1. Anasayfa
  2. Anime

En İyi Kore Yapımı Animeler

En İyi Kore Yapımı Animeler
0

Günümüzde gittikçe popülerleşen anime kültürü sadece Japonya ile sınırlı kalmayıp diğer Asya ülkelerinin de dikkatini çekmekte. Anime sektöründe Japonya ne kadar önde olsa da Kore, sektörde büyük başarılara imza atmayı başarıyor. Korede anime var mı? diye soranlara, en iyi kore yapımı animelerden bahsedeceğiz.

1 – The Fake

En İyi Kore Yapımı Animeler

Kore’nin en popüler animelerinden biri olan The Fake, 2013 yılında yayınlanmıştır. Korece ismiyle Saibekeu, insanın karanlık yanlarını ve dini inancın kötüye kullanılması temasını işler. Gerilim dolu bu animenin hikayesi, yeni bir barajın inşası nedeniyle köy halkının yer değiştirme tehlikesi ile başlar. Ana karakterimiz Kim Min Chul, köylülere doğruyu anlatmaya çalışır, fakat genç bir dini lider olan Choi Gyeong Seok ve köy halkı ana karakterimizi engellemeye çalışır. Kim Min Chul ise bu sahtekarlığı ortaya çıkarmak için hırslıdır. Hikayesinin derinliği ve insan psikolojisini derinden anlatan The Fake, en iyi Kore yapımı animelerden birisi olmayı hak ediyor.

2 – Ghost Messenger

En İyi Kore Yapımı Animeler

2009 yılında yayınlanan Ghost Messenger, doğa üstü olaylar ve karakter zenginliği açısından fantastik türünü sevenlerin kesinlikle izlemesi gereken animelerden biri. Hikayemizi, ana karakterimiz olan Kanglim’in doğa üstü bir göreve çıkması ile başlıyor. 5. sınıfa giden Kanglim hayaletlerle konuşma yeteneğine sahiptir, bu yeteneğe sahip olanlar “Hayalet Habercisi” olarak adlandırılır. Görevleri sırasında ruh telefonunun içine mahsur kalan Kanglim fantastik maceralara doğru yelken açar.

Fantastik animeleri sevenler için önerilen içerik : Fantastik Anime Diziler

3 – Seul Station

En İyi Kore Yapımı Animeler

Yeon Sang-ho’nun çok beğenilen, başka bir korku filmi olan “Train to Busan” anime filminin öncesinde yaşanan olayları anlatır. Gerilim ve kıyamet temasını işleyen animemizde, Seul şehrine zombi salgınının nasıl yayıldığını anlatır. Salgın sırasında hayatta kalmaya çalışan bir grup insanın çevresinde gelişen hikaye, gerilim ve korkunun harmanlanmasıyla aksiyon dolu sahneleri izleyicisine sunuyor. Ayrıca hikayede, sosyal ve politik konular da işleniyor.

4 – The King of Pigs

En İyi Kore Yapımı Animeler

Korecesi “Dwaeji-ui Wang” olan dram, Gerilim ve Psikoloji temalı animemiz iflasın eşiğinde bir iş adamının karısını öldürmesi ile başlar. Hwang Kyung-min, karısını öldürdükten sonra 15 yıldır konuşmadığı arkadaşı, Jung Jonk-suk ile buluşur ve eski okul günlerinden bahsetmeye başlarlar. Zorbalığın popüler olduğu okul yıllarında fakir ve zengin ayrımı vardır. Başarılı, zengin ve zalimlere “Köpekler”, “Domuzlar” olarak adlandırdıkları, kendilerinden daha güçsüz öğrencilere zorbalık yapıp okuldan bezdirmişlerdir. O zamanlarda Kyung-min ve Jong-suk, “Köpekler”e karşı direnememiştir. Dizide geçmişte yaşanan bu zorbalıkların uzun süreli etkileri gösterilmektedir.

5 – My Beautiful Girl, Mari

En İyi Kore Yapımı Animeler

En iyi Kore yapımı animelerinden biri diyebileceğimiz My Beautiful Girl Mari, 2002 yılında Güney Kore’de çıkmıştır. Fantastik ve romantik temalarını harmanlayan animede, yaz tatilini geçirmekte olan genç bir çocuğun hayal dünyasını anlatır. Annesinin ölümüyle erken tanışan ana karakterimiz Nam-woo, eski arkadaşı Jun-ho ile tekrardan iletişime geçer. Jun-ho, eski bir hikaye kitabını Nam-woo ya gösterir ve ikili macera dolu hayal dünyasına atılır.

6 – Oseam

En İyi Kore Yapımı Animeler

Kore’nin anime kültürüne büyük ölçüde katkısı olan Oseam, 2003 de gösterime girmiştir. Animenin yapımcısı, duygusal ve masum hikayeleri ile bilinen Jeong Chae-bong’un masalından uyarlanmıştır. Hikayede, yetimhanede yaşayan Gami ve erkek kardeşi Gilson’un annelerini arayışını konu alır. Gami, çok nazik ve çekingendir fakat körlükten kaynaklanan bir engeli vardır, kardeşi ise yaramaz bir çocuk olan Gilson’dur. Annelerini kesinlikle bulacaklarına inanan kardeşler yolculuğa çıkar ve bu yolculuk sırasında kardeşlerin ilişkisi daha da kuvvetlenir.

7 – Sky Blue

En İyi Kore Yapımı Animeler

Kore animelerine iyi bir örnek olacak yapımlardan bir diğeri de Sky Blue. Farklı bir isme de sahip olan Wonderful days, 2142 yılında geçen distopik bir hikayeyi anlatır. Aşırı nüfus artışı ve çevre kirliliği Dünya’yı nerdeyse yaşanmaz bir hale getirmiştir. İnsanlar bu sebeplerden ötürü yer altında bir şehir olan ECOBAN’da yaşamak zorunda kalır, ana karakterimiz ise bu yer altı şehrinde yaşayan Jay isimli genç bir kadındır. Kirliliği enerji sistemi olarak kullanan bu şehirde genç karakterimiz, güvenlik memuru olarak çalışmaktadır. Bir gün Jay, eski arkadaşı olan Shau ile karşılaşır. ECOBAN’ın gizli verilerini çalmaya çalışan Shau, ECOBAN’ın zalim saltanatını ortadan kaldırmak için elinden geleni yapar.

8 – Bagel Girl

When I Woke Up I Became a Bagel Girl (TV Series 2019) - IMDb

Serinin diğer adı When I Woke Up, I Became a Bagel Girl! olan Kore animesi, 2021 yılında yayınlanmaya başlamıştır. Bir lise öğrencisi olan Aoi bir sabah uyandığında simit (bagel) kız olarak bedeninin değiştiğini fark eder. Olağanüstü bu durumda Aoi, farklı kızların bedenlerine girebildiğini fark eder. Her beden değiştirdiğinde bedenine girdiği insanların hayatını gözlemleme şansı bulur.

9 – Winter Sonata

Winter Sonata ... Anime based on a Korean Drama with original cast as the  voice actors ... sure, why not | Sonata de invierno, Anime love, Anime

En iyi kore animelerinden biri olan Winter Sonata (Kış Geliyor) romantik temasıyla beraber bu tarz anime sevenlere hoş bir hikaye sunuyor. Hikayemiz, birbirine aşık olan genç bir çift ile başlıyor. Genç çiftimiz Kang Joon-sang ve Jung Yu-jin, trajik olaylar yaşarlar ve sonucunda Joon-sang kaybolur. Yıllar sonra geri dönen Joon-sang, Yu-jin’e geri döner ve birbirine olan duyguları tekrardan alevlenir. 

10 – Elsword: El-ui Yeoin

Elsword Animation "Elsword:El Lady" - YouTube

Elsword isimli oyunundan uyarlanan anime, 2016 yılında yayınlanmıştır. Genel olarak Elsword oyununun karakterlerini ve hikayesini anlatır, ayrıca oyunun hikayesinin anlaşılmasına hatta oyundaki olayların genişlemesine yardımcı olur. Animenin hikayesinden bahsedecek olursak, Elsword ve arkadaşlarının “El” adındaki güçlü kristalleri arayışını anlatır. Bu arayış esnasında dövüş sahneleri ve fantastik öğeler hikayenin akıcılığını arttırıyor.

11 – Closers: Side Blacklambs

Closers: Side Blacklambs (Anime) – aniSearch.com

Bir üstteki Kore animesi gibi, oyundan uyarlanan anime, fantastik bir evrende geçiyor. Ana karakterimiz Blacklamps isimli bir ekipten oluşuyor. Bu ekipteki genç ve yetenekli karakterler, dünya dışından gelen tehditlerle savaşıyor. Savaşlar sırasında yaşanan olaylar, ekibin arasındaki duygusal bağları ve karakterlerin kişisel geçmişleri ile oyunun hikayesine derinlik katıyor. Aksiyon dolu sahneler ve karakterlerin hikayesini incelemek seriye bir şans vermeye değer gibi duruyor.

12 – Jang Geum’s Dream

Jang Geum's Dream (TV Series 2005–2007) - IMDb

Tarihi bir arka plana sahip olan anime, eski Kore’nin Joseon Hanedanı döneminde geçer. Ana karakterimiz Jang Geum, tıp alanında uzmanlaşmak isteyen genç bir çocuktur. O dönemde çeşitli zorluklar çeken kadınların, tıp alanında uzmanlaşması oldukça zordur. Yetenekli ve asla pes etmeyen ana karakterimiz zorluklara karşı mücadele eder. Seri, hayallerinin peşinden gidilmesi gerektiğini anlatır ve ayrıca Kore’nin tıbbi kültürü hakkında bilgi verir.

13 – The God of High School

The God of High School: Season 1, Episode 1 | Rotten Tomatoes

2020 yılında yayınlanan popüler Kore animesi, liseliler arasında en güçlüyü seçmek için hazırlanan bir etkinlik ile başlar. Ana karakterlerimiz bu turnuvaya katılan Jin Mori, Han Daewi ve Yu Mira’dır. Bu üç karakterimizin turnuvaya katılma sebepleri farklıdır. Jin Mori turnuvanın en güçlüsü olmayı isterken, Han Daewi maddi olarak güçsüz olduğu için turnuvaya katılmıştır, Yu Mira ise ailesinin kılıcını geri almak ister. Ancak turnuva ilerledikçe sadece turnuvaya odaklanmak yerine arkadaşlığın önemi gibi şeylerin de farkına varırlar.

14 – Lookism

Lookism Persuades Even The Pretty – THE MERCURY

En iyi Kore animelerinden biri olan Lookism, 2022 yılında çıkış yapmıştır. Anime, bir lise öğrencisi olan Daniel Park’ın hikayesini anlatır. Lisede çok fazla zorbalığa uğrayan Daniel, bir gün hayata farklı bir kişi olarak uyanır. 2 farklı bedene sahip olan Daniel’in bir bedeni yakışıklı ve sportif bir görünüme sahipken diğer bedeni kendisi gibi sıradan bir görünüme sahiptir. 2 farklı kimliğe sahip olan ana karakterimiz, dünyaya farklı açılardan bakabilme şansını elde eder. Ayrıca animede işlenen ve eleştirilen konulardan biri, toplumun güzellik algılarıdır. Eleştirisel olması ve animelerde alışılmadık bir türü işlemesi dikkat çekici.

15 – Solo Leveling

Solo Leveling might be the best anime of 2024 - Here's why - Hindustan Times

Son zamanların en konuşulan ve en popüler Kore animesi olan Solo Leveling 2024 yılında çıkış yapmıştır. Hikayesine bakmadan önce, çizim kalitesi ve güzel görsel efektleri ile anime harika bir izlenim sunuyor.Hikayesine gelirsek, 10 yıl önce insanların dünyası ve canavarların dünyasını birleştiren bir kapı belirdi. Kapı belirdikten sonra bu kapının içinden değişik canavarlar çıkmaya başladı. Canavarların çıkması ile beraber, insanlar canavarlara karşı mücadele edebilmesi için bilinmeyen bir şekilde özel güçler edindi. Ana karakterimiz Sung Ji-woo ise acınası bir durumdadır. En basit canavar karşısında bile ezilen karakterimiz savaşmak zorundadır. Annesinin hastane masraflarını ödemek için mücadele etse de bir gün kendini ölümcül bir yerde bulur.

Popüler animeler arasından en iyi Kore yapımı animeleri toparlayıp sizler için bir liste oluşturdum. Sizin de severek izlediğiniz Kore yapımı bir anime varsa yorumlarda belirtebilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir