1. Anasayfa
  2. Anime

Voleybol Temalı Anime Önerileri

Voleybol Temalı Anime Önerileri
0

Animelerin günümüzde popüler olmasıyla beraber birçok tema öne çıkıyor. Bu temalardan en sevileni iste voleybol teması diyebiliriz. Bu tarz animeler genelde karakterin gelişimini, takımca çalışmanın daha iyi sonuçlar getireceğini ve dostluk ilişkilerini anlatan hikâyeler içeriyor. Ayrıca sadece anime sevenleri değil spor seven insanların da ilgisini çekebilecek içerikler barındırıyor. İşte sizler için en iyi voleybol temalı anime önerileri!

Önerilen içerik : En İyi 50 Spor Anime Önerisi

Haikyuu!!

voleybol temalı anime önerileri

Voleybol temalı anime önerileri arasında en popüler animelerden biri olan Haikyuu 2014 yılında yayınlanmaya başlandı. O zamandan bu zamana hâlâ popülerliğini koruyor diyebiliriz. Hikâyesinden bahsedecek olursak Shoyo Hinata isimli ana karakterimiz kısa boylu bir çocuktur fakat onun bir hayali vardır, büyük bir voleybolcu olmak. Bu sayede voleybol takımına katılır ve hayallerinin peşinden gitmeye devam eder. Takımda Tobio Kageyama isimli bir pasörle tanışır. Karakterleri biraz zıt olsa da birlikte oynamayı öğrenirler ve takımın en güçlü oyuncuları haline gelirler. Böylece takım bu iki arkadaşın liderliğinde çeşitli mücadelelere katılırlar ve aksiyon dolu sahneler başlamış olur. Anime spor içerikli olduğu için voleybol severlerin çokça ilgisini çekmekte. Ayrıca hikâyedeki acaba kim kazanacak heyecanı izleyicilere sürükleyici bir izlenim sunmayı başarıyor.

Harukana Receive

voleybol temalı anime önerileri

Plaj voleybolu temasını işleyen Harukana Receive, güneş, kum ve güzel anime kızlarının olduğu heyecan verici bir spor temasını işlemektedir. Hikâye başlangıcında ana karakterimiz Haruka Ozora yeni bir yere taşınır ve kuzeniyle plaj voleybolu oynamaya başlar. Kuzeni Kanata Higa yetenekli bir oyuncu olmasına rağmen kısa boylu olması sebebiyle zamanında voleybolu bırakmıştır fakat Haruka ile tekrardan oynamaya başlayınca içindeki voleybol aşkı tekrardan alevlenir ve birlikte çeşitli turnuvalara katılmaya başlarlar. Sevimli karakterler ve plaj voleybolu teması bir araya geldiğinde izlemesi keyifli bir anime ortaya çıkmış diyebiliriz.

2.43: Seiin High School Boys’ Volleyball Club

voleybol temalı anime önerileri

Heyecan verici voleybol animelerinden biri olan 43: Seiin High School Boys’ Volleyball Club, arkadaşlık, takımca oynama ve kişisel gelişim gibi birçok temayı voleybol sporu ile harmanlayarak güzel bir şekilde işliyor diyebiliriz. Hikâye voleybola gönül veren gençlerin etrafında dönüyor. Ana karakterimiz Kimichika Haijima, Tokyo’daki bir ortaokulun voleybol takımındadır fakat o takımda oynamaktan pek de mutlu değildir ve takımda birkaç problem yaşamaktadır. Bu sebepler yüzünden annesinin memleketi olan Fukui şehrine taşınmaya karar verir. Taşındıktan sonra orda çocukluk arkadaşı olan Yuni Kuroba ile yıllar sonra bir araya gelirler. İkili bir araya geldikten sonra Seiin lisesine kayıt olurlar ve hikâyemiz başlamış olur. Lisedeki voleybol takımı o sıralar pek iyi değildir, ikili ise bu takıma katılıp orayı yükseltmeye çalışır.

Attacker You!

voleybol temalı anime önerileri

Ana karakterimiz Japonya’nın Osaka şehrinden Tokyo’ya taşınır. Bu sırada içindeki voleybol aşkı alevlenir ve acımasız bir voleybol koçu ile sıkı bir antrenmana girer. Milli takıma katılmak isteyen karakterimiz birçok engeli aşar ve yoluna çıkan herkesi geçmeye çalışır. Ne kadar eski bir anime olsa da voleybol temalı anime önerileri arasında yer almayı hak edecek bir anime diyebiliriz.

Attack No. 1

voleybol temalı anime önerileri

1968 yılında yazılıp 1969 yılında animesi uyarlanan Attack No. 1 klasik bir voleybol temasını işler. Anime genel olarak voleybola hevesli bir kız çocuğu Kozue Ayuhara’nın hikâyesini anlatır. Ana karakterimiz Kozue Tokyo şehrine taşınır ve buradaki bir voleybol takımına katılmaya karar verir. Ne kadar zorluklar çekse de pes etmeyip içindeki voleybol sevgisini kaybetmeden hayallerine doğru yürümeye devam eder. Klasik ve etkileyici teması, dostluk ve beraberlik gibi içerikleri barındırması o yıllarda Japonya’da büyük etki göstermiştir. Ne kadar eski yıllarda çıkmış bir anime olsa da Japonya’da ilk çıktığı dönemler çok popüler olan animelerden birisidir.

Voleybol temalı anime önerilerimizin sonuna geldik. Oldukça sevilen voleybol animelerini sizler için bir araya getirmeye çalıştık ve detaylarından bahsettik. Hepsinin farklı hikâyeleri ve birbirinden farklı karakterleri ile izleyici kitlesine dolu dolu bir içerik sunuyor. Sizler de bu tarz animeleri seviyorsanız yorumlara listemizde bulunmayan izlediğiniz animelerden bahsedebilirsiniz. Ayrıca Telegram kanalımıza katılıp yeni ve güncel animelerden haberdar olabilirsiniz. Anime içeriklerini seviyorsanız sayfamızdaki diğer anime içeriklerimizi takip edebilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir