1. Anasayfa
  2. Anime

Fate Anime Serisi ve Fate İzleme Sırası

Fate Anime Serisi ve Fate İzleme Sırası
2

Fate, Seri ismi olarak Type Moon büyücü savaşlarını anlatan epik anime serisidir. Büyücüler kendi adlarına savaşması için mitolojik kahramanları çağırıp savaştırırlar. Savaşın ödülü Kutsal Kase isimli özel bir eşyadır. Bu savaşçılar ve efendisi olan büyücüler ondan bir dilek dilemek için kıran kırana bir yarış içerisindedir.

Çağrılan kahramanlar yani Hizmetkarlar efendilerine itaat ederler. Kahramanın gücünü arttırmak, belli bir yere hızlıca yollamak ya da yapmak istemediği bir şeye zorlamak için efendilerin üç komut büyüsü vardır.

Fate konusunun tüm çağları ve kahramanları kapsaması yönünden evrensel ve görselleri ile pek çok ödüle layık görülmüş bir seridir.

Fate/Stay Night (Anime, 2006)

Fate/Stay Night (Anime, 2006)

Fate/Stay Night, bu anime Shiro Emiya hakkındadır. Fuyuki şehrinde ki büyük bir yangından sağ kurtulmayı başaran tek kişidir. Yangın bölgesinde onu bulan kişi olan Shirou Kiritsugu onu evlatlık edinmiştir Oğlunda büyü gücü ve mülk bırakmış ama sonunda ölmüştür. Temel büyülerden biraz yararlanan Shirou sonunda büyüden vaz geçmiş sadece hobi olarak yapmaktadır.

Okulda karşılaştığı ve aslında şahit olmaması gereken bir olay sonucunda yanlışlıkla bir hizmetkar çağır ve ister istemez Kutsal Kase savaşının içine girer. Bu olay onun geçmişi ile ilgili pek çok şeyi öğrenmesini sağar.

Fate/Stay Night: Unlimited Blade Works (Anime, 2014)

Fate/Stay Night: Unlimited Blade Works (Anime, 2014)

İlk bakışta, Unlimited Blade Works orijinal Fate/stay night adaptasyonunun ilk birkaç bölümünü kopyalıyor gibi görünüyor. Ancak, Shirou Emiya ve Rin Tohsaka hayatta kalmak için bir araya gelmek zorunda kaldıklarında işler değişmeye başlar. Bu sefer Shirou, daha deneyimli büyücü Tohsaka ile büyüyen bir arkadaşlığa sahip olmaya başlar. Aynı zamanda, Shirou, gizemli Okçu Hizmetkarı’ndan duyduğu büyük nefreti keşfeder.

Fate/Stay Night: Heaven’s Feel I to III (Filmler, 2017, 2019, 2020)

Fate/Stay Night: Heaven's Feel I to III (Filmler, 2017, 2019, 2020)

Tekrar , Fate/stay night ve UBW’de olduğu gibi, Heaven’s Feel üçlemesi de Shirou’nun Kutsal Kase’ye giden hayatının ilk birkaç gününü kopyalıyor gibi görünüyor Savaş. Ancak bu sefer, Shirou çocukluk arkadaşı Sakura Matou’ya çok daha yakın hale gelir. Sakura’nın bilmediği, yalnızca Kutsal Kâse Savaşı ile bağlantılı olmayan gizemli bir geçmişi vardır. Sakura ‘nın geçmişi onu bir kurban yapana kadar peşini bırakmaz ve Shirou onu korumak zorundadır.

Fate/Zero (Anime, 2011)

Fate/Zero (Anime, 2011)

Fate/Zero bir kez daha Fuyuki Şehrinde, Fate/stay night olaylarından on yıl önce geçiyor. Bu olayın ima ettiği gibi, Fate/Zero Shirou’nun maceralarının ön bölümü niteliğindedir. Bu sefer Kiritsugu Emiya, Dördüncü Kutsal Kase Savaşı’na katılır. Masum Shirou’nun aksine Kiritsugu, dünyaca ünlü büyücü katili olarak göze çarpan bir avantaja sahiptir. Ayrıca karısının ailesi olan Einzberns’in desteğini de alıyor.

Bu anime, Fate/Zero Light Novel uyarlaması olarak hizmet ediyor. Ana dizinin aksine, Fate/Zero Kutsal Kâse Savaşı’nın karmaşıklığına çok daha derin bir yaklaşım getiriyor. Yıldız animasyonlarının yanı sıra, fedakarlık ve hırs temalarını keşfetmesi, izleyicilerin ve eleştirmenlerin övgüsünü kazandı.

Fate/Apocrypha (Anime, 2017)

Fate/Apocrypha (Anime, 2017)

Bu evren alternatif bir gerçeklikte geçmektedir. Fate serisinde alternatif konular da işlenmektedir. Buna rağmen ayrı karakterleri aynı karelerde görme imkanı elde ettik.

Kutsal Kâse Savaşı, savaşın geleneksel tanımını takip ederse ne olur? Hikaye, Yggdmillennia klanının Mage’s Association’a savaş ilan ettiği Üçüncü Kutsal Kase Savaşı’ndan 60 yıl sonrasını konu alıyor. Bu yeni Büyük Kâse Savaşında, Siyah ve Kırmızı ekipler (yukarıda bahsedilen gruplara atanmıştır), taraflarının galip gelmesini başka hiçbir şey istemeyen Usta-Hizmetkar çiftlerinden oluşur. Fuyuki Şehrindeki olaylarda olduğu gibi, Kutsal Kâse Savaşı her zaman göründüğü kadar basit değildir.

Fate/EXTRA Last Encore (Anime, 2018)

Fate/EXTRA Last Encore (Anime, 2018)

Fate/EXTRA Last Encore Olayları puslu başlar ve bu tasarım gereğidir. Bu animede Hakuno Kishinami, yalnızca bir Hizmetkarın eşlik ettiği garip bir dünyada uyanır. Geçmişi hakkında hiçbir şey hatırlamadığı için bir şekilde Kutsal Kâse Savaşı’nı kazanması ve umarım bu süreçte kimliğini yeniden kazanması gerekiyor.

Fate/Grand Order: First Order (Film, 2016)

Fate/Grand Order: First Order (Film, 2016)

Tüm dünyadan habersiz olan Chaldea Güvenlik Teşkilatı, insanlığı tehdit edecek potansiyel yok olma olaylarını belirlemek için çeşitli uzmanların analizlerine güveniyor. Neyse ki, ilk 2015 tahminleri gelecek yüzyıl için güvenliği öngörüyor. Bununla birlikte, karar 2016’da aniden dünyanın sonunu ilan ediyor. Belirgin bir neden olmadan, Chaldea yalnızca bir bağlantı biliyor – 2004’ün Beşinci Kutsal Kase Savaşı olayları, Fate/stay night.

Fate/Grand Order THE MOVIE – Divine Realm Of The Round Table: Camelot (Movies, 2020, 2021)

Fate/Grand Order THE MOVIE – Divine Realm Of The Round Table: Camelot (Movies, 2020, 2021)

Grand Order Operasyonunun izniyle, Chaldea’dan Ritsuka ve Mash, 2016’da Dünya’nın yok olmasına neden olacak Tekillikleri “Repeir” için zamanda yolculuk ediyor. Bu sefer Haçlı Seferleri sırasında altıncı tekilliklerine rastlarlar.

Fate/Grand Order – Absolute Demonic Front: Babylonia (Anime, 2019)

Fate/Grand Order – Absolute Demonic Front: Babylonia (Anime, 2019)

Babil’de, Kalde’nin Ritsuka’sı ve Mash, MÖ 2655’te Mezopotamya’ya zamanda yolculuk ediyor Amaçları, 2016’da Dünya’nın yok olmasını önlemek için bu çağda Tekilliği düzeltmektir.

İkili çok geçmeden insanlığın bu canavarlara karşı tek umudunun bir kale şehri olan Uruk’ta olduğunu keşfeder. Şaşırtıcı bir şekilde, Kahramanların Kralı Gılgamış, insanlığın son savaşında liderliği ele geçirmiştir. Bu canavarlara karşı çaba ve kendisine yardım etmesi için çeşitli Kahraman Ruhların yardımını istemektedir.

Fate/Grand Order: Final Singularity – Grand Temple Of Time: Solomon (Movie, 2021)

Fate/Grand Order: Final Singularity – Grand Temple Of Time: Solomon (Movie, 2021)

Ritsuka ve Mash’in Repair(tamir etmek) maceralarında dünyanın zaman çizelgesi ve Dünya’nın yıkımını önlemek için, düzeltmeleri gereken son bir Tekillik ile karşılaşırlar. Şaşırtıcı bir şekilde yolculukları 2016’da dünyanın sonu gelmek üzereyken sona erer. Ritsuka ve Mash’in Solomon’un planlarını tamamen durdurması gerekir.

Not: Fate serisi binlere sayfalık Light Novel’e dayanır. Eserleri yani animeleri Novel’den kopmadan ve oyunlarına hizmet edilecek şekilde çıkarılır. Oyunları anime serisi kadar geniş bir evrene sahiptir. Hem anime izleyicilerini hem de oyuncuları memnun etmek için küçük değişikliklere gidilmiştir.

Kaynak: GameRant

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (2)

  1. Fate’nin sırası yoktur. Paralel evrenler ve zamanlar derken sıralama anlamız halr geliyor.

  2. Güzeeel, Elinize sağlık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir