1. Anasayfa
  2. Çizgi Roman

Spiderman Serileri Hakkında

Spiderman Serileri Hakkında
2

Örümcek Adam ya da orijinal ismi ile Spiderman Marvel tarafından yaratılmış bir süper kahramandır. Diğer kahramanlara alternatif olarak genç ve deneyimsiz birisidir. Maddi sıkıntılar çeker ve halktan birisidir. Günlük sorunları gerçekten insanların yaşadığı günlük sorunlardır.

Bu yüzden inanılmaz derecede sevilmiş bir kahramandır. Marvel aleminde onlarca hatta yüzlerce kahraman vardır. Bunlardan bazıları Demir Adam, Hulk gibi inanılmaz popüler karakterlerdir.

Örümcek Adam muhtemelen Marvel’in en popüler karakteridir. Sokağa çıkıp 10 kişiye sorsak muhtemelen yarısı Hulk ya da Thor’u izlememiştir. Buna rağmen örümcek adamı hepsi evinin çocuğu gibi bilip kabul eder. Marvel de de bunun etkileri görünmektedir. Örneğin en çok solo filmi olan karakter Örümcek adamdır. Toplamda 8 tane örümcek adam filmi çekilmiştir. Captain America: Civil War, Avengers: Infinity War ve Aveners: End Game filimlerini de dahil edersek bu sayı 11’e çıkar.

Orijinal Örümcek Adam Serisi:

spider man tobey maguire

Tobey ile tanıyıp sevdiğimiz bu örümcek adam hikayesi kim ne kadar eleştirirse eleştirsin anılarımızda kalmaya devam edecek. Belki eleştirilecek çok yönü vardır ama şöyle düşünün kötü olsa bu kadar popüler olmazdı. Marvel de hali hazırda 2. ve 3. devam filmlerini hemen çekmeyi planlamıyordu. Buna rağmen ilk filmin başarısı ardından devam filmlerini getirdi.

Yanlış hatırlamıyorsam oyuncular devamı gelmez ise akılda kalan bir yapıt çıkarmaya çalıştıklarını söylemişlerdi.

İnanılmaz Örümcek Adam Serisi:

andrew garfield amazing spider man 2 3 1620x1080 1

Andrew ile tanıdığımız bu örümcek adam hikayesi başta garip geldi. Bunun iki sebebi var. Birincisi çizgi romanı bilmiyor oluşumuzdan ikincisi ise ilk serinin bir kültür yaratmış olmasından. Çoğu kişi bunun bir alternatif hikaye olmasından çok remarke olduğunu düşündü.

Yeni örümcek adam kendi ağını bile üretemiyordu ve örümcek adam olmayı hayal eden herkes bunu kendinin yapamayacağını fark etti. Zaten kahraman filmlerinin sevilmesinin en önemli sebebi kişinin kendini onun yerine koyabilmesidir. Karakterde asla sahip olamayacağınız şeyler varsa kendinizi onun yerine koyamazssınız. Tabi bir de sevgili Gwen ölünce insanlar soğudu sanırım. Buna rağmen devam filmini görmeyi umut ediyorum. En azından bir gün.

Örümcek Adam ve Ev serileri:

tom holland spider man

Tom ile tanıdığımız bu seri daha çok örümcek adam’ın Iron Man’in ellerinde şekillenmiş hali. Yani her konuda inanılmaz derecede yüksek teknoloji ve tabi ki paradan yararlanabiliyordu. Bu iki faktör örümcek adam olayında en çok benimsediğimiz iki şeyi elimizden aldı. Birincisi fakir örümcek adam daha içten. Fakir örümcek adam göremeyince insanlar kendindne gibi göremiyor. İkincisi yüksek teknoloji örümcek adam’ın pek çok şeyi aşmasını sağlıyor.

Serilerin adının sürekli EV yani HOME ile ilişkilendirilmesinin sebebi muhtemelen ABD halkına yönelik bir pazarlama stratejisi. Bunun iki sebebi olabilir birincisi HOME kelimesi İngilizcede ülke, yurt, vatan gibi anlamlar içinde kulanılabiliyor. İkincisi oyuncunun aslında İngiliz olması.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (2)

  1. 29 Nisan 2022

    Özellikle belirteyim tobey benim için her zaman özel bir spiderman olarak kalacak.

  2. Spider Man serileri çok güzel marvel’ın belki de en iyi serilerinden biri olabilir spider-man de birleştirmeleri ve aynı filmin içine koymaları çok değişik ama bir o kadar da güzel oldu ilk spider-man filmi diğerlerine göre daha güzel olsa da son spider-man üçünde bir bir arada olduğu film gerçekten çok güzeldi spider-man’in severek izliyoruz diğer serisini Heyecanla bekliyoruz spider-man çok iyi bir film herkese hayran bırakacak bir film oluyor her serisi bir başka güzel oluyor seni çok düşündüm marulun aklına 3 spider-man’i bir anda korumak nereden geldi aklına çok merak ediyorum açıkçası ama çok güzel olmuş akıllarına nereden geldiyse iyi gelmiş Çok güzel bir filmde bu üçlüyü bir başka filmde görebilir miyiz düşünmedik da değil açıkçası

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir