1. Anasayfa
  2. Teknoloji

Autocad de Polygon Komutu Nasıl Kullanılır?

Autocad de Polygon Komutu Nasıl Kullanılır?
autocad-polygon-ve-ya-cokgen-komutu
0

AutoCAD ‘da polygon komut 3 den sonsuza kapalı şekiller çizmeyi sağlar. Rectangle yani dikdörtgen komutunun aksine sadece dikdörtgen yaratmaz.

Komutu çalıştırdığınızda sizden bir sayı girmenizi ister. Bu sayı çokgenin kaç kenarlı olacağını belirler. Örneğin 5 girdiniz bir beşgen çizersiniz.

Komut çalıştırıldığında sadece bir tane alt komut ile karşılaşırsınız. bu komut çizimin merkezinin bir köşe olmasını istediğinizi gösterir. Aksi halde çizim çokgenin ağırlık merkezi kabul edilir.

Köşegen sayısı girildiğinde. Edge komutu başlatılmaz ise AutoCAD size şu iki seçenekten birisini sorar.

Birinci seçenek “İnscribed İn Circle” Yani çizdiğiniz çokgeni dış daireye göre mi çizmek istiyorsunuz. Eğer evet ise bunu işaretleyin. Bunun sonucunda aşağıda ki çizimden birincide ki gibi işaretlediğiniz yer ve ya sayı dairenin dış merkezi olarak kabul edilecektir.

İkinci seçenek “Circumscribed About Circle” Yani çizdiğiniz çokgen iç daireye göre mi çizilecek. Bu seçeneği işaretlerseniz de çokgenininz iç daireye göre şekillenir.

Not: İç de ve ya dış da daire göremeyeceksiniz. Bu çizimler görünmez. AutoCAD çalışma mantığını anlayın diye belirtildi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir