1. Anasayfa
  2. Anime

Animeler de acayip derecede havalı ana karakterin boş olması

Animeler de acayip derecede havalı ana karakterin boş olması
3

Animelerde çoğu zaman görmüşsüzdür, bir ana karakter yada yan karakter vardır, ya hayattın sillesini küçük yaşta yemiştir yada sadece derecede havalıdır.

Böyle karakterlerin psikolojik sıkıntıları olmaz, düşüncelerinden sadece zeka fışkırır, tek başına kaldığında dahi sanki onu birisi izliyormuşçasına yine havalıdır, kaslıdır, seksidir, çok zekidir.

Böyle karakterler idoldür, herkesin olmak isteyip olmadığı karakter tiplemesidir, onlara bakarak imreniriz ve aşık oluruz.

Böyle karakterler büyük oranda duygularını öldürmüşlerdir ve sürekli ifadesiz bir surat ile dolaşırlar, çok hararetli bir sohbetin içinde olsa dahi kendi sakinliğini korur, hiç bir şeyden ve hiç kimseden korkmaz.

(Şimdi fark ettim ben bir robotu tanımlıyorum size.)

Aslında şöyle bir gerçek vardır bunlar birer robottur !

Gördüğünüz üzere hiç bir duygusu yok, acayip derecede zeki, havalı ve kaslı böyle karakterlerin kişiliği olmaz. :D

Böyle karakterler bize dayatılan “Mükemmel” insan tiplemesidir, böyle karakterleri görünce onlara imrenmemiz beklenir, halbuki onlara imrenmemiz demek durduk yere kendimizden nefret etmemiz demektir.

Böyle durumlarda insan kendisini her bakımdan yetersiz görmek ile birlikte kendi hayatı kendisine göre güzel olsa dahi sürekli kendisini işe yaramaz, şişko, mide bulandırıcı ve var olması zaten bir hata bir olan nesne olarak görür.

Bu durumun bence bizim yapmamız gereken şey böyle son derece özendirici ve saçma sapan karakteri ciddiye almamak ile birlikte dalga geçerek izlemektir, mesela classroom of the elite animesi.

Bu animeyi izlerken kendimi parçaladım resmen, nedeni ise izlediğim en yapmacık, en duygusuz, en saçma ve bununla beraber en berbat animelerden bir tanesi olmasıdır.

Nedeni ise bütün bu saydığım özelliklerin vücut bulmuş hali olan bir ana karakteri olmasıdır.

Böyle karakterleri ben izlerken ben…

Ya ne saçmalıyorsun sen, havalı olacam diye sarhoş gibi takılıyorsun, yüzde mimik yok, duygu desen sıfır, karakter gelişimi desen hak getire, çöpe atsanız çöpe yazık bir karakter yaratmışsınız.” bunu dediğim sırada ben 3.bölümdeydi ve animeyi o anda kapattım.

Normal şartlar altında ben hiç bir şekilde ben başladığım bir animeyi yarım bırakmam ama bu anime midemi bulandırdı.

Böyle animeler mantığın sınırlarını fazlasıyla zorlar ve size cinnet geçirtebilir, benim tavsiyem samimi animeler izleyin.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (3)

  1. Batman, Goblin Slayer ve en önemlisi Guts bu sınıfa girmiyor mu?

  2. 2 Kasım 2021

    Ama öyle karakterlerin içide bunun gibi ölü ise o karakter çöptür, çünkü üzerine düşünülmemiştir, hiç bir şekilde uğraşılmamıştır.

  3. Animelerde havalı olmak ANA KARAKTERİN ARKADAŞININ işidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir