1. Anasayfa
  2. Anime

Doksanların Anime Ürünleri

Doksanların Anime Ürünleri
6

Anime, dünyada yeni yeni ünlü olmaya başlamış bir sektör olabilir ama yüz yıldır var olan geniş çaplı bir kültürün parçasıdır. Bu kültür o kadar geniştir ki Japonya da ki basılı ürünlerin yarısını Mangalar oluşturmaktadır. Manga, Anime ve benzeri ürünler edebi birer eser olmanın yanı sıra aynı zamanda bir üründür ve bunları yapan kişilerin de gelir elde etmesi gerekir.

Animelerden gelir elde etme olayı aslında olukça karışıktır. Her ne kadar öyle görünmese de bir animenin yapılması milyonlara mal olmaktadır. Üreticiler bu gideri sadece yayın haklarını kiralayarak karşılayamıyor. Bunun için alternatif çözüm yöntemleri bulmak zorunda kalıyorlar.

1990 ‘lı yılarda üretim dünyasının giderek gelişmesi ile Japon anime üreticileri bu konu hakkında kafa yormaya başlıyorlar ve sonunda ortaya anime figürleri ve anime silahları gibi şeyler çıkıyor. Başta harika olan bu plan istedikleri kadar tutmuyor. Hem içinde bulundukları yüzyılın olanakları hem de dağıtım ve kullanım sorunları nedeni ile alternatif yöntemlere başvuruyorlar.

anime ürünleri

Doksanlı yıllarda çıkan animelere diğerlerinde olmayan bir özellik ekleniyor. Bu da anime satılabilir bir ürün ile ilgili olacak şekilde üretiliyor. Yu-Gi-Oh kartları veya Bakugan topları gibi örnekleri buna dahil edebiliriz. Bu ürünler kolayca satılabilir ve animenin içinden bir ürün olduğu için almaya daha yatkın ürünlerdir.

Beyblade karakteri satamayan satıcılar kolayca Beybade satabiliyor. Anlayacağınız o yıllarda ki animelerin kendisi birer reklamdı. Tabi ki içerikleri konusunda şüphemiz yok. Hepsi çok güzel ve hepsini severek izledik.

Olay Japonya ya uzak ülkelere gelince işler daha da zorlaşıyor. Kimse yayın hakkı için japonlara ulaşmıyor ve Japonlar da buraya figür falan yollamıyor. Biz de oyuncak yerine T-Shirt gibi daha doğrusu anime ve manga baskılı T-Shirt’ler ile idare etmek zorunda kalıyoruz. Bu ürünler Anime Baskılı Tişört gibi sitelerden kolaca alınıp kullanılabiliyor.

Figür ya kart almak her zaman harika bir fikir olsa da kabul edelim giyilebilir anime baskılı T-Shirt ürünler daha ucuz ve para verdiğinizde tamamen boşa gitmiyor. Mesela Death Note T-Shirt’ini dışarıda giyebilirsiniz ve anneniz de çöpe atmaz. Tabi bu garantiyi figür için veremiyoruz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (6)

  1. Animeler çok güzelmiş gerçekten anime hakkında verdiğiniz bilgiler için teşekkürler emeğinize sağlık

  2. 17 Nisan 2022

    Bizi çocukluk yıllarımıza götürdü resmen çok sagolun bu tarz paylaşımların devamını dilerim

  3. Doksanların anime ürünleri gerçekten çok güzel gerçekten fiyatlarıda çok uygun tavsiye ederim herkese 👏🏻

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir