1. Anasayfa
  2. Teknoloji

WordPress Nedir? Nasıl Kurulur?

WordPress Nedir? Nasıl Kurulur?
0

WordPress, dünyanın en yaygın kullanılan CMS (İçerik Yönetim Sistemi) sistemidir. Kısacası limistsiz içeriği yönetmek için kullanılan bir paneldir.

Bir web istesi kurmak istediğinizde size üç şey lazım olur. Alan Adı(Domain), Yerleşim Yeri(Hosting) ve Script(Site) bileşenlerinden Site kısmını WordPress halleder.

Sadece 15-16mb boyutlarında ücretsiz olarak dağıtılan bir dosyadır. Bu dosyayı indirip hostinginize yüklersiniz. Daha sonra tek yapmanız gereken tema seçmektir. Hiçbir kod bilgisi kullanmadan işlemlerinizi yapabilirsiniz. Geri kalan her şeyi WP halledecektir.

Wordpress tamamen Türkçeye uyumlu ve tamamen ücretsizdir. Geliştiricileri “Paha biçilemez ama ücretsiz” diye tanıtır. Dünydaki sitelerin yarısı wp kullanır.

Temalar:

image 10 1024x470 1

Solda ki menüden Görünüm sekmesinin altındaki Tema Kısımına gitmeniz gerekmektedir. Sadece Kütüphanede önerilen 5000 tema bulunmaktadır. Bunun dışında internette dağıtılan milyonlarca tema vardır. Herhangi hoşunuza giden birisini kurup kullanabilirsiniz.

Özellik ve Eklenti:

image 11 1024x503 1

WordPress bir blog sistemi olarak tasarlanmıştır. Buna rağmen 200 farklı temel fonksiyon ile gelir. Binlerce Tema ve eklenti WP ye sınırsız özellik kazandırabilir.

Bir forum, blog, e-ticaret ya da portfoyo olabilir. Wp siz ne isterseniz ona uyarlayabileceğiniz sınırsız ve ücretisiz özellikler ile doludur.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir