1. Anasayfa
  2. Anime

Fate Anime Konusu ve Tüm Detayları

Fate Anime Konusu ve Tüm Detayları
8

Fate Serisi orijinal adı ile Type Moon aslında bir novel serisidir. Bu novele dayanarak anime ve oyunlar üretilmektedir. Büyük çoğunlukla VN yani Visual Novel denen türe önem verildiğini kabul edelim. Buna rağmen Fate’i yapan Ufotable firmasının yüksek efekt ve bütçesi sayesinde inanılmaz iyi bir seri ortaya konulmuştur. İşte Fate anime konusu

Fate Anime Konusu ve Tüm Detayları

Fate animesi, oldukça karışık gibi görünen zaman, mekan ve paralel boyutları ile anlatıldığı için oldukça kafa karıştıran bir seridir. İşin temelinde ise Fate konusu aslında olukça basittir. Bu seriyi anlamak için aslında sadece Fate/Zero ‘yu izlemeniz yeterldir. Hem başlangıç hikayesi olduğundan hem de konu detaylıca açıklandığından önemli bir seridir.

Kutsal Kase denilen mistik bir obje vardır. Bu obje her 10 yılda bir 7 büyücü seçer. Bu 7 büyücü 7 kahraman(hizmetkar) çağırır. Büyücülere hizmet eden kahramanlar(hizmetkarlar) geriye bir tek kendileri kalana kadar diğerlerini öldürmeye çalışır. Pek çok durumda büyücüleri öldürmek kahramanları öldürmeken kolay olduğundan ve kahramanlar kendilerini çağıran büyücü olmadan hayata kalamayacaklarından büyücüler de hedeftir. Geriye bir tek büyücü ve onun kahramanı kaldığında kase ortaya çıkar ve kalan takıma bir dilek hakkı verir.

Fate Anime Konusu
Fate Anime Konusu

Bu kısa özetin ardından bilmeye değer bir kaç şeyden bahsedelim. Örneğin büyücüler hizmetkarını çağırdığında elinde 3 kullanımlık kutsal bir büyünün işareti ortaya çıkar. Bu büyülere Komut büyüsü denir. Komut büyüleri ile efendiler(büyücüler) hizmetkarlarına (kahramanlara) yapmak istemedikleri şeyleri yaptırabilirler. Kahramanlar genellikle kendi arzuları ile çağırma büyüsüne cevap verir. Genelde efendisi ile benzer karakterdedirler. Dilek hakkından yararlanabilecekleri için genelde efendilerinin isteklerini yerine getirirler.

Bazı durumlarda ise efendiler kahramanlardan yapmak istemedikleri şeyleri yapmalarını ister. Böyle durumlarda efendiler komut büyüsünü kullanarak hizmetkarını bunu yapmaya zorlar. Efendi 3 komut hakkını da kullanırsa hizmetkarı tekrar yok olur ve üstündeki etkisi sona erer.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (8)

  1. Bilgi için teşekkürler mutlaka izleyeceğim merak uyandırdı

  2. gerçekten merak ettim izleyeceğim bilgilendirme için teşekkür ederim :)

  3. 17 Nisan 2022

    Yakında baslıyacaktım bu anımeye emegınıze saglık cok yararlı oldu bu

  4. bilgilendirme için teşekkürler, bu bilgilere ulaşmak zor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir