1. Anasayfa
  2. Genel Kültür

Saç kepeklenmesi çözümü nedir?

Saç kepeklenmesi çözümü nedir?
saç kepeklenmesi
0

Saç kepeği herkesi bildiği ama bir türlü çözemediği bir problemdir. TV reklamları ve halk hikayeleri onlarca çözüm önerse de yine de bu sorun sürekli devam eder. Saç kepeklenmesi genellikle belli bir eksiklikten dolayı kafa derisinin ufak parçalarına ayrılmasından kaynaklanır bunun çözümü de kafa derisini beslemektir.

Kafa derisini beslemek ve güçlendirmek saç kepeklenmesini büyük olasılıkla engelleyecektir ama yine de bazı durumlarda sağlık sebepleri olabilir bu durum uzun bir süre devam etmişse doktora görünmek en doğrusudur.

Hindistan Cevizi Yağı Sürmek

Bir kaşık kadar Hindistan Cevizi yağını saçınıza doğrudan sürüp diplerine masaj ile yedirin. Derinin beslenmesi için bir kaç saat bekledikten sonra temizce yıkayın bu işlemi iki günde bir uygularsanız bir kaç hafta içinde kendiliğinden çözüldüğünü göreceksiniz.

Aloe Vera Sürmek

Bir miktar Aloe Vera’yı saç derinize yedirin ve bir saat kadar bekleyin. Bu süreden sonra saçınızı ağır kimyasal içermeyen bir şampuan ile yıkayabilirsiniz.

Limon Suyu Sürmek

Limon C vitamini açısından çok zengindir, Yemek dışında saçınıza sürmek de büyük ölçüde rahatlama ve zaman içinde düzelmeye sebep olur.

Zeytinyağı Sürmek

Zeytinyağı her şeyde olduğu gibi bunda da oldukça yararlıdır. Saçınıza sürülen zeytin yağı saç derinizi besleyecektir. Tamamen doğal ve etkili bir yöntemdir.

Bunların dışında, elma sirkesi, kabartma tozu, şampuan önerileri vs.. gibi pek çok öneri mevcuttur ama bunların kesin olup olmadığını bilmediğimizden yazıya dahil etmedik. Bu yöntemler işe yaramıyorsa bir cilt sorunu yaşıyor olabilirsiniz bir dermatoloğa başvurmanız en iyilisidir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (0)

  1. Bence cilt sorununa medikal bir çözüm bulunmalı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir