1. Anasayfa
  2. Teknoloji

AutoCAD de Revision Cloud Nasıl Kullanılır?

AutoCAD de Revision Cloud Nasıl Kullanılır?
autocad-revision-cloud-ve-ya-revizyon-bulutuautocad-revision-cloud-ve-ya-revizyon-bulutu
1

Çok değişik projelerde, projelerin bazı bölümlerinin revize edilmesi (güncellenmesi ve ya düzeltilmesi) sonucunda o bölüm revizyon bulutu ile çevrilir ve sunulur. Bu sayede projeyi okuyanlar projenin bu bölümünün bir önce ki versiyonundan farklı olduğunu anlar. Örneğin devasa bir kompleks tasarladığımızı düşünelim. Havuzlarda bir sorun oldu ve bir güncelleme yaptınız. Projeyi gönderdiğiniz kişi bir değişiklik yaptığınızı bu buluttan anlar.

Şu şekilde aktif edilir.
Menü: Draw – Revision Cloud
Komut Revcloud

Arc Length: Bulutu oluşturan yay parçacıklarının olabileceği en küçük ve en büyük değeri belirlemenizi sağlar. Bunun için iki değer ister. Komut çalıştırılınca komut satırında yedi adet alt komut belirir. Şimdi bunların işlevlerini sırası ile tanıyalım.

Object: Ekrandan seçilen bir objenin buluta dönüştürülmesini sağlar. Örneğin bir daireyi daire şeklinde bir buluta dönüştürülür. Reverse Direction sorusunun cevabı hayır ise yukarıda görüldüğü dibi dairelerin bombesi dışa bakar. Eğer evet seçilir ise dairelerin bombesi içeri bakar.

Rectangular: Dikdörtgen biçiminde bulutlar yaratmanızı sağlar ekranda bir dikdörtgen çizin ve çizimden sonra bu dikdörtgen bir buluta dönüşsün.

Poygonal: Bu komut ekranda tıklayarak oluşturduğunuz kapalı bir çokgeni buluta dönüştürür. Yani çokgen biçiminde bulutlar çizer.

Freehand: Bu komutun görevi ise serbest bulut çizimi sağlamaktır. Bu alt komut aktifleştirilince ekranda bir yere tıklayıp sonra mouse yi özgürce gezdirin. Serbest şekilli bir bulut çizilsin.

Style: Bu alt komutun iki adet alt seçeneği vardır. Bu alt seçeneklerden birisi normal yani normal bulutlar çizdirir. İkincisi ise Calligraphy bu ise kalınlığa sahip bulutlar çizmenizi sağlar.

Modify: Bir bulutu belirli bir bölümünü değiştirmenizi sağlar. Örneğin bulutun hemen dışında bir çizim yaptınız. Bu komutu aktif edip ek bulut ile değişikliği içeri alın daha sonra enter ve ya sağ tuş yapın. Autocad silmek istediğiniz kısmı seçmenizi bekleyecek ara duvarı silince işlem sonlanacaktır. Eğer ara duvar dursun istiyorsanız. yes/ no seçeneğinden yes olanı seçin.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (1)

  1. Çok işe yarar. Teşekkürler.

  2. Ayrıntılı – Teşekkür ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir