1. Anasayfa
  2. Çizgi Film

Esrarengiz kasaba’da Mabel’in bencilliği

Esrarengiz kasaba’da Mabel’in bencilliği
2

Bunu önce Kukla bölümünde Bill’in Dipper’a bunu söylemesi ile fark ettim, Mabel bencil bir karakter. Konu kendi çıkarları olduğunda genelde öncelik olarak kendini düşünüyor. Evet kardeşini seviyor olabillir ve onun için fedakarlik yapar(belki), ama çoğunlukla hep fedakarlık yapan kişiyi Dipper olarak görüyoruz. Mabel kendini düşünüyor ve çıkarı Dipper’ın istekleri ile çeliştiğinde ise onu anlamıyor. Dipper’ın ise tam tersi eninde sonunda kardeşini anlıyor ve destekliyor.

Buna bir kaç örnek vermek gerekirse; Dipper kasabanın tüm sırlarını çözebilmek için bir laptop buluyor ve Mabel’dan şifreyi bulabilmek için yardım istiyor fakat Mabel onun yerine saçma bir yaz aşkı için Dipper’i yoksayıyor ve onu sonraya erteliyor bu sebepten de Bill Dipper’i kandırıp bilgisayarı parçalıyor. Mabel ise sadece son anda kendi gösterisini feda ediyor.

mabel

Başka bir örnek: Dipper okulu bırakıp Stanford’un yanında eğitim almak için bir teklif alıyor, Dipper, en büyük hayali olan yazarla zaman geçirmek ve kasabanın sırlarını çözmek için bulduğu fırsatı kabul ediyor fakat Mabel kardeşinden ayrı kalacağını düşünerek (ki kendisi de kasabada kalıp okuyabilirdi.) onun tüm hayallerine karşı koyuyor ve yine Dipper’den bu konuda fedakarlık görüyoruz. Bundan sonraki bölümde de Bill, Mabel’i her isteğinin gerçekleştiği bir balon dünyasına hapsedince Mabel yine oradan çıkmak istemiyor ve Dipper’in onunla uzlaşması ve ikna etmesi gerekiyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (2)

  1. 21 Şubat 2023

    Bencil cidden hem de çook.

  2. Mabel ve Dipper’in karakteri nasıl olursa olsun ikisinin birlikte kardeş dinamikleri oldukça güzel.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir