1. Anasayfa
  2. Teknoloji

AutoCAD de Line Komutu Nasıl Kullanılır?

AutoCAD de Line Komutu Nasıl Kullanılır?
autocad-line-ve-ya-cizgi-komutu-nedir
0

AutoCAD ortamında en çok kullanılan komut Line dir. Draw bölümü altında bulunur. Line ya da Türkçesi ile Çizgi iki nokta arasında ki nokta bulutudur. Yani gösterilen iki nokta arasında çizgi çizer. Bu çizgi türü hem 2D ortamda hem de 3D ortamda bulunur. Hemen hemen tüm CAD programlarında çalışma mantığı aynıdır ve Kesinlikle bulunur.
Şu şekilde aktif edilir.

Menü : Draw – Line
Komut İstemi : Line
Kısayol : L

AutoCAD ‘da Line komutunun iki alt komutu vardır. Bunlardan birisi undo diğeri ise close dir.Line Alt komuları Nelerdir ve Nasıl Kullanılır ?

Undo: Yanlış olarak işaretlenmiş son noktayı geri almanızı sağlar. örneğin bir beşgen çizeceksiniz ve 3. noktayı yanlış koydunuz. undo yazısına tıkladığınızda 3. noktayı geri alır ve tekrar belirlemenize izin verir.

Close: Kapalı bir çokgen oluşturmanıza izin verir. Örneğin bir beşgen çizeceksiniz. ve beşinci noktayı da tıkladınız. Çizimi tamamlayıp birinci noktaya tekrar tıklamanıza gerek yoktur. Close komutu sizin için birinci noktaya tıklamışsınız gibi şekli kapatır.

Stretch Komutu Nedir Ne İşe Yarar ?

Bu komut bir çizgi çizildikten sonra çizginin baş ve ya ucunun üzerine mouse ile gelip durursanız ortaya çıkar. Bu komutun görevi şudur. Örneğin bir çizginin ucuna geldiniz ve durdunuz Strech komutu çıktı ve tıkladınız. Bu aşamadan sonra çizginin başı sabit kalırken ucunu istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

Lengthen Komutu Nedir Ne İşe Yarar ?

Bu komut tıpkı stretch komutu gibi bir çizginin uç ve ya baş kısmında durduğunuzda ortaya çıkar. Komutu işlevi ise, çizginin açısını değiştirmeden uzunluğunu değiştirmenizi sağlar. Komut aktif edildikten sonra bir değer girer ve Enter yaparsanız, girdiğiniz değer mevcut çizgi uzunluğu ile toplanır. Eğer TAB tuşuna basıp değer girerseniz çizgi uzunluğu toplam o kadar olur.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir