En İyi 10 Gerilim Anime Önerisi – 2024 Güncel
  1. Anasayfa
  2. Anime

En İyi 10 Gerilim Anime Önerisi – 2024 Güncel

1

Gerilim Animesi, Olayların belli bir belirsizlik ve tehlike içinde geçtiği ve seyirciyi sürekli diken üstünde bırakan anime türüdür. Bu liste myanimelist’in milyonlarca kullanıcısının oyları ile oluşturulmuştur. İşte sizler için hazırladığımız en iyi 10 gerilim anime önerisi

ÖNERİLEN İÇERİK: Anime Nedir? Tam Kapsamlı Anime Rehberi

Gerilim Animesi Nedir?

Bir beklenti ve heyecan duygusu aşılamak önceliklidir ve kıvrımlar, dönüşler ve kırmızı ringalarla dolu bir anlatımla başarılır. Belirsizlik, yolun her adımında mevcuttur ve genellikle maksimum etki için uzatılır. Seyirciyi koltuklarının kenarında tutmak için önemli bilgileri saklamak, kasıtlı olarak yanlış yönlendirme ve hatta beklentileri tamamen alt üst etmek gibi çeşitli araçlar kullanılır.

Şüpheli anlar, bir eserin Gerilim olduğu anlamına gelmez; Beklenti veya endişe duygusu hikaye boyunca sürdürülmelidir. Seyircinin sürekli bir endişe halinde olduğu ve bir sonraki olayı arzulamak yerine ondan korktuğu Korku ile karşılaştırın. Gizem aynı zamanda beklenti aşılarken gerilim, karakterlerin bundan sonra ne yapacağını bilmek yerine bir bilmecenin çözümünü keşfetmeye odaklanıyor. Bazen bir hikaye Gerilim ile Korku veya Gizemi karıştırabilir, ancak bu nadirdir.

10- Death Parade

image 439

Öldükten sonra insanlar ya cennete gider ya da cehenneme. Fakat nedense, öldükleri an, beyaz saçlı gizemli Decim’in bulunduğu bir bara, Quindecim’e gelirler. Decim, Ölüm Oyunları ile onlara meydan okur ki bunlar, hayatlarını riske attıkları ve gerçek yüzlerini gösterdikleri oyunlardır. Decim de kimin kazanıp kimin kaybettiğine, kimin yaşayıp kimin öleceğine hakemlik yapan nihai bir yargıcıdır.

9- Neon Genesis Evangelion

image 440

Yıl 2015, dünya büyük bir nükleer felaketten sonra toparlanmaya çalışmakta. Fakat Birleşmiş Milletler’e bağlı gizli ve özel bir organizasyon olan NERV’ün başka hedefleri var. Kadim metinlerde anlatılmış olan ‘Angel’ların dünyaya gelişine hazırlanıyorlar. NERV’ün başkanı Gendo Ikari, yıllardır ayrı yaşadığı 14 yaşındaki oğlu Shinji’yi aniden Tokyo-3 şehrine çağırır. Niye çağırıldığını anlayamayan Shinji, Tokyo-3’e gelir gelmez şehre saldırmakta olan devasa bir Angel ve ardından NERV’in merkez üssünde babası ile karşılaşır. Shinji daha bunların şokunu üstünden atamadan, Gendo Ikari oğluna, Shinji’in hayatında ilk kez gördüğü dev ve korkutucu bir mecha’ya girip üsse saldıran Angel’la savaşmasını emreder. Shinji başta reddetse bile, bunu yapmaya zorunlu kalacak ve hayatı asla eskisi gibi olmayacaktır…

8- Yakusoku no Neverland

image 441

Lütuf Yetimhanesinde, hayat yetimler için daha iyi olamazdı! Ebeveynleri olmamasına rağmen, diğer çocuklar ve onları önemseyen “Anne”leriyle mutlu kocaman bir aileyi oluşturmaktadırlar. Özellikle de hepsi 12 yaşına basana kadar evlat edinildiklerinden dolayı, hiçbir çocuk göz ardı edilmez. Gündelik hayatları zorlu yazılılarla doludur fakat yazılılardan sonra dışarıda oynamalarına izin vardır.

Uymaları gereken tek bir kural vardır: yetimhaneden ayrılmamak. Ama bir gün, sınav birincilerinden olan iki yetim, Emma ve Norman, yetimhanenin kapısına gitmeyi cüret edip varoluşlarının ardındaki korkunç gerçeği ortaya çıkarırlar: yetimhaneleri gizemli şeytan ırkı için yiyecek üretilen bir çiftlik, kendileriyse yenmek için yetiştirilen besi hayvanıdır. Kaçış planlarını uygulamak için sadece birkaç ayı kalan çocuklar, bir şekilde önceden karar verilmiş kaderlerini değiştirmek zorundadır.

7- Mirai Nikki (TV)

image 442

Ortaokul 2. sınıf öğrencisi Amano Yukiteru, arkadaş edinmekte güçlük geçen bir çocuktur. Kendisini bir izleyici olarak tanımlar ve her gördüğünü cep telefonundaki günlüğe yazar. Yalnızlık acısı çektiği zamanlarda Yukiteru Deus Ex Machina adında zaman ve mekanın efendisi olan bir arkadaşı olduğu şeklinde hayaller kurmaya başlar. Yukiteru

6- Boku dake ga Inai Machi

image 443

Hayatın zorluklarıyla cebelleşen manga yazarı Satoru Fujinuma, kendisini ifade edememe korkusuyla yüzleşmektedir. Ancak, ölüm ve faciaları engellemeye zorlayan doğaüstü bir yeteneği vardır. Bu olaylar gerçekleşmeden önce, zamanda geri gider ve bu süreç sürekli tekrar eder; ta ki söz konusu olan kaza önlenene kadar.

Bir gün, kendisini katil durumuna düşüren bir kazaya karışır. Kurbanı kurtarma çabasıyla kendisini geçmişe yollar. Fakat, sınıf arkadaşı Kayo Hinazuki’nin kaybolmasından bir ay önceki zamana, ilkokul öğrencisi olduğu yıllara gelmiştir. Bunun üstüne, Satoru kendisine yeni bir görev edinir: Kayo’yu kurtarmak ve kayboluşundaki gizemi çözmek.

5- Re:Zero kara Hajimeru Isekai Seikatsu

image 444

Gerilim anime önerilerinden bir diğeri de Re:Zero kara Hajimeru Isekai Seikatsu. Ansızın, lise öğrencisi Subaru Natsuki gittiği mahalle bakkalındaki dönüş yolunda öteki dünyaya çağırılır. Hayatının en büyük dönüm noktası böyle başlıyordu, kimin tarafından çağrıldığını dahi bilmez durumdadır ve saldırıya uğradığında işler çok daha kötü bir hal alır.

Ama gümüş saçlı gizemli bir kız ve onun sihirli kedisi onu kurtardığında, Subaru ona olan iyilik borcunu ödemek için işbirliği yapmak zorunda kalır. İkisi beraber ipuçlarını bir araya getirdiğinde, Subaru ve kız saldırıya uğrayıp öldürülür. Bundan sonra, Subaru ”Ölümden Dönüş” adlı yeteneği kazanmış halde uyanır ve zamanı ölümden geri alabilen çaresiz biri haline gelir. Umutsuzluğun ötesinde, acaba kızı ölümün kaderinden kurtarabilecek midir?

4- Steins;Gate

image 445

Steins Gate, özelleştirilmiş bir mikrodalga cihazıyla kendi geçmişlerine mesaj gönderebilen bir grup arkadaş hakkındadır. Pek çok farklı deney yapmaktadırlar. SERN isimli organizasyon ise kendi zaman yolculuğu araştırmalarını yapmaktadır. Karakterler bir yol bulup yakalanmamak zorundadır.

3- Shingeki no Kyojin Season 2

image 446

Shingeki no Kyojin 2. Sezonudur. Gerilim / korku kategorisinde izleyicilerine yine güzel bir hissiyat yaratmayı başarıyor.

2- Death Note

image 447

Yagami Light, üniversite giriş sınavlarına hazırlanan bir lise son sınıf öğrencisidir. Light (Raito), Japonya’nın belki de en yetenekli ve zeki öğrencisi olmasına rağmen, yaşadığı dünya ona tat vermemektedir. Her gün gittikçe artan suç oranı ve adalet sisteminin çökmüşlüğü, onun için bu dünyayı daha da anlamsız ve çürümüş kılmaktadır. Bu yüzden de, hiç bir şeyde anlam görmemektedir. Light, bu buhranlarını kendi içinde yaşarken, ders sırasında bir defterin gökten düştüğünü görür.

Okul çıkışı elinde olmadan defterin düştüğü yere yönelir. Defterin üstünde “Death Note” yazmaktadır. Defteri yerden alıp incelediğinde hiç de inanacağı şeylerle karşılaşmaz. “Bu deftere ismi yazılan insan ölecektir.” Nedenini kendi bile bilmeden, defteri alıp evine döner. Evde haberleri izlerken, bir adamın bir anaokulundaki öğrencileri ve öğretmenleri rehin aldığını izler. Defterin gerçekliğini test etmek için rehin alan adamın adını deftere yazar. Ve 40 saniye sonra adam ölür. Defterin gerçekliği karşısında şaşkına dönen Light, kendi ideal dünyasını yaratmak için diğer suçlulara yönelecektir. Ama ya dünya onun varlığını öğrenip peşine dünyanın en iyi dedektiflerini takarsa?

1- Shingeki no Kyojin

image 448

Yüzyıllar evvel insanoğlu devler tarafından yok olmanın eşiğine getirilmiştir. Devler tıpkı anlatılagelmiş hikayelerdeki gibi, uzun, zekadan yoksun görünen, insanları yiyen ve de en kötüsü bunu beslenmek için değil zevk için yapan varlıklardır. Az sayıdaki insan, en uzun devlerden bile yüksek duvarlar inşa ederek çevreledikleri bir şehrin koruması altında hayatta kalmıştır. Şu anki zaman diliminde ise 100 yılı aşkın bir süredir tek bir dev dahi şehre ayak basmamıştır.

Henüz erginliğe erişmemiş bir çocuk olan Eren ile sütkardeşi Mikasa, bir anda ortaya çıkan inanılmaz büyük bir devin saldırısı sonucu şehrin surlarının yıkılmasına tanık olurlar. Nispeten daha küçük olan devler surlarda açılan gedikten şehre akın ederler ve bu iki çocuk dehşet içerisinde annelerinin bir dev tarafından canlı canlı yenilişini izlerler. Eren bütün devleri öldürüp insanlığın intikamını alacağına yemin eder.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (1)

  1. Teşekkürler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir