1. Anasayfa
  2. Sanat ve Edebiyat

Olasılıksız – Okunacaklar Listesinde Bir Numara.

Olasılıksız – Okunacaklar Listesinde Bir Numara.
4

İnsanların kitap zevki de tıpkı film zevki gibi değişkendir. Buna rağmen bazı eserler geniş kitlelere hitap etmeyi başarmıştır. Bu kitaplardan bir tanesi de “Olasılıksız” isimli kitaptır. Adam Fawer tarafından yazılmış aksiyon, macera türünde bir kitaptır.

Olağan üstü olayların polisiye bir kıvamda anlatıldığı muhteşem bir eserdir.

Resmi Özet:

Eserin baş kahramanı, David Caine adında epilepsi hastası bir karakter olarak göze çarpar. David, olasılık konusunda oldukça uzmandır ve bir üniversitede ders anlatmaktadır. Aynı zamanda bir epilepsi hastası olan Caine, bir gün ders esnasında kriz geçirir ve hastaneye kaldırılır. Bu andan itibaren okulda devam edemeyeceğini anlayan Caine, para kazanabilmek için en iyi yaptığı şeye yönelir. Yani olasılıklara. Böylece kendisinin poker macerası başlamış olur.

Bu şekilde geçimini sürdürürken, iyi bir elde olduğunu düşündüğü bir oyunda kriz atağının geldiğini hisseder ve oyunu tamamlayamadan kendini hastanede bulur. Tüm parasını kaybetmiştir. Dahası, kumarhaneye de borçlanmıştır. Doktorlar ise Caine’in hastalığı konusunda ümitsizdir. Ya birkaç ay içinde bitkisel hayata girecektir ya da kendisine denek olmasını teklif eden doktorunu dinleyecek ve para kazanacaktır. İkinci şıkkı seçen Caine, ilaçları kullanmaya başlar ve ne olduysa tam da o anda olur.

David Caine, tüm olasılıkları öngörebilme yeteneği kazanmıştır. Ve bu şekilde geleceği öngörebilmektedir. Pek çok kişi tarafından ele geçirilmek ve hatta öldürülmek istenen Caine, olasılık tahmini ile mükemmel bir kaçış planı kurgular. Her şey umduğu gibi giderse hayatta kalacaktır. Ya da hazin sona boyun eğecektir.

Yorum:

Bir kitap adına arayabileceğiniz her şey mevcut. Bu yüzden okunma listesinin başında yer alıyor. Adam Fawer bu kitaptan sonra “Empati” ve “Oz” isimli iki kitap daha yazmıştır. Bu kitapların bir bağlantısı yoktur. Kişisel olarak söylemem gerekirse ikisi de okunmaya değmez.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (4)

  1. Olasıksız, Adam Fawer’in Empatiden sonra okuduğum ikinci kitabı. Doğrusunu söylemek gerekirse bu romanda ana karakterin yerine kendimi koyarak heyecan içinde kitabı bitirdim, bunu başaran ender kitaplardandır

  2. Olasolık

  3. Kitap okumayı çok seviyorum. Okuyacağım kitap hakkında öncelikle bilgi edinmeye severim olasılıksız da listemdeydi yazı çok faydalı oldu. Konusu ilgimi çekti emeğinize sağlık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir