1. Anasayfa
  2. Anime

Fantastik Anime Diziler

Fantastik Anime Diziler
2

Fantastik anime diziler, gerçek dünyanın sınırlarını zorlayan bir tür olmasının yanı sıra izleyicisini hikayesi ile etkiler. Epik maceralar ve gerçekliğin ötesindeki varlıkları içermesi fantastik türüne eğlenceli bir hava kazandırır. Fantastik anime dizileri sadece epik dünyası ve farklı varlıklar ile sınırlı değildir, derinlemesine hikaye anlatışı ve izleyiciyi gerçek dünyadan uzaklaştırarak eğlendirmesi gibi zengin içeriklerle izleyicinin ilgisini toplar. Fantastik animeleri seviyorsanız ve Hangi anime izlenir? diye soruyorsanız işte sizin için seçtiğim muhteşem fantastik anime dizileri.

1- Solo Leveling

Fantastik Anime Diziler

Son zamanların popüler animesi olan Solo Leveling, Güney Kore yapımı bir web roman serisinden uyarlanmıştır. 2024 tarihinde çıkış yapan fantastik anime dizisi, güncel görsel öğeleri ile izleyicileri ekrana kitlemeyi başarıyor. Hikaye 10 yıl önce insanların ve canavarların dünyasını bağlayan bir kapının ortaya çıkmasıyla başlıyor. Kapının içinden insanların dünyasına canavarlar çıkmaya başlayınca bu canavarlar karşısında savaşabilecek insanlar bilinmedik bir şekilde özel yetenekler kazandılar ve özel yetenekler kazanan insanlara “Avcı” denmeye başlandı. Ana karakterimiz Sung Jin-Woo da Avcılardan birisidir fakat en kötü canavara karşı bile savaşamayan Sung annesinin hastane masraflarını karşılamak için savaşmaya devam etmek zorundadır. Sung bu kadar güçsüzken zorlu savaşlar karşısında hayatta kalabilecek mi?

2 – Fullmetal Alchemist : Brotherhood

Fantastik Anime Diziler

Büyülerin havada uçuştuğu, fantastik ve duygusal hikâyeleri içeren Fullmetal Alchemist, 2009 yılında çıkış yapmıştır. Ana karakterimiz olan Edward ve Alphonse Eric erken yaşta annelerini kaybetmiştir. Annesine tekrar kavuşmak isteyen kardeşler yasaklı bir büyüyü kullanır ve hikayemiz başlar. Bu yasaklı büyüyü kullandıktan sonra Edward sağ elini ve sol bacağını, kardeşi Alphonse ise tüm vücudunu kaybeder. Tüm vücudunu kaybeden Alphonse’nin ruhu bir zırha hapsolur. Vücutlarını geri isteyen kardeşler, trajik birçok olayı atlatır ve izleyicilere unutulmaz bir hikaye sunar.

Önerilen içerik: Fullmetal Alchemist hikayesi nasıldır?

3 – Magi

Fantastik Anime Diziler

Hikayesini binbir gece masallarından alan Magi, fantastik evreni ile izleyicisini etkilemeyi başarıyor. Dizideki karakterler Aladdin, Alibaba, Sinbad ve Morgana gibi mitolojik kahramanları içeriyor. Hazine ve güç aramak için yola çıkan Magi, Aladdin ve Morgana dünyanın çeşitli yerlerinde maceraya atılır. Macera sırasında, krallıklar arasındaki sosyal ortam ve güç mücadelesine tanık olurlar. 2 sezon ve 1 yan diziden oluşan Magi, güzel kurgusu ve içeriği ile beraber, izlenmeye değer gibi duruyor.

4 – Mushoku Tensei

Fantastik anime dizileri arasında en popüler olan Mushoku Tensei, ana karakterimiz olan, işsiz ve 34 yaşındaki Rudeus Greyrat’ın ölümü ile başlar. Öldükten sonra bilinmedik bir şekilde bebek olarak fantastik bir evrende doğar. Eski hayatından memnun olmayan karakterimiz 2. hayatında kendine bir amaç edinir ve büyürken önceki hayatındaki bilgileri de kullanarak hayatına şekil vermeye çalışır. Kahraman olmak isteyen Rudeus savaş sanatları ve büyü öğrenmeye başlar. Macera ile dolu yeni hayatında yeni arkadaşlar edinip daha iyi bir insan olmaya çalışarak karakterini şekillendirir.

5 – Hunter x Hunter

Fantastik Anime Diziler

Fantastik anime dizilerine bir diğer önereğimiz seri Hunter x Hunter. Maceracıların hüküm sürdüğü bir evrende kayıp babasını bulmak için yolculuğa çıkan Gon, babasının Hunter olduğunu öğrenince kendisi de Hunter olmak ister. Hunter olmak için dünyadaki yetenekli insanlar belirli bir zamanda düzenlenen bir sınava girerler, sınavın zorluklarını aşarak herkesin kazanamayacağı ünvanı hak etmeye çalışırlar. Gon, sınavda tanıştığı yeni arkadaşlarla beraber yoluna devam eder.

6 – Mononke

Fantastik Anime Diziler

Fantastik anime dizileri arasında alışılmadık bir tür olan korku temalı Mononke, 2007 yılında yayınlanmıştır. Japon kültürü ve Mitolojisini içeren bu anime, doğaüstü varlıklarla mücadele eden bir tımsılcının hikayesini anlatır. Her bölüm, ana karakterimiz olan Medicine Seller’in kötü ruhları etkisiz hale getirmesini içerir. Animenin asıl ilgi çekici yanı emsalsiz sanat tasarımı, askiyon dolu dövüş sahneleri ve yoğun psikolojik içerikler bulundurmasıdır. Ne kadar garip ve insan doğasını sorgulatan bir anime olsa da keyifle izlenebilecek animelerden biridir.

7 – Mashle

Fantastik Anime Diziler

Harry Potter dizisine çok benzeyen animemiz Mashle, Sihirin hakim olduğu bir evrende geçiyor. Genç ve güçsüz karakterimiz Mash Burnedead çevresi tarafından büyük bir tehtit olarak görülür. Güçsüz olduğu için Mash’i ortadan kaldırmak isteyen insanlara kendisini kanıtlamak için ormanda gün boyu çalışmaya başlar ve kimliğini gizleyerek Sihir Okuluna kayıt olur. Karakterimizin asıl hedefi ise kendisini kanıtlayabilecek bir rol olan İlahi Vizyoner rolünü kazanmaktır. Büyü kullanamayan Mash, sınıf arkadaşlarını geçerek İlahi Vizyoner olmanın bir yolunu bulabilecek mi?

Fantastik anime dizileri, genellikle büyük bir hayran kitlesine sahiptir ve bu türün popülerliği her geçen gün artmaktadır. Bu tür diziler aynı zamanda genellikle karmaşık hikayelerden oluşmaktadır. İzleyicilere derin düşünme ve analiz etme fırsatı sunmakla birlikte büyük bir eğlence sunmaktadır. Listede görmek istediğiniz farklı anime önerileri varsa yorumlarda belirtebilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (2)

  1. Full metali öneririm güzel animedir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir