1. Anasayfa
  2. Çizgi Roman

Eternals ve Thanos Bağlantısı Nedir?

Eternals ve Thanos Bağlantısı Nedir?
Thanos Snap Finger
2

Marvel Cinemtic Universe yani MCU yakın bir zamanda Eternals’ı da evrenin bir parçası olarak gösterdi. Pek çok açıdan beklenen bir filmdi ve evrenin geleceği için yeni bir kan görevi gördü.

Eternals fragmanında ve filminde “Neden Thanos’u durdurmadınız?” sorusuna geçiştirme cevap verildi. Buna rağmen aslında sebebi daha da derindir. Bunu anlamdan önce yaratılış da ki bazı olaylara göz atmak gerekmektedir.

Cellesticar’lar yani Göksel Varlıklar Dünyda da ve pek çok başka dünya da yaşamı başlatmaktadır. Dünyamızda ise Eternals, Deviants ve Humans’ı yaratmışlardır. İnsanlar zayıftı ve onları koruma görevi Eternal’lara verildi.

Eternal ve Deviant ‘lar uzun süre savaştılar. Bu olaylar sırasında bir Eternal grubu Saturn’ün uydusu Titan’a gitti. Titan da buldukları eski bir ırk ile yaşamaya başladılar. Bu iki ırkın karışımından doğan ırk aynı zaman da Thanos’un ırkıdır.

Yarı Eternal oan bu ırk çok güçlü, bilge ve neredeyse ölümsüzdür. Aslında Thanos bir Eternal’dır. Geçmişte yaratılıştan birlikte gelmemizden kaynaklanan sebeplerden arada bir bu ırkın içinde Deviant sendromu ile doğan bireyler görülmektedir. Deviant sendromu bireyin boyu, rengi ve diğer özelliklerinin Deviant’a benzemesine sebep olmaktadır. Bulaşıcı değildir ve toplum bunu kabul eder.

Thanos da bir deviant sendromu ile doğmuştur. Ailesi ve arkadaşları ona her ne kadar iyi davranırsa davransın Thanos her zaman biraz kötü olmuştur. Thanos Yükseliyor serisinde bu deliliğin sebebinin çoğu Ölüm’ün Thanos ile olan konuşmalarına dayandırılır. Yani Thanos’u kötü yapan Ölüm’dür.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (2)

  1. Marvel fanıyım bunu yeni öğrendim çok bilgilendirici sayfa/yazı olmuş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir