1. Anasayfa
  2. Dizi ve Film

Matrix 4 Gerekli mi?

Matrix 4 Gerekli mi?
3

Bir zamanın efsane filmlerinden Matrix son zamanlarda geri dönmeye çalışıyor. İlk çıktığı yıllarda gerek billim-kurgu filmi eksikliği gerekse daha önce işlenmemiş konusundan ötürü çok büyük ilgiyle karşılanmıştı. Bu gün Matrix kimi fanların büyük beklenti ile beklediği bir seri olsa da kimileri gereksiz buluyor.

Önce Matrix hikayesi:

Uzak bir gelecekte insanlar ve makineler arasında bir savaş çıkıyor. Bu savaşta insanlar kaybetmeye başlayınca makinelerin güç kaynağını yani güneşi kapatmaya karar veriyorlar. Bu sayede gökyüzünü karartan bir şeyler yapıyorlar.

Makineler enerji kaynağı bulabilmek için bir arayışa giriyor. Nükleer santral ya da başka bir şey yerine insanları toplayıp onların vücudunda ki elektriği aktaran çiftliklere bağlıyorlar. Bu sayede insanlar o makinanın içinde doğup ölmeye başlıyorlar. Makineler insanların böyle öldüğünü fark edince zihinlerini bir sanal gerçeklik dünyasına yani Mantrix’e bağlıyorlar. Bu sayede şu an yaşadığımız dünya ortaya çııyor.

Seçilmiş olan’ın bir gün makineleri yeneceğine inanılıyor. Özgür insanlar her gün korsan yollar ile Matrix’e bağlanıp makineler ile savaşıyorlar.

matrix 4 1 1024x576 1

Nasıl Bitti?

Matrix serisinde Neo isimli karakterin seçilmiş olduğu ortaya çıktı. Onu bulup amacını kazandırmak uzun sürdü. Bu arada üçüncü bir düşman olan Smith’ler yani virüsler ortaya çıktı. Makineler ve İnsanlar birlikte Simith’lere karşı savaştırlar. Makineler ayrılmak isteyen herkesi Matrix’den çıkaracağına söz verdi.

Nasıl Devam Edecek?

Spolier olacak am neo filmin sonunda öldü. Yani Fragman da gördüğümüz kişi Neo olmayabilir. Tabi film tarzında canlanadabilir. Buna rağmen kiminle savaşacak sorusu akıllardan çıkmıyor.

Tabi ki üçleme mükemmel bitti ama makineler yenilmediği için tam olarak da bitmiş sayılmaz. Bunu yeni üçleme bitince öğreneceğiz sanırım. Üçleme diyorum çünkü bir film eklemek için bu kadar tantana yapmazlar. Kesinlikle bir üçleme kurgulanmış olmalı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (3)

  1. 25 Nisan 2022

    Matrix filminin ilk 3 filmi efsaneler yaratti fakat zirvede bırakmak lazımdı diye düşünüyorum. Zorlama yapılmış gibi illa devam ettirmeseler olmazdı

  2. bence matrix çok özel bir hikaye ve özellikle uğraşılmazsa, çok kötüsü yapılamayacak bir proje. matrix olsun benim olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir