Caliburn adlı taştan kılıcı çekti , ama sonunda yok edildi. Daha sonra Gölün Hanımı’ndan Excalibur ve Avalon’u aldı .

Arthur, şövalyeler için iyi bir model olarak bilinen bir kahraman olsa da, aslında Savaşın lideri “Dux Bellorum” olarak var olduğu ve Kuzey İngiltere’nin on iki kralı Gododdin’e liderlik ederken, yabancı düşmanları engellerken büyük bir general olduğu söylenir. İskoçlar ve Piktler gibi güçlerin istilası. Kral Arthur efsanesinin arkasındaki gerçek büyük liderin bu kimliğinin birçok varyasyonu vardır ve kralın tanımına uyan iki kişinin olabileceği düşünülmektedir. Biri tam Britanyalı Arthur, diğeri ise Romalı Artorius ve iki ayrı başarılarının günümüzde bilinen Kral Arthur efsanesiyle birleştiği söyleniyor.

Saber – Krallık

saber ubw

Artoria, İngiltere’yi Londinium harabelerinde perilerin yardımıyla inşa edilen Camelot’tan yönetti . Babası gibi bir feodal bey olduktan sonra, saygın Yuvarlak Masa Şövalyeleri de dahil olmak üzere, altında birçok şövalye bulunan bir kral oldu.. Büyüsü nedeniyle kılıcı çektiğinde büyümesi durdu, pek çok şövalye ondan uğursuz olarak korktu. Bunun yerine çoğu, efendilerinin ölümsüzlüğünü ilahi olarak övdü. Bundan sonraki savaşları, bir savaş tanrısının eylemleriydi. Her zaman önden önderlik etti ve hiçbir düşman onun yolunda duramazdı. İnsan biçiminde bir ejderha olarak hayran olunan bir beden için yenilgi yoktu. Zaferi yalnızca on yıl ve on iki savaşta, o günleri kral olarak yaşarken biliyordu. Asla geri dönmedi ve asla rezil olmadı. Bir kral olarak yetiştirildi ve kral olarak yükümlülüklerini yerine getirdi.

Saber – Düşüş

saber vs modred

Lancelot’un Guinevere ile ilişkisi, sonunda Camelot’tan nefret eden ve onların karşı çıkmasına neden olan hainlerin planları aracılığıyla ortaya çıktı. Artoria, bu kaçınılmaz adaletsiz eylemi bir ihanet olarak görmedi, bunun yerine Guinevere’nin cinsiyetini gizlediği için fedakarlığını anladı. Lancelot ve Guinevere’ye bir af mektubu yazdı ve eylemlerinin “iyi bir nedeni olması gerektiğini” söyleyerek onları kutsadı. Ancak, Lancelot korktu ve kaçtı, kimsenin haklı olmadığı ve kimsenin haksız olmadığı bir trajedi yarattı.

Saber – Görünüm

saber sivil

Artoria, ince bir fiziği, yumuşak teni ve yeşil gözleri olan, onlu yaşlarının başındaki genç bir kızın görünümüne sahiptir. “Altın tozu serpilmiş gibi” görünen “ince dokulu” sarı saçları var. Yüzü bazı saflık belirtileri gösteriyor ve zarafet sergiliyor. Rin gibi birinden daha kaslı, bu da onun vücudunun çekici olmadığına inanmasına neden oluyor, ancak Shirou onun çok kadınsı olduğuna inanıyor. Normalde altında eski moda mavi kumaştan yapılmış eski tarz bir elbise ile parlak bir zırh giyer. Caliburn’ü taştan çektiği andan ölümüne kadar vücudu yaşlanmadığından, görünüşünün göstereceğinden daha yaşlıdır . Shirou onu birkaç yaş daha genç olarak görüyor ve vücudunun yaşı muhtemelen ondan bir yaş küçük. Hayatının çoğunu bir erkek olarak geçirmesine rağmen, Shirou ve Rin onu gördükleri anda onu güzel olarak tanımlarlar. Zırhının rafine edilmemiş ve estetik olmamasına rağmen, Shirou, Artoria’yı zırhının çelik çınlamalarını bir çanın çınlaması gibi gösterecek kadar güzel olarak tanımlar.

Saber – Kişilik

saber kılıç

Artoria, genellikle doğru konuşan, ancak gerekirse yalan söyleyen güçlü iradeli genç bir kadındır. Cesur, kararlı ve Kutsal Kase’yi kazanmaya kararlı. Her şeyden önce bir şövalye ve kral olduğu ve cinsiyetinin kendisi ve rolü için çok az önemli olduğu konusunda sürekli ısrar ediyor. Mevcut olan daha uygulanabilir, ancak gizli taktiklere bakılmaksızın, kendi ahlakını takip etmekte kararlıdır. Artoria, şövalyelik kurallarına dayalı doğrudan, adil karşılaşmaları tercih eder. Kutsal Kâse’ye olan açlığı bile onun onur kurallarını terk etmesine neden olamaz. Bu, Kiritsugu ile Dördüncü Kutsal Kase Savaşı içindeki strateji konusunda düzenli çatışmalara yol açar. Kâse’yi elde etmek son derece önemli olsa da, şövalyeliğini reddetmek, onu dezavantajlı hale getirse bile asla yapmayacağı bir şey. Böyle bir şey olursa, Kalbinin üzerine bastığı için efendisinden bir Komut Büyüsü kullanmasını isteyecekti. Bir Usta, Irisviel’in kendisine gerçek Ustası Kiritsugu’dan daha yakın olması gibi, kurallarına saygı duyduklarında Artoria ile iyi geçinme eğilimindedir.

Saber – Öldüğü Zaman:

saber ölüm

Modred ile yaptığı savaştan ağır yaralı ayrıldı. Her ikisi de öldüler. Önce Modred bir süre sonra da Saber öldü. Belli bir süre at sırtında gittikten sonra bir ağaca yaslanıp son dileğini en yakınındaki yuvarlak masa şövalyesine söyledi. Son dileği kılıcının gölete altılamasıydı. Kılıç göle dönünce ve bunu öğrenince öldü.

KAYNAK:

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (2)

  1. 26 Şubat 2023

    “Bazı şeyler vardır, sırf başkaları sahip olamadığı için güzeldir.” Fate:Stay Night – Gılgamış.

  2. Ben 17 yaşında sanıyordum.

  3. Fate, sen nasıl bir serisin öyle. İzle izle ne anlaşılıyor ne de bitiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir