1. Anasayfa
  2. Çizgi Film

Azula ve Amon arasındaki benzerlikler, hangisi en iyi villian?

Azula ve Amon arasındaki benzerlikler, hangisi en iyi villian?
1

Bu yazı Avatar son hava bükücü ve Avatar Korra efsanesi dizilerinin spoilerini içeriyor.

Akureis

Bütün seriler boyunca TLOK ve ATLA’da küçük büyük çokça villian geçti karşımıza bazıları bir iki bölümde hiç zorlanmadan yenildi. Bütün villianlar avatar ve çevresi tarafından yakalandı, durduruldu ya da öldürüldü ama durdurulamayan ve kendi sonuna kendi karar veren 2 tane villian vardı bunlar ise Azula ve Amon Azula’nın sonunu bilmiyoruz, kaçıyor ve bir daha gözükmüyor ki bu ona yakışır bir sondu çünkü bir villianın ne yapacağını ne kadar bilmezsek bir o kadar güçleniyor.

Azula’nın avatar takımında tek ciddi yenilgisi finalde oluyor. Onun dışında az daha avatar döngüsü sonlandıracak olması, Zuko’yu neredeyse öldürmesi, Iroh’un bile almayı deneyip alamadığı uzun süredir fethedilemeyen Ba Sing Se’yi alması yani başarılı bir villian ve avatar ve takımı tarafından durdurulamadı.
Amon’un ise Korra’da durdurulduğu tek bir sahne onda da zaten ölüyor. Amon kan bükebilmesinden dolayı etrafındaki canlı hareketlerini algılayabiliyor.

avatar

Yani tekne sahnesinde Tarrlok’un tekneyi patlatacağını biliyordu hatta onu durdurabilirdi ama yapmadı. Kendi sonuna kendi karar verdi gözyaşı da Tarrlok’un tekneyi patlatacağından bildiğinden dolayıydı.
Bunlara baktığımız zaman en iyi 2 villainin, Amon ve Azula olduğunu söyleyebiliriz. Amon’un idealleri, hayali vardı, sebebi de vardı ama kendi ütopyasına ulaşmak için yaptı her şeyi, ama bana göre Azula yazılışı ve karakteriyle tam olarak bir villain, sebepleri vardı, idealleri değil.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (1)

  1. Avatar’ın her karakteri iyi :-)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir