1. Anasayfa
  2. Anime

Wonder Woman Kimdir?

Wonder Woman Kimdir?
wonder woman
0

Wonder Woman, gelen her türlü kurşun saldırısını karşılayabilen, hatta bu kurşunları düşmanına tekrar atabilen bir süper kahraman ve DC Comics karakteridir. Tıpkı Superman gibi insan değildir. Bir amazon kraliçesi ve Yunan Tanrısının kızıdır.  Uzun bir süre hem çizgi romanlarda hem de animasyon filmlerinde annesinin ona söylediği yalan tekrar edilmiştir.

Hypolita ona “Kilden bir bebek yaptığını ve ona can vermesi için Zeus’a yalvardığını” söylemiştir. DC ‘nin çıkardığı New 52 serisinde Wonder Woman’in aslında Zeus ve Hypolita’nın kızı olduğu ortaya çıkmıştır.

Wonder Woman babasından gelen kudreti bastırmak için bir çift gümüş bileklik takar. Bu bileklikler Zeus’un kırılmış kalkanının parçalarından dövülmüştür ve her tür darbeyi yansıtabilir.

Wonder Woman, Hesita ‘nın kemendi ile düşmanlarına doğruları söyletebilir. Bu arada Hestia, Zeus’un kız kardeşi bakire bir bereket tanrıçasıdır. Teknik olarak da Wonder Woman’ın Halasıdır.

Wonder Woman’in gerçek adı Diana’dır. Diana insan dünyasına gidince soy ismi olarak Prince ‘yi kullanır yani tam adı Diana Prince ‘dir. Özel hayatında genellikle Steve Trevor isimli bir Amerikan pilotu ile ilişkisi vardır. Tabi durum her zaman bu değildir genellikle Batman ya da Superman ile de yakıştırılmıştır.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir