1. Anasayfa
  2. Anime

Zero Two – Üstün Waifu

Zero Two – Üstün Waifu
6

Zero Two, 2018 yılında Trigger studyosu Darling in the FranXX isminde Evangelion çakması bir anime çıkardı. Bence başından beri hikayenin amacı Evngelion’un Ecchi çakmasını yapmaktı. Bun rağmen çizer’in ilk eseriydi ve üzerine çok emek koymuştu.

Bu emeğin karşılığında çakma hikayenin içine eklenmiş harika karakterler çıktı. Bu karakterlerden birisi de Zero Two karakteriydi. Hikayede yarı insan yarı kryouu olan bu kız çıktığından beri popülerliğini hiç kaybetmedi.

zero two - darling in the franxx

Bir deney tesisinde düşmanın saç DNA ‘sı ile üretilen bir klon olan 02 kendisini kaçıran aynı yaştaki bir oğlana aşık olur. Yakalanıp hafızları silinir. Oğlan unutsa da 02 unutmaz üstüne takıntı yapar onu bulana kadar ne gerekirse yapmaya hazırdır.

Ortaklarını da bu yolsa öldürmeye başlamıştır. Ta ki bir gün profesör Frank onu yeni bir tesise getirene kadar. Burada tanıştığı bir oğlanı da yok etmeye çalışır ama son anda o oğlanın yani Hero’nun aradığı oğlan olduğunu anlar.

Kızın ve gezegenin hikayesi giderek karışsa da genel anlamda hikayesi budur. Trigger animeyi çekmeye başladığında henüz manga bitmemişti bu yüzden anime ve manga farklı sonlara sahip. Animede 02 ve Hero öldürüldü Manga da ise ikisi de kurtuldu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (6)

  1. 12 Mart 2022

    Ulan biz yazsak çok daha duygusal karakter ilişkileri, çok daha iyi diyaloglar, karakter gelişimleri ve ters köşe bir olay örgüsü, en son olarak bir çok kişinin amaç uğruna öldüğü ancak finalde ana karakterlerin mutlu bir sona vardıkları bir son yazardık.

  2. 12 Mart 2022

    Hayal edemeseler darling’in ilk olarak animesini bitirmezlerdi, adamlar zero-two sayesinde tutulacaklarının pekala farkındaydı ancak gidip bu seriye adam akıllı bir olay örgüsü çekmektense gittiler mecha olarak popüler ne var diye bakılar Neon Genesis Evangelion’u gördüler ve birebir aynı olay örgüsünü yapıştırdılar, yani bu eserin tutku ile yapılmadığı bariz bir şekilde ortada.

    Umarım mezarında çürümeye başlamışsın darling…

  3. 11 Mart 2022

    Bu manga ve anime üzerine birazcık düşünülse sahip olduğu karakter kadrosu ile yapılabilecek eserleri düşünüyorum ve kafayı yiyorum, yani yapılabilecek yüzlerce eser var ancak neden popüler bir seri olan evangelion’un yüksek bütçeli çakması oldu onu hala anlamıyorum.

    Yani zero-two ilk waifum’du ancak zero-two’nun karakter gelişimi yetersiz, hiro desen karaktersizin teki, goro haricinde diğer karakterler bir birinden berbat, yani bir karakter yaratırken neden onun üzerine düşmelisiniz’in görsel kanıtıdır darling in the franxx.

    Yani bu senaryo’yu gidip ALS hastalığı olan ve toplum içerisinde çıkmaktan korkan bir kızın çocukluğunda onu görünüşü ile yargılamayan birisine aşık olmasının ardından 10 yıl geçmesi ve tekrar bir araya gelmelerini anlatsa daha hoş olabilirmiş. (Biliyorum aynı senaryo ancak işleniş farklı olunca insan “eh işte idare eder.” diyor.)

    Yani böyle bir senrayo ile bize gelsen mükemmel ancak kısa bir hikaye ortaya çıkar ve bizde derdik ki “Güzel yapmışlar ha, keşke devamı gelse.” dedirttirir, ancak bu hali ile darling mezarında çürüse daha iyi gibi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir