1. Anasayfa
  2. Anime

Az Bilinen Animeler: Keşfedilmesi Gereken Önemli Yapımlar

Az Bilinen Animeler: Keşfedilmesi Gereken Önemli Yapımlar
0

Günümüzde anime kültürünün popülerleşmesi ile bir sürü yapım öne çıkıyor, peki ya kıymeti bilinmeyen fakat aslında içeriği güzel olan az bilinen animelere ne olacak? Genelde bazı animeler öne çıkıyor ve diğer güzel yapımlar geride kalabiliyor. İşte sizlerin yeni animeler keşfetmesi için az bilinen kaliteli animeler sizlerle.

Barakamon

az bilinen animeler

2014 yılında çıkış yapan, Satsuki Yoshino tarafından yazılmış bir manganın anime uyarlaması olan Barakamon 12 bölüm olarak çıkış yapmıştır. Hikâyesinden bahsedecek olursak ana karakterimiz 23 yaşındaki bir kaligrafi ustası olan Handa Seishu’nun hayatını anlatıyor. Bir gün bir sergide eserine yapılan bir yorumu beğenmeyip agrasif bir tepki veren Seishu Japonya hükümeti tarafından cezalandırılıp Goto Adası’na sürgün edilir. Sürgün edildiği bu yerde yaptığı işten ve alıştığı hayattan uzaktır ve etrafa uyum sağlamakta zorluk çeker. Ne kadar zorluk çekse de adadaki halkın samimiyeti ana karakterimizin üzerindeki baskıyı az da olsa alır. Genel olarak kişisel gelişimi ve sanatsal birtakım içerikleri anlatan Barakamon, az bilinen animeler arasında kaliteli diyebileceğimiz bir animedir.

Hyouka

az bilinen animeler

Liseli ana karakterimiz Oreki Houtarou, tembel ve lise dönemini en az eforla bitirmeyi amaçlayan bir karaktere sahiptir. Günlerden birinde Chitanda Eru isimli bir kızla tanışır ve ana karakterimizi okulun edebiyat kulübüne katılmaya ikna eder. Neşeli ve enerjik olan Eru, aslında kulübün kuruluşundan beri okulda saklanan bir şiirin gizemini çözmeye çalışır. Oreki de edebiyat kulübüne katılmasıyla beraber Eru’ya yardım etme zorunda kalmıştır. Gizemli ve merak ettirici bir hikâyeye sahip olan Hyouka edebiyat türünü seven izleyiciler için ilgi çekici animelerden birisi olabilir.

Baccano!

az bilinen animeler

Baccano! Amerika Bileşik Devletlerinin New York şehrinde bir yer altı dünyasında geçen tehlikeli, karmaşık ve sürükleyici bir hikâyeyi izleyicilerine aktarır. 1930’lu yıllarda geçen bir dizi karakterin birbirleriyle bir bağlantısı olmamasına rağmen bir noktada yollarının kesişmesi anlatılır. Bu karakterlerin birbirinden farklı amaçları ve özellikleri vardır. Animede izleyicinin merakını arttırmak için oldukça zor bir anlatım tarzı var. Bazen geçmişe veya geleceğe dönük bazen ise parça parça anlatması ile hikâyenin anlaşılması oldukça zorlaşıyor denilebilir.

Tsuritama

az bilinen animeler

Ana karakterlerimiz Yuki Akira ve Natsuki Kuga, balık tutmaya tutkulu lise öğrencilerinden biridir. Yuki, şehrin gürültüsünden ve yoruculuğundan bıkmıştır ve bu sebeple kıyı kasabasına taşınıp hayatına orda devam eder. Natsuki ise tuhaf olsa da iyi kalpli diyebileceğimiz garip bir lise öğrencisidir. Birlikte ilk tanıştıklarında pek anlaşamazlar fakat balık tutmaya olan tutkuları onlara bir araya getirir ve gittikçe iyi anlaşmaya başlarlar. Bu şekilde balık tutup kasabadaki diğer insanlarla tanışıp macera dolu bir hikâyeyi izleyicisine sunar. Az bilinen animeler arasında en dikkat çekmeyen animelerden birisi olsa da izleyince sizleri şaşırtabilir.

Kemonozume

az bilinen animeler

Eski çağlardan beri insan eti ile beslenen “Shokujinki” isimli bir canavar vardır. Ne kadar canavar olsalar da insan formunda yaşayabilir ve gizlice insanları avlayıp yemeye devam ederler. Bu canavarlardan haberdar olan Kifūken isimli bir grup bu Shokunjinki’leri avlamakla görevlidir. Hikâye ise bu avcıların son varisi olan ana karakterimizin ve bir canavarın arasında geçen yasak aşkı konu alır.

Önerilen içerik : En İyi 50 Romantizm Anime Önerisi

Angels Of Death

az bilinen animeler

Az bilinen animeler arasında favori animem diyebileceğim Angels Of Death, psikoloji ve gerilim temasını işliyor. Ana karakterimiz Rachel Gardner gizemli bir psikiyatrik hastanede uyanır fakat nerede olduğundan hiçbir fikri yoktur. Bu gizemli mekânda Zack ile karılaşır. İlk karşılaşmaları pek hoş olmasa da Zack Rachel’i kurtarmak ister ve beraber uzun ve zorlu bir maceraya çıkarlar. Asansörle çıktıkları her katta değişik olaylar yaşayan karakterlerimiz bir bölüm geçer gibi asansörle yolculuklarına devam ederler. Bu süreçte birbirlerine sıkıca bağlanan Zack ve Rachel birlikte çıktıkları bu yolda yoğun bir şekilde psikolojik olaylar yaşamaktadır. Gerilim ve sürükleyici bir anlatıma sahip olan Angels Of Death gizem dolu hikâyesi ile bu tarz psikoloji animelerini sevenler için favori animelerinizden birisi olabilir.

Az bilinen animelere yaptığımız yolculuk burada sona eriyor. Her biri birbirinden güzel ve gerçekten keşfedilmesi gereken animelerden detaylı bir şekilde bahsetmeye çalıştık. Sizlerin de kimsenin bilmediğini düşündüğünüz animeler varsa düşüncelerinizi ve yorumlarınızı belirtmeyi unutmayın. Ayrıca bizi Telegram kanalımızdan takip edip en yeni ve kaliteli içeriklerimize daha rahat ulaşabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir