1. Anasayfa
  2. Çizgi Roman

Kara Adam Kimdir?

Kara Adam Kimdir?
kara-adam
0

Kara Adam, DC Comics tarafından yaratılmış süper kötü karakterdir. Eski adı ile Kaptan Marvel yeni adı ile S.H.A.Z.A.M olarak yayınlanan çizgi romanda ki kötü adamdır.

DC Comics New 52 S.H.A.Z.A.M da anlatılan hikayede Kahndaq şehrinin işgali ile başlayan bir hikayede oraya çıkar. Şehrin işgalinde halkın yarısı öldürülür, diğer yarısı da köle yapılır. Bu şehirde zorla madende çalıştırılan çocuklardan birisi, amcasının yardımı ile kaçar ama amcası ölümcül yaralanır tam o anda çocuk ve amcası Sonsuzluk Konseyi‘nin önüne çıkmak için Sonsuzluk Kayası’na çekilir. S.H.A.Z.A.M güçleri ona verildikten ve amcası iyileştirildikten sonra tekrar Kahndaq‘a gönderilirler. Çocuk bu hikayede öldürülür ve güçleri amcası tarafından çalınır.

Geçmişi

Hikayenin anlatılmayan kısımlarında Sonsuzluk Konseyi Kara Adam olarak bilinen bu karakteri hapseder ve yüzyıllarca büyü ile mühürlenmiş bir yerde kalır. DC Comics ‘in başka bir hikayesinde Kara Adam dünyadan 5.000 yıl uzağa ışınlanır. Kara Adam dünyaya ulaşmak için 5.000 yıl uzayda uçmak zorunda kalır.

Genel hikaye Kara Adam‘ın bir gün serbeste kalması ve S.H.A.Z.A.M ‘ın güçlerini çalmaya çalışması ile bağlanır.

Güçleri ve Zayıflıkları:

Kara Adam S.H.A.Z.A.M ile aynı güçlere sahiptir. Aynı şekilde SHAZAM diyerek dönüşür. Lakin arada küçük bir fark vardır. S.H.A.Z.A.M formunda şampiyon ölümsüz olsa da bedeni yaşlanmaya devam eder. Bu sebepten adil insan ömründen daha uzun bir süre Süper formunda kalırsa ilk eski haline dönüşünde toza dönüşür.

Kara Adam bu sebepten eski formuna dönemez.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (0)

  1. 26 Şubat 2023

    Rock bence DC ye fazla kaçıyor. Dc bir sinematic evren yapacağına oyuncuların istekleri ile uğraşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir