1. Anasayfa
  2. Sanat ve Edebiyat

Tam ve Eksiksiz Novel Okuma Kaynağı

Tam ve Eksiksiz Novel Okuma Kaynağı
2

Novel Nedir?

Anime ve Manga hayranlarının en çok aşina olduğu terimlerden birisi de Noveldir. En kaba tercümesi Hikaye olan bu tür genellikle Manga’ların babasıdır. Kore, Amerika, Japonya ya da Türkiye fark etmeksizin dünyanın her yerinde çok sayıda novel okuyucusu vardır.

Novel, tıpkı anime gibi pek çok türde hazırlanır ve yayınlanır. Genel anlamda yazınsal bir tür olduğundan daha kolay olduğu düşünülse de genel başarı oranına bakıldığında daha zor bile denilebilir.

Pek çok kullanıcı bunun farkında olmasa da aslında tanıdığımız ve sevdiğimiz pek çok önemli seri Novel’e dayanmaktadır. Örnek vermek gerekirse; Bunny Girl Senpai, Konosuba  ve Fate gibi çok önemli seriler birer novel uyarlamasıdır.

Kısacası aklında iyi bir hikayesi olan ama çizmek için yeterli kaynağa sahip olmayan ya da çizmeye uygun konusu olmayan eserler yazarlar tarafından novel yapılır.

Başta Japonya ve Asya ülkelerinde olmak üzere bu tür çok eser vardır ve bunlar pek çok şeye uyarlanır. Netflilx dizisi ya da bir anime olarak görmek mümkündür.

Novel Kaynakları?

Hal böyle olunca bunları bulmak ve okumak için de pek çok kaynak ortaya çıkmıştır. Kimisi yarım kimisi profesyonel onlarca kaynak mevcuttur. Novel kaynakları genellikle okuyucu kitlesinden ya da eser türünden olsa gerek genellikle yarım ya da paralıdır.

Tabi her kaynak buna örnek değildir. Örneğin Novel Archive gibi muhteşem siteler tam ve ücretsiz bir şekilde yayınlamayı başarmıştır. Aradığınız noveli bulup kolay ve sorunsuzca daha da önemlisi tam ve eksiksizce okuyabileceğiniz iyi bir kaynaktır.

Her güzelin bir kusuru olur dedikleri gibi Novel Archive şu an için sadece İngilizce hizmet vermektedir. Bu gün yarın demek zor ama yakın zamanda Türkçe ve diğer dillerin ekleneceğini de umut ediyoruz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (2)

  1. çok güzel makale zevkle okudum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir