1. Anasayfa
  2. Anime

Darling in the FranXX Nedir?

Darling in the FranXX Nedir?
Darling-in-the-FranXX-kapak
1

Japonca: Darin In Za Furankisu, İngilizce: Darling in the FranXX, Türkçe: FranXX da ki Sevgilim, ismi ile yayınlan Manga ve aynı adla Anime ’ye uyarlanan Anime ve Manga serisidir. Romantizm, Aksiyon, Mecha, Uzay ve Dram türlerininde yayınlanmıştır. İzleyici kitlesi +13 olarak belirlenmiştir. 24 bölümlük bir anime ve 60 bölümlük bir manga serisi vardır. Darling in the FranXX serisi Yabuki Kentaro tarafından yazılımış ve Code 000 tarafından çizilmiştir.

Darling in the FranXX Konusu

Dünyanın uzak bir geleceğinde insanlık hareket eden şehirlere sıkışmıştır. Kyouryuu isimli yaratıklarla savaşmaları için çocuklar yaratmışlardır. Çocuklar “Kuş Kafesi” nde yetiştirilip FranXX pilotu olmak üzere eğitilmektedir.

Pilotluk sürecini tamamlayamayan Code: 016 kayıp ve amasız bir hayat yaşamaktadır. Bırakmak üzereyken boynuzları olan gizemli bir kızla karşılaşır. Bu karşılaşmadan sonra hayatı bir daha eskisi gibi olmaz. Hem başarı hem de aşkı yakalamaya çalışır.

Darling in the FranXX Karakterler

Zero Two (Sıfır İki)

Zero Two Darling in the FranXX

Code: 002, APE özel kuvvetleri olan 9. birliğin bir üyesidir. APE ona İota ismini vermiştir. Iota 9 ‘lardan “I” olduğunu gösterir. Kendisine çocukluğundan beri Sıfır İki denmesini istemektedir. Profösör Frank’ın isteği ile 13. birliğe transfer olmuş ve bu birlikten Code: 016 ile tanışmıştır. İki adet boynuzu olan acımasız, soğuk kanlı, hızlı, güçlü ve şekerli şeylere düşkünlüğü olan bir kızdır. Boynuzu dışında normal bir kızdır. Sıfır İki ile pilotluk eden tüm erkekler üçüncü görevde ölmektedir. Gücünden dolayı APE ona sürekli erkek tedarik etmektedir. Sıfır iki bir gün bir kyoryuu melezi olduğunu öğrenir. Code: 016 dışında ki hiç bir şeyi umursamaz. Sıfır İki 13. bölümde Code: 016 ile çocukken karşılaştıklarını ama hafızalarının silindiğini öğrenir.

Hiro

Hiro Darling in the FranXX

Code: 016, Gezici Plantation ya da bilinen adıyla 13. korunun FranXX birliği pilotu olması için eğitilmiş ama eğitimi geçememiştir. FranXX pilotu olmaktan başka bir şey istemezken bir gün Sıfır İki ile tanışır. Sıfır İki ile tanıştıktan sonra hem FranXX pilotu olur, hem de aşkı bulur. Sıfır İki Hiro’nun hayatını hayallerinin ötesine taşır. Hiro da Sıfır İki için ölüm dahil her şeyi göze alır. Ekipte ki çoğu kişiye tama adlarını Hiro vermiştir.

Ichigo

Ichigo Darling in the FranXX

Code: 015,Kendisi 13. birliğin lideridir. Buyurgan ve neşeli bir kızdır. Oyunca hayvanları çok sever. Hiro ‘ya platonik aşıktır. Yıllar sonra aşkı kendi orağı Gorou ‘da bulur. Hiro ‘dan dolayı Sıfır İki ‘yi kıskanır. Sonunda aralarında ki aşkı kabul edip geri çekilir.

Gorou

goro Darling in the FranXX

Code: 056, Küçüklüğünden beri Ichigo’ya aşıktır. Fakat o Hiro’yu sevdiğinden bir şey dememiştir. Sonunda Ichigo’ya açılır. 7-8 yıl kadar sonra da evlenirler. Mor çerçeveli bir gözlük takar.

Miku

miku Darling in the FranXX

Code: 390, Ekibin muhtemelen en sorunsuz üyesidir. Buhran, bunalım ve ya tramva yaşamayan tek üyedir. Kendisi bir ara saçlarının beyazladığını ekipten saklamıştır. Çok neşeli ve güleç bir kızdır. Code: 666 ‘nın ortağıdır.

Zorome

zorome Darling in the FranXX

Code: 666, Miku’nun ortağıdır. Liderlik ve pilotluk yeteneklerinin sürekli abartır. Hiro ile sürekli rekabet içindedir. Tıpkı ortağı Miku gibi oldukça sorunsuz birisidir. Korunun içinde kayıp olmuş ve gerçek bir insanla tanışmıştır.

Kokoro

kokoro Darling in the FranXX

Code: 556, FranXX pilotu olarak Fotoshi’nin ortağıdır. Duygusal sebeplerden ötürü Mitsuru ile ortak olmuştur. Bitki bakımında uzmandır. Bulduğu bir kitaptan bebek ve doğum ile ilgili okuduklarından çok etkilenmiştir. Önce Mitsuru ile yatmış sonra da evlenmeye çalışmıştır. Düğünü basan APE birlikleri Mitsuru ve Kokoro ‘nun hafızalarını silmiştir. Hamile olduğundan habersiz olan Kokoro bir süre bu şekilde pilotluk yapmıştır.

Mitsuru

mitsuru Darling in the FranXX

Code: 326, Kokoro’nun ortağı, ekip arkadaşı ve kocasıdır. Çocukken Hiro’ya aşk derecesinde hayrandı. Hiro hafızası silindikten sonra verdiği sözü (Birlikte FranXX’a pilotluk yapmak.) unutunca takıntısı iyice artmıştır. Sıfır iki ile FranXX ‘a binip ölümün eşiğine gelmiştir. Kokoro ve arkadaşlarının desteği ile takıntısını ve bedensel hasarlarını atlatmıştır. Düğününde APE birlikleri eşi Kokoro ile hafızasını silmiştir.

Ikuno

ikuno Darling in the FranXX

Code: 196, Normalde Mitsuru’nun ortağı olan Ikuno daha sonradan Fotoshi ile birlikte pilotluk etmeye devam etmiştir. Süreli okuyan çok zeki bir kızdır. Ichigo’ya aşıktır. FranXX ‘ını nöral olarak aşırı zorlamış ve bunun sonucunda çok hızlı bir şekilde yaşlanmıştır. Parazitlerin yaşlanma sorununu çözmüş ve engellemenin yolunu bulmuştur. Lakin kendisi için çok geçtir.

Fotoshi

fotoshi Darling in the FranXX

Code: 214, Normalde Kokoro’nun ortağıdır. Ayrıca Kokoro’ya aşıktır. Bu aşkını açsa da karşılık bulamamıştır. Bir süre duygusal bunalım yaşasa da sonradan toparlanmıştır. Güncel olarak Ikuno’ya ortaklık yapmıştır. Yemek yemeyi çok sever.

Dr. Werner Frank

Werner Frank, Çok zeki bir bilim insanıdır. Yasa dışı deneylerden dolayı gençken başı derde girmiştir. APE örgütü onu işe alıp sınırsız ödenek ve izin sağlamıştır. FranXX teknolojisinin geliştiricisi olduğu için robotlara onun adı verilmiştir. Kyoryuu prensesi kolunu koparmış ve buna rağmen prensese aşık olmuştur. Sıfır İki’yi ve 9. birlik üyelerini Kyroyuu DNA’sından yaratmıştır. APE ‘nin gözden çıkardığı çocukları bir tesiste koruma altına almıştır.

Hachi

13. birliğin eğitim ve ihtiyaçları ile ilgilenen öğretmendir. Sert ve duygusuzdur. İşini yapar eski bir Statmendir.

Nana

13. birliğin eğitim ve ihtiyaçları ile ilgilenen bir öğretmendir. Tıpkı Hachi gibi sert ve duygusuzdur. Eski bir Pistil’dir. Hafızasını tetiklenmesi sonucu duygu ve anılarına kavuşmuş bu olay fiziksel olarak çok etkilemiştir.

Kryoyuu Presnsesi

Code: 001, Kyroyuu ırkının asimile olmayan ve ya ölmeyen tek üyesidir. Zihinsel olarak tüm Kryoyuu ‘ları kontrol edebilir. 60 milyon yaşındadır. Konuşması sadece gürültü olarak anlaşılır. Zihinsel iletişim kurabilir. Belinde ki Kyroyuu teknolojisi ahtapot kollarını kullanarak hareket eder. Dr. Frank ‘ın kolunu kopartmıştır. Vırm ile savaşmak ve yenmekten başka gayesi yoktur. Tüm kendi ırkı gibi dinozorlardan yani sürüngenlerden evrimleşmiştir.

Naomi

Code: 703, Hiro’nun Pistil’i olmak için yaratılıp eğitilmiş bir pilottur. Uyumsuzluk sorunundan sonra APE onu rafa kaldırmıştır. Finalde geri dönüp Ikuno ile birlikte çalışmaya başlamıştır.

Darling in the FranXX Terimler

FranXX: Dr. Werner Frank tarafından Kryoyuu teknolojisinin uyarlaması ile oluşturulmuş robot teknolojisidir.

Stampede Mode: Pistil’in FranXX’ı aşırı zorlaması ile ortaya çıkan robot formudur. Robot insansı şeklini yitirip dört ayak hareket eden bir hayvana dönüşür. Pistil’e zarar veren bu mod çok tehlikeli ve dengesizdir.

Pistil: FranXX ‘ın dişi kullanıcısına verilen genel isim.

Statmen: FranXX’ın erkek kullanıcısına verilen genel isim.

Magma: Her tür enerjiye dönüşebilen devrimsel bir yakıt.

Jian: Kanatlarını paylaşan kuş olarak da bilinen tür. Bir erkek ve bir dişi kuş birbirine yaslanıp bir birey gibi davranmadıkça uçamazlar. (Bu bir metafor)

Hringhorni: Anlamış yaşam mızrağı olan ve Kyroyuu ‘lar tarafından üretilen bir silah.

Darling in the FranXX Gruplar

APE: Irkları ve bağlılıkları olmayan bilim insanları örgütüdür. Magma teknolojisini kullanarak dünyanın fiili yöneticileri olmuşlardır. Kryoyuu saldırıları ve gezen şehirler projelerinden sonra gerçek yöneticileri olmuşlardır. İçten içe Virm’e hizmet eden üyeleri vardır.

13. Birlik: 13. koruya yani Plantation’u koruyan FranXX birliğidir. FranXX robotları deneysel özel robotlardır. Tıpkı FranXX’lar gibi üyelerde deneysel özel üyelerdir.

9. Birlik: APE’nin ön saflarda çarpışan özel birliğidir. Üyeleri Kyroyuu DNA’sından yaratılmış özel çocuklardır. Her biri hem Pistil hem de Statmen’dir. APE’ye aşırı bağlılık hissederler. Sıfır iki dışında ki tüm üyeleri öldü.

26. Birlik: 26. Koruyu savunan FranXX birliğidir. Büyük deliği ele geçirmeye çalışırken hepsi yok olmuştur. Liderleri Code: 090 daha önce ki bir savaşta ortağının ölmesine sebep olduğu için Sıfır İki’ye güvenmez.

Kyroyuu: İnsanlar var olmadan 60.0000.000 yıl önce Dünyada yaşamış zeki bir yaşam formudur. Virm savaşında çoğu yok olmuş kalanlarda savaş uğruna asimile olmuştur.

İnsan: Kyroyuu’lar yer altına çekildikten milyonlarca yıl sonra Dünya gezegeninde evrilen yeni ırk.

Virm: Tüm evreni bedensiz biliçsel formlara dönüştürmeye çalışan işgalci bir uzaylı medeniyettir. Dünyaya geldiklerinde Kryoyuu ‘lar ile savaşmış ve yenilmişlerdir. Geri döndüklerinde İnsan ırkını bulurlar ve farklı bir strateji ile yenmeye çalışırlar. Final bölümünde Hiro ve Sıfır İki, Virm ana gezegenini yok etmiştir.

Darling in the FranXX Yerler

Mistillteinn: Genel olarak Kuş Kafesi olarak adlandırılan yer. FranXX pilotu olmaları için dişi ve erkek çocuklar yaratılır. Genel eğitimlerden geçirilir ve pilot olmak için uygun olmayan adaylar elimine edilir.

Plantation: Anlamı Koru demektir. Gezici şehirlere verilen gelen addır. Plantation 13 ekibimizin yaşadığı ve savunduğu şehirdir.

Büyük Delik: Kyroyuu ‘ların büyük silahı Strelizia Apath ‘ın saklandığı ve büyük bir Kyroyuu ordusunca korunan bölgedir. APE burayı ele geçirmek için büyük bir savaş çıkarmıştır.

Station: APE ‘nin uzayda konumlandırılmış karargahıdır.

Dünya: Kyroyuu ve İnsan ırkının evrilip yaşadığı mavi gezegen. Virm bastırıldıktan ve Kyroyuu ‘lar aradan çekildikten sonra İnsan ırkına kalmıştır.

Virm Planet: Virm ırkının evrildiği ve tüm evrenin biliçsel ruhlarını topladığı derin uzay gezegenidir. Final bölümünde yok edilmiştir.

FranXX ‘lar

Strelizia Apath: Yıldız Varlık olarak da bilinen ve Kyroyuu ‘lar tarafından geliştirilen çok önemli bir silahtır. Devasa boyutlarda bir robottur. Pilotların bağlılık oranına göre gücü sınırsıza yakındır. Önce Hiro ve Kyroyuu Prensesi sonra Sıfır İki ve Hiro kullanmıştır. Virm gezegeni yok olmadan önce Strelizia Apath da yok olmuştur.

Strelizia: Başlangıçta Sıfır İki ve geçici pilotların kullandığı daha sonra ise Hiro ve Sıfır İkinin beraber komuta ettiği robottur. Silah olarak bir mızrak kullanır. Sıfır İki sıkça Stampede moduna geçirir.

Delphiniom: Ichigo ve Gorou tarafından kontrol edilen robottur. Silah olarak kılıç başlı çift mızrak kullanır.

Argentea: Miku ve Zorome tarafından kontrol edilen robottur. Silah olarak bir çift pençe kullanır.

Genista: Başta Kokoro ve Fotoshi tarafından kontrol edilirken sonradan Kokoro ve Mitsuru tarafından kullanılmaya başlamıştır. Silah olarak büyük bir bazuka kullanır.

Chlorophytum: Başlangıçta Ikuno ve Mitsuru tarafından kontrol edilirken daha sonra Ikuno ve Fotoshi tarafından kontrol edililen birimidir. Silah olarak her iki elinin yanında bulunan lazerleri kullanır.

Darling in the FranXX Bölümleri

1- Yalnız ve Yalnız

Dünyanın uzak bir geleceğinde insanlar koru adında ki şehirlere sıkışmıştır. Dışarıda sürekli Kryoyuu isimli canavarların tehlikesi vardır. Bu yaratıklar FranXX isimli robotlar ile engellenmektedir. FranXX robotlarını bir erkek ve bir dişi idare edebilmektedir. Hiro isimli genç Naomi ile uyumsuzdur ve programdan atılmak üzeredirler. Final günü koru dev bir Kryoyuu saldırısına uğrar. O gün orada bulunan APE seçkin pilotu Sıfır İki olaya müdahale eder. Lakin Statmen’i ölmüştür. Hiro önünde gerçekleşen bu olayda FranXX’a biner ve Koru’yu birlikte kurtarırlar.

2- Bağlanmanın Anlamı

Sıfır İki ve Hiro birlikte 13. Koruyu savunmuşlardır. Lakin Hiro kokpite girdikten sonrasını hiç hatırlamıyordur. Normalde FranXX çalıştıramayan Hiro için bu bir pilot olma şansıdır. Sıfır İki ise Hiro’yu sevgilisi ilan etmiş ve ortalıkta dolaşmaya başlamıştır. Bu durum Hiro’ya ilgi duyan Ichigo’nun hoşuna gitmemektedir. Hiro’nun FranXX kullanabildiğini kanıtlamak için birlikte robota binerler. Başlangıçta bağlanabilselerde Hiro’nun bağlantısı kopar ve Sahte savaş sonlanır.

3- Kukla Dövüşü

Sahte savaşın ardından Ikuno ve Mitsuru’nun bağlantılarında da sıkıntılar çıkmaya başlar. Ikuno, Misturu, Hiro ve Sıfır İki birlikte koruda kalırken ekibin geri kalanı göreve yollanır. Görev tehlikeye girince destek birim olarak Sıfır İki ve Mitsuru görevlendirilir. Strelizia görevi başarsa da bu nöral bağlantı Mitsuru’ya ölümcül hasar vermiştir.

4- Flap Flap

Mitsuru giderek iyileşmektedir. Lakin Sıfır İki ile binen pilotların 3. binişlerinde öldükleri de kanıtlamış olmuştur. Sıfır İki, APE tarafından ön cephelere gönderilmek için alıkonulur. 13. birlik birlikte savaşa gönderilir. 13. birliğin başarısız olması sonucu Sıfır İki ve Hiro Strelizia ‘yı kaçırıp olaya müdahale ederler. Başarılı görev Sıfır İki ‘nin bir süre daha 13. Koruda kalması kararı ile sonuçlanır.

5- Dikenli Rozet

Koru 13 ‘ün Koru 26 ile Magma yakıtı paylaşmak için yakınlaşmasına karar verilir. Bu iki Korunun pilotlarının da birlikte çalışması demektir. Hiro için işler yolunda gitmemektedir. Hiro’nun göğsünde giderek büyüyen mavi bir tümör vardır. Ichigo gece Sıfır İki ile ile Hiro’yu zorlamaması için ikna etmeye çalışmış ve sabah da Sıfır İki konusunda Hiro’yu uyarmıştır. Lakin ikisi de bu uyarıları dikkate almamıştır.

6- FranXX ‘da ki Sevgilim

Koruların birleşimi Kyroyuu ‘ların saldırısına uğrar. Dev bir Kyroyuu savunmayı aşıp koruların dibine kadar gelir. 13. birlik başarısız olur. Hiro kendinden geçer. Stralizia ise Stampade Moduna geçer. Sonunda 3. binişinde ölümün eşiğine gelen gelen Hiro huzur içinde ölümü beklerken. Sıfır İki ‘nin acı çekerek mücadele edişine şahit olur. Bir anda tümörünü yener ve Sıfır İki ile olan bağlantısını yeniden kurar. Birlikte Savaşı kazanırlar. Sıfır İki sonunda mükemmel uyumlulukta bir Statmen bulmuştur. Bu durum APE’nin de onayını alır.

7- Kayan Yıldız Moratoryumu

Not: Moratoryum bir devletin iç ve dış borçlarını bir kısmını ve ya tamamını bir süre ödeyemeyeceğini ilan etmesidir.

Önce ki savaşın başarısının ardından APE, Sıfır İki yi resmi olarak Koru 13 ‘ atamıştır. Ayrıca 13. Birlikte plajda bir günlük tatile gönderilmiştir. Eski insan medeniyetlerinin kalıntılarına rastlayan ekip bu gezide bir çok şey öğrenir. Ekip öpücük denen şeyi merak ederken Kokoro ise doğum ve ilk bebek ile ilgili bir kitap bulur.

8- Kızlar vs Erkekler

Bir Kyroyuu saldırısında asit saldırısına uğrayan ekipte kızların kıyafetlerinin bir bölümü yok olur. Bu durumu bir süre kızlara söylemeyen ekip Hiro’nun Sıfır İki’yi uyarması sonucu yakalanırlar. Bu olayın sonucunda Kızlar, Erkeklere karşı cephe alır. Başta eğlenceli geçen çekişme Miku ‘nun kendilerinden önce ki 13. birliğin odasını bulması ile dramatikleşir. Aralarında ki çekişmenin savaş yeteneklerine etkisi olduğunu kabul eden ekip Erkeklerin özür dilemesi ile son bulur.

9- Üçgen Bombası

Hava durumu ile de etkileşimli olan deniz anası benzeri bir Kyroyuu, Koru 13 ‘e doğru ilerlemektedir. İlk saldırı başarısız olur ve Delphinium canavarın içinde kısılı kaldı. Gouro ise Inchigo ‘yu kurtarmak için acil tahliyeyi kullandı. Inchigo ‘nun da Gouro ‘yu kurtarmak için hayatını tehlike altına atması sonucunda ekibin bağları sıkılaşır. Sonunda Gouro ise Ichigo ‘ya duygularından söz eder.

10- Sonsuzluğun Şehri

APE, 13. birliğin başarılarını taktir etmek için madalya almak üzere şehre girmelerine izin verir. Törenin ardından kısa bir geziye çıkan ekipten Zorome şehirde kayıp olur. Şehirde bir yetişkin ile tanışan Zorome aklında bir sürü soru ve yeni şüpheler ile eve döner.

11- Ortak Karıştırması

Mitsuru ‘nun çocukken Parazit olabilmek için çok tehlikeli bir işlemden geçtiği öğrenilir. Mitusru Ikuno ile uyumsuzlaşmaya başlamıştır. Bu yüzden Nana bir ortak değiştirme denemesi yapmaya karar verir. Mitsuru ile binmeye gönüllü olan Kokoro bir açıdan Fotoshi ‘nin de duygularını yerle bir eder. Ikuno da deneme amacı ile olduğunu söyleyerek bir Pistil ile eşleşmek ister. Bunun içnde Ichigo dan yardım etmesini ister. Lakin Pistil – Pistil eşleşmesi başarısız olur. Kokoro – Mitsuru eşleşmesi başarılı olur ve bir süre böyle devam etmeye karar verilir. Fotoshi Misuru’nun Kokoro ‘yu koruyacağına yemin etmesini sağlar.

12- Her Şeyin Başladığı Bahçe

13. birliğin tamamı yetişdirildikleri yer olan “Kuş Kafesi” ne götürülür. Ekibin tamamı sıradan testlere girerken Sıfır İki zorla başka bir teste sokulur. Bu olayın ardından Sıfır İki Kyroyuu öldürmeye takıntılı hale gelir. Kuş Kafesine saldıran Kyroyuu ‘lar sonucu herkes FranXX ‘larına atlar. Sıfır İki kontrolden çıkıp savaşa başlar. Hiro ‘nun olayı kontrol etmeye çalışması sonucu Sıfır İki FranXX’ını Stampede moduna geçirip Hiro’nun nöral sürüklenme yaşamasına sebep olur. Sıfır İki dışarıda kendi ekibi ile içeride ise Hiro ile mücadeleye başlar tamamen kontrolden çıkmıştır.

13- Canavar ve Prens

Sıfır İki ‘nin anılarına sürüklenen Hiro kendisinin de silinmiş anıları olduğunu anlar. Bu anılar onların ortak anılarıdır. Geçmişte Hiro ve Sıfır İki karşılaşmıştır. “Canavar ve Prens” hikayesi ile başlayan olaylar Hiro ‘nun bir çocuk olarak Sıfır İki ‘yi kaçırması ile devam eder. Sonunda ikisi de yakalanıp hafızaları silinir. Bağlantının açılması ile gerçeğe dönen ikili büyük şok yaşamıştır. Hiro geçmişi hatılar ve Sıfır İki ise takıntı haline getirdiği eski sevgilisinin aslında Hiro olduğunu anlar.

14- Ceza ve İtilaf

Nöral bağlantının kopması ve Hiro ‘nun geçmişi hatırlaması ile her şey değişmiştir. Sıfır İki ve Hiro baştan beri birbirlerini aradıklarını anlarlar. Birlik 13 ise Sıfır İki ‘nin ne kadar tehlikeli olduğunu anlar. Ekip Sıfır İki ve Hiro ‘nun görüşmelerini engeller. Hiro, Sıfır İki ‘yi görmek için kaçar, Sıfır İki ise Hiro için tüm ekibi hırpalamıştır. Bu olaya tanık olan Hiro, Sıfır İki ‘ye “Şu an bir insan değilsin” diyerek onu uzaklaştırır.

15- Jian

Büyük deliği ele geçirmek için APE savaş başlatır. Tüm birlik bu iş için ön savlara sürülür. 10-12 kadar adamı yiyen Sıfır İki Stampede modunda savaş alanında hunharca savaşmaktadır. Savaş çıkmaza girince APE, Koru 13’ü havaya uçurur. Hiro talim birimi ile savaş alanına dalar. Gouro ve Ichigo ise Hiro ‘nun Sıfır İki ‘ye ulaşmasına yardım eder. Ichigo ilk defa burada Hiro ‘dan vaz geçer. Sonunda birbirine kavuşan çiftimiz Strelizia ‘yı gold moda geçirip önce dev Kyroyuu ‘yu daha sonra da Büyük yarığın girişini açarlar. Sonunda savaş insanların lehine döner.

16- Hayatımızın Günleri

Büyük savaş ve başarının ardından APE ekibi yıkık Koruda bırakır. Erzak temin edilir fakat iletişim kurulmaz. Ekip kendi içinde ve birbirleri ile aralarında ki bağları telafi ederler. Normal bir hayatı deneyimleyen ekip kendi işlerini yapıp yemek pişirirler.

17- Cennet

13. Birlik 9. birlik tarafından ziyaret edilir. 9. birlik üyelerinden birisi Kokoro ‘nun bebekler ile ilgili kitabını görür. Bu yasak bilgiye sahip olmaktan dolayı sorgulanan Kokoro sonunda duygularını itiraf eder. Kokoro bir bebek isitiyordur ve sonunda itiraf eder. Bunun 9. birlik alay edince Ikuno 9-Alfa ‘yı tokatlar. Kaçıp odasına saklanan Kokoro ‘yu Mitusru ziyaret eder. O gece birlikte olurlar. Bu olayları izleyen Nana eski anılarını hatırlamaya başlar.

18- Sakura Çiçeği Açtığında

13. Ekip Kokoro ve Mitsuru için bir düğün töreni hazırlamaya başlarlar. Ikuno ise sonunda aşkını Ichigo ‘ya söyler. Düğün başladığında her şey normaldir. Fakat finalden önce APE özel kuvvetleri ve 9. birlik düğünü basar. Kokoro ve Mitsuru ‘yu hafızalarını silmek için götürürler. Geri döndüklerinde Kokoro ve Mitsuru birbirlerini hatırlamıyorlardır.

19- Zalimlik

20125 yılında genç bir bilim adamı olan Werner Frank ‘ın başı yasa dışı deneyler yapığı gerekçesi ile derttedir. O zamanlar için yeni bir girişim olan APE, Werner Frank ‘a bir teklif ve çok iyi bir ödenek teklif eder. Devrimsel Magma enerjisini “Ölümsüzlük” çalışmalarında kullanması teklif edilir. Sonunda ölümsüzlük icat edilir.

Hemen ardından da Kyroyuu adlı canavarlar ortalıkta dolaşmaya başlar. İnsanlar gezici şehirlerde yaşamaya zorlanır. Werner Frank’ın yeni bir görevi vardır. Bu yaratıklarla savaşacak ve yenecek bir teknoloji yaratmak. Bir Kyroyuu cesedine ve Kyroyuu Prensesinin DNA ‘sına dayanarak yeni nesil robotlar geliştirir. Bu robotlara FranXX ismi verilir. Robotun hareket ettirilebilmesi için bir Dişi ve Bir erkeğin nöral köprüde bağlanması gerekmektedir.

Sıfır İki ve Hiro, APE ile pazarlık yapar. Savaş kazanılınca özgür olacaklardır. 13. birlik yetişkinlik dönemine ulaşamayacağını anlar.

20- Yeni Dünya

Kyroyuu ve İnsan FranXX ‘ları arasında ki son savaş için Büyük Yarığın yanına yığınak yapılır. Sıfır İki ve Hiro ‘nun başka bir görevi vardır. Dev savaş robotu Strelizia Apath ‘ı kontrol altına almak. Savaşın ortasında birden Kyroyuu Prensesi çıkagelir. Sıfır İki ‘yi etkisiz hale getirip Hiro ile (zorla) Strelizia Apath ‘ı alır.

APE yüksek komutası durumu fark ettiklerinde, APE yüksek komutasından Papa dahil bazılarının Virm olduğu öğrenilir. Virm öncü filosu Dünya yörüngesine konuşlanır. Virm ‘in Dünya’ya asker indirmesi ile birlikte Kyroyuu birlikleri FranXX ‘ları gömezden gelip doğrudan Virm birliklerine saldırır. Bu savaşın aslında Kyroyuu ve Virm arasında olduğu öğrenilir. Srelizia Apath savaşta çok büyük önem taşımasına rağmen Virm tarafından sabote edilmiştir. Kendini imha moduna geçen Strelizia Apath kendini kapatır.

21- Senin İçin Aşkım

Virm ilk olarak ölümsüzlük ilacını kullanmış herkesi biliçsel olarak yükseltir (bir çeşit ruh hapsetme). Virm birlikleri ve Kyroyuu arasında ki savaş son hız devam ederken FranXX birlikleri yüksek komutadan kopmuş olarak ortada kalmıştır. Dr Werner Frank ‘ın ve 13. birliğin de fedakarlıkları sayesinde Sıfır İki sonunda Srtelizia Apath ‘a binmeyi başarır. Virm birliklerini geri püskürten Strelizia Apath ve onlarca Kyroyuu birliği uzaya doğru yol alırken. Sıfır İki komaya girmiştir.

22- Kurbağabalıkları

Uzaya giden Streliza Apath ve Kyroyuu birliklerinin ardından Dünya’da kalan 13. birlik ve Sıfır İki yalnızdır. Hiro, Sıfır İki ‘nin bilincinin Strelizia Apath ile birlikte uzaya gittiğini öğrenir. Kokoro ‘nun hamile olduğu öğrenilir. Hiro, Sıfır İki için tekrar yola çıkmak zorundadır.

23- FranXX ‘da ki Sevgilim

Hamile olan Kokoro ve Kocası Mitsuru dışında ki tüm 13. birlik üyeleri ayrıca 9. birlik üyelerinin kalanları uzaya giderler. Mars yörüngesinde, Virm birlikleri ile savaşan Sıfır İki ‘ye yardım etmek için. Sıfır İki, Hiro ‘yu korumak için kendisi gelmiştir “Benim canavar olmam sorun değil ama senin insan olarak kalmanı istiyorum” diyerek onu ret etmiştir. Hiro her şeye rağmen Sıfır İki ile birleşmek ister.

Bu birleşme Strelizia Apath ‘ı en üst formuna Streliza Reel Apath moduna geçirir. Tam birleşme anında Dünyada kalan Sıfır İki’nin beden bir heykele dönüşür. Bu formda tek atış ile tüm Virm filosu yok edilir. İki uydu arasında yeni bir portal açılır. Strelizia Reel Apath bu geçide yönelir. Arkadaşlarını geride bırakmak zorunda kalan Sıfır İki ve Hiro birlikte Virm ana gezegenine doğru yola çıkar.

24- Gitmemn Asla İzin Vermem

Sıfır İki ve Hiro birlikte Virm filoları ile savaşarak uzayda ilerlemektedir. 13. birlik Dünya ‘ya dönmüş ve hayatta kalmaya çalışmaktadır. Aradan İki yıl geçer artık Virm Ana gezegenine çok yaklaşan Hiro ‘nun bağlantısı Sıfır İki ‘den kopar. Virm tarafından oynanan bu oyun dünyada kalan Sıfır İkinin taşlaşmış bedeni ve arkadaşlarının bu beden ile kurdukları nöral bağlantı sayesinde aşılır.

Sıfır İki ve Hiro, Virm ana gezegenini yok ederler. Kendileri de yok olurlar. Sıfır İki’nin Dünyada kalan taşlaşmış bedeni parçalanır tam oradan bir ağaç biter. Kyryouu birimleri Dünyaya dönüp yer altına çekilir. Artık Dünya güvende ve İnsanoğluna aittir. Ikuno ise Parazitlerin erken yaşlanma sorununu çözmüştür. Aradan geçen sekiz yılın ardından herkes evli ve çocuk sahibi olmuştur. Dünya daha emin ellerde gelişmeye devam etmektedir.

Darling in the FranXX Animesinden Notlar

  • Hikaye aslında mutlu sonla bitti. Virm gezegeni patlayınca Sıfır İki ve Hiro ‘nun ruhu yola çıktı. Yüzlerce yıl sonra da dünya da kendi eşyüzlerini buldular.
  • Sıfrı İki ‘yi seslendiren Haruka Tomatsu aynı zamanda 13. bölümün ending ‘inde ki Hitori şarkısını söylüyor.
  • Hiro, Sıfır İki’ni kanını yutması, Sıfır İki ile çok bağlı kalması gibi sebeplerle bir süre sonra Kyroyuu ‘ya dönüştü. Boynuzları falan çıktı.
  • Sıfır iki ‘nin kanı çocukken mavi ve teni kırmızı idi. Büyüyünce ten rengi açıldı, Kan rengi Kırmızı oldu (Kan rengi nasıl değişir!?)
  • İnsanların Maymunlardan evrimleşmesi gibi Kyroyuu ‘lar da Dinazorlardan evrimleşmiş yani Sfır İki bir çeşit dinazor.
  • Tüm melez türler gibi (Katır, Asplan vs…) Sıfır İki ‘de kyroyuu ve insan kırması olduğu için kısırdır. Bunu kendisi Bölüm-17 ‘de ifade etmiştir (Nasıl biliyor bilmiyorum). Lakin üreme yeteneğinden mahrum kişiler FranXX ‘ı hareket ettiremezler.
  • Sıfır İki gelişmiş reflekslere ve fotografik hafızaya sahiptir.
  • Hringhorni yani Yaşam Mızrağı olarak adlandırılan bir silah daha var. Virm onu çaldı ve son sahnede kullandı.
  • Sıfır İki ‘nin çocukken sahip olduğu “Canavar ve Prens” isimli bir resimli hikaye kitabı var. Sıfır İki çocukken onu almasınlar diye yedi. Ezbere hatırladığı kitabı yetişkinken çizdi. Gelecekte herkesin bildiği bir kitap oldu.
  • Sıfır İki ‘nin bedeninin yerinde çıkan ağaç milyonlarca yıl büyümeye devam etti.
  • Darling in the FranXX animesi mangadan aylar önce bitmiştir.

Darling in the FranXX Mangasından Notlar

  • Mangada animenin aksine 02 ve Hiro ölmediler.
  • Virm istilası yaşanmadı hatta küçük bir resim ile geçiştirildi.
  • Animede ki bir çok bölüm kesildi ve ya silindi.
  • 02 ‘nin yemek yemeye ihtiyacı olmadığı ortaya çıktı.
  • 02 için kısırdır göndermesi yapılmadı.
  • Finalde Kroyuu ‘lar kötü ve Virm iyi gibi bir sonuç çıkarılabilecek bir biçimde yarım bırakıldı.
  • Steliza apath ve tüm uzay savaşı mangadan çıkarıldı.
  • Darling in the FranXX serisinde ki tüm robotlar bir çiçekten ismini alır

Kaynakça

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (1)

  1. Postapocoliptic bir dünyada geçen bir animedir. Başarısız bir eccci olmasına rağmen karakter tasarımları ile hayatta kalmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir