1. Anasayfa
  2. Çizgi Roman

Green Lantern Evreni Hakkında İnceleme

Green Lantern Evreni Hakkında İnceleme
0

DC Comics dünyanın en büyük çizgi roman üreticisidir. DC Comics tarafından yaratılan evrene de DC Universe yani DC Evreni denir. Bu evren pek çok sitemden oluşur. Marvel’in aksine sonsuz paralel çokluğa sahip değildir. Eskiden öyleydi ama düzenlenmiş evren modelinde sadece 52 paralel evren mevcuttur.

Bu evrenlerin her birinde şöyle ya da böyle Green Lantern birlikleri bulunur. Bu birlikler evrenin güvenliği için toplanmış askeri bir birliktir.

Evrenin koruyucuları olan Ölümsüz Gardiyanlar 1 milyar yıl önce evrenin kendi güvenliğini sağlamanın sorumluluğunu üstlenmeye karar vermişlerdir. Evren bir çıkmaza girmişti ve yok oluşun eşiğindeydi. Böyle bir durumda koruyucular evreni korumak için 3600 sektöre ayırmış ve bu sektörlere Fener ismini verdikleri garidyanlar yollamıştır.

dasf 1024x576 1

Her fener kendi sekötörünün güvenliğindne sorumluydu. Bazı durumlarda grup olarak savaşabimektedirler. Genellikle Fenerler küçük olaylar ile ilgilenmezler. Bir gezegenin kaderi tehlikede ise müdehale de bulunurlar.

Gardiyanlar İradenin yeşil ışığını kontrol altına alıp OA gezegeninde ki ana batarya da depolamaktadır. Bu batarya düzenli aralıklar ile Fenler isimli portatif bataryalara güç vermektedir. Fenerlerde GL yüzüklerini şarj etmek için kullanılır. Bu sayede Fener isimli evren polisleri sonsuz güçteki yüzüklerini kullanabilirler.

Bu yüzüklerin gücü neredeyse sonsuzdur. Lakin tek kusuru vardır. Yüzük kulanısının sınırı ile sınırıdır. Yani uçak hayal edemeyen birisi uçak yapamaz. Yüzük sadece kullanıcısının iradesini dışarı yansıtır. Kullanıcının iradesi ve yüzüğün iradesi birbirine bağlıdır.

Yüzüğü takan kişi korkunun üstesinden gelebilmeli. Korkuya kapılırsa ya da başından korkuyorsa yüzük kullanıcısı olmaya uygundur.

Yüzüğün seçim mantığı insani değildir. Herkesin sustuğu bir distopyada düşüncelerini ifade eden birisini yüzük en cesur kişi olarak seçer. Oysa o ırkta binlerce iyi savaşçı olabilir. Ölüm ile yüz yüze gelmiş ve artık kaybedecek bir şeyi olmayan birisini seçebilir. Yüzüğün seçim mantığı daha çok evrenseldir.

Yeşil fener yüzükleri pek çok işe yarar. Kullanıcısı şunları yapabilir. Bunlar;

  1. Oksijen ya da açlık ihtiyacı hissetmez.
  2. Uçabilir.
  3. Enerji fırlatabilir.
  4. Soğuk, sıcak, radyasyondan korunur.
  5. Hayal ettiği şeyleri yaratabilir.
green lantern corps earth 27 by phil cho dbfyiku fullview

Yeşil fener bilriği bu güne kadar dünya gezegeninden 7 kişiyi seçmiştir. Bu kadar çok kişinin seçilmesinin sebebi DC nin “En Karanlık Gece” serisinde anlatılmıştır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (0)

  1. 24 Şubat 2023

    Ben olsam sarı fener olurdum. Kesin. O kadar evrede dolaşıp korkmamak mümkün mü?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir