1. Anasayfa
  2. Teknoloji

AutoCAD de Point Komutu Nasıl Kullanılır?

AutoCAD de Point Komutu Nasıl Kullanılır?
autocad-point-ve-ya-nokta-komutunun-ozellikleri
0

AutoCAD ortamında; X, Y ve Z koordinatları belli olan herhangi bir boyuta sahip olamayan çizimdir. Çizim tek başına bir şey ifade etmez gurup olarak belli etti noktalar önemlidir. Belli bir nota bulutu (Point Cloud) bir arazinin, bir binanın, bir nesnenin ve ya bir canlının şeklini ifade edebilir.

Single point ve Multiple point şeklinde iki kullanımı vardır aralarında ki fark ise şudur. Single point tıklamadan sonra komuta son verir. Multiple point ise ESC ve ya Enter komutu gelene kadar kendini tekrar eder.

Şu şekillerde kullanılır.
Menü: Draw – Point – Single Point
Komut: Point
Kısayol: Po

Nokta sitillerini değiştirmek için DDPTYPE komutunu kullanın açılan menüden bir komut seçin. Komutun yanında aynı menüden nokta boyutlarını da ayarlayabilirsiniz.Yakınlaşıp uzaklaşma yaptığınızda noktanın boyutları bozulabilir. Bu yüzden zoom komutunu kullanırsanız ekran boyutuna göre düzelir.

Nokta şekli değişse de noktanın şekli ve temsil ettiği şey aynıdır. Şekil sadece görsel olarak değişir.

Menünün altında ki seçeneklerin anlamı şudur. “Set size relative to screen” yani nokta şekli sembolleri ekran yüzdesine göre hesaplansın. “Set size in Absolute units” ekran sembolleri şekil gibi kabul edilsin ve yeniden boyutlandırılmasın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir