1. Anasayfa
  2. Drama

En güzel genç (20-30 yaş) drama oyuncuları

En güzel genç (20-30 yaş) drama oyuncuları
En güzel genç (20-30 yaş) drama oyuncuları
0

Sizin için Drama Dizileri içerisinde en popülerleri arasından 20-30 yaş arasından en güzel 5 drama oyuncusunu seçtik. Umarı seversiniz…

1- Moon Ga Young

Moon Ga Young

Moon Ga Young, Güney Koreli aktris ve modeldir. 10 Temmuz 1996’da Güney Koreli bir ailenin çocuğu olarak Almanya’nın Karlsruhe kentinde doğdu.

Ga Young, 2006’da 10 yaşındayken Kore’ye geri döndü, ardından hemen oyunculuk kariyerine çocuk oyuncu olarak başladı ve her ikisinde de rol aldı. SM C&C altında film ve televizyon. 3 Temmuz 2018’de SM Culture & Contents (SM C&C), aktris Moon Ga Young’ın yönetiminin SM C&C’den şu anda bağlı olduğu iştirakleri KeyEast’e devredildiğini resmi bir bildirimde bulundu.

2014 yılında, genç Moon, dört bölümlük bir gizem/romantik drama olan Mimi’de ilk başrolünü oynadı.

2- Han So Hee

Han So Hee

Han So Hee, Güney Koreli bir aktris. Han, oyunculuk çıkışını “Reunited Worlds”de küçük bir rolle yaptı. 2017’de Jung Yong Hwa’nın “That Girl” müzik videosunda ve 2016’da SHINee’nin “Tell Me What To Do” müzik videosunda yer aldı.

İlk ana rollerini MBC TV’nin “Money Flower” ve tvN’nin “100 Days My Prince” dizilerinde aldı. Ayrıca KBS2’nin “After The Rain” dizisinde rol aldı. Roy Kim’in “The Hardest Part”ında da yer aldı. Han’ın başrol oyuncuları Ahn Hyo Seop ve Park Bo Young ile birlikte “Abyss” de destekleyici bir rol oynayacağı açıklandı. 2020 draması The World of the Married’de oynadıktan sonra popülerlik kazandı. 9ato Entertainment tarafından yönetilmektedir.

23 Mart 2022’de Balenciaga’nın İlk Güney Kore Küresel Büyükelçisi olarak seçildi.

3- Bae Suzy

Bae Suzy

Bae Suzy olarak da bilinen Bae Su Ji, Güney Koreli bir şarkıcı, oyuncu, model ve sunucudur. Çıkış yapmadan önce bir online alışveriş modeliydi. 2010 yılında JYP Entertainment altında Çin-Kore kız grubu “Miss A”da AQ Entertainment ile birlikte “Bad Girl Good Girl” single’ı ile çıkış yaptı.

Bae daha sonra oyunculuk kariyerine başlayan 2011 dizisi “Dream High”da rol aldı. 2012 Baeksang Sanat Ödülü ‘En İyi Yeni Kadın Oyuncu’, 2013 MBC Drama Ödülleri ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ve ‘En İyi Çift Ödülü’, 2016 Baeksang Sanat Ödülleri ‘En Popüler Kadın Oyuncu’ ve ‘Instyle En İyi Stil’ ödüllerini kazandı.

27 Aralık 2017’de JYP Entertainment, Miss A’nın dağıldığını duyurdu. 31 Mart 2019’da Bae, sözleşmesinin sona ermesinin ardından JYP Entertainment’tan ayrıldı ve oyunculuk ajansı Management SOOP ile bir sözleşme imzaladı. 2017’nin başlarında, Bae ilk solo albümü ‘Yes? Numara?’. Yayın öncesi ‘Pretend’, müzik listelerinde bir all-kill kazandı.

17 Şubat 2022’de “Satellite” adlı şarkıyla 4 yıl aradan sonra şarkıcı olarak geri dönüş yaptı.

4- Kim Yoo Jung

Kim Yoo Jung

Kim Yoo Jung, Goyang High School of Arts’ta eğitim görmüş, Seul’de doğan Güney Koreli bir aktris. Çocuk model olarak başladı ve 4 yaşında ilk oyunculuk çıkışını yaptıktan sonra Kore’nin en tanınmış çocuk aktrislerinden biri oldu. 5 yaşında ablasının katıldığı bir yarışmada keşfedildi ve yarışmacılardan biri olmamasına rağmen En Popüler Ödülü’nü kazandı. Artık yetişkin rollerine geçiş yapıyor ve en çok Dong Yi, Moon Embracing the Sun ve May Queen ile tanınıyor. Kim 3 kardeşin en küçüğüdür. Ablası Kim Yeon Jung da bir aktris.

Çocuk oyuncuyken “Kore’nin Küçük Kız Kardeşi” olarak kabul edildi. O zamandan beri kariyerinde birçok beğenilen tarihi dönem dramalarında oynadıktan sonra “Sageuk Perisi” olarak adlandırıldı. 2017 yılında, Forbes Korea Power Celebrity listesinde 17 yaşında ilk 10’a giren en genç kişi olan 8. sırada yer aldı.

Şubat 2018’de Kim’e tiroid bezi fonksiyon bozukluğu teşhisi konduğu ve oyunculuğa ara vereceği ortaya çıktı.

23 Eylül 2020’de Awesome ENT, Kim Yoo Jung’un SidusHQ ile olan sözleşmesinin sona ermesinin ardından ajansla özel bir sözleşme imzaladığını resmen doğruladı.

5- Kim So Hyun

Kim So Hyun

Kim So Hyun, Culture Depot tarafından yönetilen Güney Koreli bir aktris. Avustralya’da doğdu ama 2003 yılında dört yaşındayken Güney Kore’ye taşındı ve şu anda Hanyang Üniversitesi’nde tiyatro okuyor.

Kariyerine 2006 yılında çocuk oyuncu olarak başladı. İlk başrolünü 2015 yılındaki gençlik dizisi Who Are You: School 2015’te üstlendi. “River Where the Moon Rises” filmindeki performansıyla Baeksang Sanat Ödülleri’nde Televizyonda En İyi Kadın Oyuncu dalında aday gösterildi ve ödülün en genç adaylarından biri oldu.

Ocak 2018’de, 2018 Olimpiyat ve Paralimpik Kış Oyunları (POCOG) için Pyeongchang Organizasyon Komitesi, Kore’nin gülümsemesini ve nezaketini temsil etmek için Kim’i Onursal Gülümseme Ulusal Temsilcisi olarak seçti.

Kim, 7.1 milyon takipçi ile ‘2018 En Çok Büyüyen Instagram Hesabı’ ödülüne layık görüldü. Kim, 21 yaşında, sosyal medyada 10 milyondan fazla takipçisi olan en genç Güney Koreli aktris oldu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir