1. Anasayfa
  2. Anime

Mushoku – İşsiz Reenkarnasyonu

Mushoku – İşsiz Reenkarnasyonu
2

Mushoku Tensei: Isekai Ittara Honki Dasu, yani işsiz(avare) Reenkarnasyonu isimli anime 2021 de gösterime girmiş ve sadece 12 bölüm yayınlanmıştır. Anime izleyicisinin sık sık gördüğü paralel evrende yeniden doğma konusunu işlemektedir. İsekai denilen bu türde Karakterimiz dünyada bir sebepten ölür ve başka bir dünyada doğar.

Genellikle ortaçağ dönemi olan bu eserlerde karakter güç kazanır ve belli birisi ile savaşmak için çağrılmıştır.

Tabi konu Mushoku için aynı değildir. En önemli ayrıntılardan birisi diğer İsekai karkterleri genelde ergendir. Tabi Slime hariç. Bunda ise yetişkin birisi İsekai’ye geçmektedir.

En önemli ayrıntılardan bir tanesi de İsekai’ye geçen kişi genelikle hayatına devam edebilir buna Slime ‘de dahil. Oysa Muhshoku da Rudeus yani ana karakter sıfırdan doğmuştur. Bir bebek olarak doğduktan sonra büyümek için yıllarca beklemek zorunda kalmıştır.

91d1ea00 a563 46ad be4d e84fd6b7cb4f

Dilini anlamadığı, yazılarını okuyamadığı bir evrende okumayı, yazmayı hatta yürümeyi ve konuşmayı bile yeniden öğrenmesi gerekmiştir. Bu arada da tabi önceki karakterin iç seslerini dinledik oldukça komik olduğu kanısına vardım.

Bir bebeğin içindeki 35 yaşında bir adamın ne kadar eğlenebileceğini düşünüyorsanız o kadar eğlendi. Genelde çocukların yaptığı şapşik hareketleri bilerek yaptığını düşünün. İlginç değil mi?

Rudeus için yeni bir macera olarak sadece doğmak bir başlangıçtır. Bu evrende büyü vardır ve onu iyice öğrenmesi gerekmektedir. Önceki hayatını eve kapanık bir otkau olarak harcamış ve bu sefer hayatın tadını çıkarmaya kararlıdır.

Kesinlikle izlemeniz gereken animelerden olduğunu düşünüyorum.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (2)

  1. Harika bir paylaşım olmuş çok seviyorum bu tarz paylaşımları elinize sağlık daha uzun tutar mısınız bir dahakine oku oku doyamıyorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir