1. Anasayfa
  2. Çizgi Film

5 Harika Çizgi Film Tavsiyesi

5 Harika Çizgi Film Tavsiyesi
4

Seçmece ve izleyip deneyimlenmiş bir listeye hazır olun. Bu 5 dizi izlediğinizde sizi pişmanlığa uğratmaz. Bu mükemmel listeye yorum yapmayı unutmayın.

  1. Rick and Mortey
  2. Primal
  3. The Owl House
  4. Clarence
  5. Steven Universe

1- Rick and Morty

Rick and Morty

Dizi, kendi zamanlarını aile hayatı ve boyutlar arası yolculuk arasında bölüştürmüş alkolik bilim insanı Rick ve onun torunu Morty’nin maceralarını anlatır.

Rick and Morty nihilist bir bakışın etrafına sarılmış hiç bitmeyen bir osuruk şakası” olarak betimlenir. Seri, evrenin büyüklüğüne kıyasla insan varoluşunun önemsizliği üzerinde durur. Serinin karakterleri kozmik korku ve varoluşsal dehşetle, ya bilimin sihre göre faydasını öne sürerek ya da cahil bir mutluluk içinde bir yaşam seçerek başa çıkmaya çalışır.

2- Primal

Primal

Tarih öncesi bir dünyada geçen dizi, evrimin şafağında müthiş bir avcı olan bir mağara adamını (dizinin yapım notlarında “Mızrak” adını almıştır) ve dişi bir Tyrannosaurus’u (dizinin yapım notlarında “Fang” adını almıştır) konu almaktadır. Trajedi ile bir araya gelerek, kendi dünyalarında da yaşayan vahşi yaratıklardan kurtulmak için onlarla savaşma adına ortaklık kurmuşlardır. Dizinin başka bir belirgin özelliği ise hiç replik olmamasıdır. Buna rağmen dizi içeriğini çok iyi yansıtmakla birlikte eğlencesinden de ödün vermiyor.

3- Baykuş Evi (The Owl House)

Baykuş Evi (The Owl House)

Luz Noceda, sıradan bir insan kızdır. Okulda uyum sağlayamadığı için annesi onu yaz kampına yollar ve ona hayal ürünü kitapları bırakmasını söyler. O da annesini kandırmak için kitabı çöpe atar. Ancak tam kitabı geri alacak iken küçük bir baykuş (Owlbert) kitabı çalar. Ve o baykuşun peşinden giderken fark etmeden bir kulübeye girer ve Kaynar Adalar (Boiling Isles) adlı fantastik bir dünyaya gider. Orada “Baykuş Kadın” lakaplı “Edalyn Clawthorne” adlı bir cadı ile tanışır. Sonra Fantastik maceralara atılır.

4- Clarence

Clarence

Gösteri, eğlenceye bayılan ve ruhlu bir çocuk olan Clarence Wendle’ın günlük hayatına ve en iyi arkadaşlarına odaklanıyor: Daha entelektüel türde olan Jeff ve sorunları çözerken genellikle zorlayıcı önlemler kullanan Sumo.

Clarence, boşanmış annesi Mary ve erkek arkadaşı Chad ile kurgusal bir şehir olan Arizona’nın Phoenix yakınında yaşıyor. Her bölümde Claence ve arkadaşlarının karşılaştığı günlük durumlar ve sorunlar ile günlük maceraları ve hayattaki çocuklar gibi deneyimler ele alınıyor.

Okul, Aberdale İlköğretim Okulu’ndaki (aynı zamanda özel çocukların olduğu bir okul) öğrenciler ve fakülte de diğer karakterler arasında yer alıyor. Bazı bölümler Aberdale ve Clarence’in sınıf arkadaşları gibi destekleyici karakterlerin yaşamına odaklanır.

5- Steven Universe

Steven Universe

Dizi, kurgusal Kumsal Şehri’nde geçer. Burada antik bir sahil tapınağında dünyayı kötülerden koruyan Kristal Taşlar adındaki ölümsüz uzaylı savaşçılar yaşar. Varlıklarının çekirdeği olan sihirli taşlardan insanımsı biçimlere dönüşürler.

Kristal Taşlar; Garnet, Amethyst, Pearl ve taşını annesi (ve aynı zamanda da Taşlar’ın önceki lideri) Rose Quartz’tan miras alan Steven adlı yarı insan yarı taş olan bir çocuktan ibarettir. Steven güçlerini keşfetmeye çalışırken günlerini dünyayı kurtarmak için veya yalnızca birlikte takılmak için babası Greg, arkadaşı Connie, Kumsal Şehri’ndeki diğer insanlarla geçirir.

Füzyonun -taşların yeni ve daha güçlü bir kişilik oluşturmak için kişiliklerini ve vücutlarını birleşmeleri yeteneğinin- da dahil olduğu, annesinden geçen yeteneklerini keşfeder.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (4)

  1. Harika bir şey ya.

  2. Güzel bir site içerikler çok hoşuma gitti Özellikle de çizgi film önerileri muhteşem

  3. çok güzel olmuş teşekkürler.

  4. Rick and Mortey izlemeden ölünmemeli :-)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir