1. Anasayfa
  2. Sağlık ve Spor

Burun Estetiği (Rinoplasti) Nedir? Nasıl Yapılır?

Burun Estetiği (Rinoplasti) Nedir? Nasıl Yapılır?
1

BURUN ESTETİĞİ NEDİR?

Burun estetiği bireylerin burunlarındaki şekil bozukluğunu ya da nefes almaya engel olan durumlarda uygulanan cerrahi operasyonlardır. Burun estetiği genellikle istenilen görüntüde olmayan görüntü bozuklukların gidermek için kullanılır. Ama doğuştan ya da sonradan oluşan solunumda zorluk çekilen şekil bozukluklarını gidermekte de kullanılır.

BURUN ESTETİĞİ KİMLERE YAPILABİLİR?

Burun estetiği 18 yaşını doldurmuş her hangi bir bireye uygulanabilir. Ameliyata engel bir sağlık durumu yok ise yaş sınırı aranmaz. Bu tür ameliyatı yaptırmaya karar vermişsek eğer kesinlikle iyi bir araştırma ve referans bulmak şarttır. Ameliyat yapılacak bireyin ameliyata uygun olup olmadığı tespit edilmelidir. Aksi takdirde ciddi sağlık sorunu ve şekil bozuklukları yaşanabilir.

BURUN ESTETİĞİ MALİYE NE KADARDIR?

En çok merak edilen konu ise burun estetiğinin ne kadar ücretle yapıldığıdır. Bu konuda o kadar çok etken mevcut ki net bir rakam söylemek zordur. Her insanın burun yapısı farklıdır. Ücret konusu belli bir tarife üzerinden değildir. Ortalama bir fiyat yok mu dediğinizi duyar gibiyiz. Elbette ortalama bir fiyat vardır. Fiyatlama 12 bin Türk lirasından başlayıp, yapılan cerrahi müdahalenin zorluğu ve tek işlem mi sonrasından düzeltme gerektiren bir işlem mi olmasından değişebilir. Bunların daha aşağısında verilen fiyatlara şüphe ile yaklaşmakta fayda vardır.

BURUN ESTETİĞİ SONRASI ACI OLUR MU?

Her cerrahi operasyon gibi burun estetiği de ciddi bir operasyondur. Ameliyat sonrası buruna tıkanan tamponlar en az bir hafta burunda kalır. Gerekli görüldüğü takdirde atel de bantlanabilir. Ameliyat yapılan bölgenin şişmesini engellemek için baş bölgesinin göğüs bölgesinden daha yukarıda tutulması gerekir. Kanama ve mukus pansuman yapıldığı sürede ve sonrasında akabilir. Burun da biriken kan ve mukus aktığından korkulacak bir durum değildir. Aşırı kanama olursa tıbbi müdahale gerekebilir. Gözaltların da morarma ve şişlikte görülebilir. Zamanla azalacak olan bu belirtiler, burunda zorlama sümkürme, duş alırken dikkatsizlik, ya da bir darbe bu belirtilerin artamasın da etkili olacaktır. Görüldüğü gibi burun estetiği dikkatle seçilen hekimler ve uzman ekipler tarafından yapılması gereken hassas bir cerrahi operasyondur.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (1)

  1. Bu içeriği gönderdiği için Orhan CENGİZ’e teşekkür ederiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir