1. Anasayfa
  2. Dizi ve Film

15 Harika Animasyon Film Tavsiyeleri

15 Harika Animasyon Film Tavsiyeleri
2

Animasyon kategorisinden seçmece ve izleyip deneyimlenmiş bir listeye hazır olun. Bu 15 dizi izlediğinizde sizi pişmanlığa uğratmaz. Bu mükemmel listeye yorum yapmayı unutmayın.

1- Ratatuy

Ratatuy

Şişman fare Remy, yemeğe olan düşkünlüğü nedeniyle tek bir hayale sahiptir: Aşçı olabilmek! Bu idealini gerçekleştirmek için Paris’in yolunu tutan sevimli fare kaza eseri kendisini şehrin en iyi restoranının kanalizasyonunda bulur.

Restoranın yeni çöpçüsüyle ilginç bir anlaşma yapan Remy, tüm hünerlerini sergileyebileceği büyülü mutfağa ulaşmaştır. Ancak bu tek hayalini gerçekleştirmek, farelerden iğrenen bir insanlığın var olduğu bir dünyada pek kolay olmayacaktır.

2- Ejderhanı Nasıl Eğitirsin

Ejderhanı Nasıl Eğitirsin

Ejderhanı Nasıl Eğitirsin’de, ejderhalar Berk Adası’nı kendilerine mesken seçmişlerdir. Senelerce acımasız mahlukat tarafından yağmalanan talihsiz adanın biçare yerlileri için hayvanlarını çalıp evlerini yakan bu ejderhaları tepelemek bir nevi namus borcudur. Yetişkinlik çağına erişen genç erkeklerin yapması gereken tek şey bir ejderhayı öldürmektir.

Zamanı geldiğinde köyün şefinin tuhaf oğlu Hiccup (Hıçkıdık), icat ettiği tuhaf mekanizmalı silahı bir yaratığa doğrultarak onu öldürmeye yeltenir. Nadir bir türe ait olan bu ejderhayı bir türlü öldüremeyen Hiccup, hayvanı ormana götürerek serbest bırakır. Sonrasında ise aralarında sadakat ve içtenlik barındıran bir arkadaşlık gelişir.

Serinin 2. ve 3. filmini de izlemenizi tavsiye ederim. Ejderhalar: Sınırın Ötesinde adlı bir animasyon dizisi vardır.

3- Sevimli Canavarlar

Sevimli Canavarlar

‘Sevimli Canavarlar’, Canavarlar Dünyası isimli kendilerine ait bir dünyada yaşayan ve yaşayabilmek için insanlara ihtiyaç duyan ilginç ve sevimli canavarların dünyasının insanlarla karıştığı an ortaya çıkan trajikomik hikayeyi anlatır.

Bu dünyada canavarlar yaşayabilmek için insanlara muhtaçtır çünkü insanları korkuttukları an duydukları çığlık onlar için enerji kaynağı gibidir. Bu ilginç dünyaya yanlışlıkla küçük bir kız çocuğunun yolu düşünce işler çığrından çıkar.

Çünkü insanlar bu tuhaf yaratıklara ters etki yapmaktadır ve dehşete kapılan canavarlar salgın bir hastalığın yayılacağını düşünüyorlardır. Bu küçük kız zannettikleri gibi onların yaşamını tehdit ediyor mudur?

4- Oyun Bozan Ralph

Oyun Bozan Ralph

Atari oyununun bina yıkan ‘kötü adamı’ rolündeki Ralph, hem yıllardır aynı işi yapmaktan sıkılmış hem de oyunun iyi adamı tamirci ‘Felix’ gölgesinde kalmaktan bıkmıştır.

Bu arada da tüm övgüleri Felix toplar. Ralph artık iyi bir kahraman olmak ister ve diğer video oyunları arasında gidip gelmeye başlar. Fakat oyundan oyuna atlarken yol açtığı bir kaza Sugar Rush oyununu tehlike altında bırakan bir düşmanı serbest bırakır. Şimdi kahraman olma fırsatı onda mıdır?

5- Kayıp Balık Ne mo

Kayıp Balık Nemo

Kayıp Balık Nemo, Nemo isimli küçük bir balığın başından geçen macerayı ele alır. Nemo içerisinde yaşadığı yere karşı konulamaz bir ilgi ve merak duyuyor. Ancak bu büyülü dünyanın güzellikleri olduğu kadar tehlikeleri de çoktur, ve bu tehlikelerden Nemo’yu korumak isteyen babası çocuğunu büyük bir titizlikle koruyor.

Ancak bir gün aniden ortadan kaybolan Nemo’nun başına türlü talihsizlikler gelecek, babası da ardından tehlikeli bir yolculuğa çıkacaktır.

6- Wall-e

Wall-e

Vol.i, günümüzden çok uzak bir gelecekte geçmektedir. Filmde, insanoğlu aşırı kirlenme sebebiyle Dünya’yı terk edip başka bir gezegende yaşamaya başlamıştır.

Çöplerle çevrili dünyayı temizleme görevi sevimli bir robota, Vol.i’ye verilir. İnsanoğlunun bıraktığı çöplerden kendine yeni bir dünya yaratan yalnız Vol.i’nin yalnızlığı, başka bir robot olan Eve’nın gelmesiyle son bulur. İki sevimli robotun arasında filizlenen dokunaklı ilişki türlü zorluklara rağmen direnmeye ve ayakta kalmaya çalışır.

Film tüketim çılgınlığına ve insan türünün kendi yaşadığı doğal çevreye verdiği zararlara dair önemli yorumlar yaparken geleceğin insanlığını teknolojinin esiri olmuş, tembellikten tükenmiş bir profilde çizer.

7- Koralin ve Sihirli Dünya

Koralin ve Sihirli Dünya

Coraline eski bir eve taşındığında canı çok sıkılır ve ailesi tarafından da ihmal edilir. Bir gün dar bir geçide uzanan gizli bir kapı bulur ve geçitten geçmeye karar verir.

Orada paralel bir hayat keşfeder. O hayatta insanların hepsinin gözlerinin yerinde düğmeler vardır, aileleri çocukları ile çok ilgilidirler ve herkesin hayalleri gerçek olur. Oranın annesi Coraline’i kendileri ile birlikte sonsuza dek yaşamak üzere davet edince, Coraline bunu reddeder.

Sonra da bu alternatif gerçekliğin sadece bir tuzak olduğunu keşfeder.

8- Arabalar

Arabalar

Piston Kupası için The King ve Chick Hicks’e karşı yarışmak üzere Kaliforniya’ya gitmekte olan meşhur yarış arabası Lightning McQueen, kaza ile Radiator Springs adındaki küçük bir kasabanın yollarına zarar verir. Üstelik kendisinin de tamir olması için çok çalışması gerekmektedir.

Bu sırada bu olayla beraber o kasabada geçirdiği zamanlarda dostluklar edinir ve gerçek sevgiyi yaşar. Hatta aşkı bile katar yaşamına. Bu küçük kasabada kaldığı sürece değerleri değişmeye başlar. İşte ancak ondan sonra gerçek bir kazanan olmaya hazır hale gelecektir. Arabalar üzerinden hayatın anlamına dokunan keyifli bir animasyon.

9- Coco

coco

 12 yaşındaki Miguel’in en büyük kahramanı efsanevi Meksikalı gitarist Ernesto de la Cruz’dur. Ancak Cruz hayatını kaybetmiştir ve Miguel’in onunla tanışma imkanı yoktur.

Her gün onun şarkılarını dinleyen Miguel günün birinde ünlü müzisyenin gitarını bulur. Ancak gitarı çalması onu bir anda Ölüler Diyarı’na götürüverir. Çıkış yolunu arayan Miguel, düzenbaz Hector’la karşılaşır ve birlikte Miguel’in aile tarihinin ardındaki gerçek hikayeyi keşfetmek için olağanüstü bir yolculuğa çıkarlar.

10- 6 Süper Kahraman

6 Süper Kahraman

Oldukça zeki bir robot tasarımcısı olan Hiro Hamada kendisini bir anda bir suç örgütünün içinde bulacaktır. Kötü adamların amacı yüksek teknolojili “San Fransokyo” kentini yerle bir etmektir. En yakın arkadaşı Baymax ‘ın yardımıyla Hiro, şehri kurtarmak için oluşturulan gönüllüler ordusuna katılır.

Onları Hiro’nun diğer arkadaşları da yalnız bırakmayacaktır:  Hiro gibi macera bağımlısı olan Gogo Tamaga, oldukça düzenli, sistemli ve sevimli Wasabi No-Ginger, kimya konusunda uzmanlaşmış Honey Lemon ve fanatik Fred

11- Zootropolis

zootropolis

konuşkan tilki Nick’in, üzerine yığılmaya çalışan bir suçtan sıyrılma çabası anlatılıyor. Modern memelilerin yaşadığı Zootropolis adındaki metropolis, lüks Sahra Meydanı’ndan, soğuk Tundra Kasabası’na kadar bir çok farklı doğal ortamın ve hayvanın bir arada yaşadığı benzersiz bir şehirdir.

Burası bir fil kadar büyük ya da bir arı kadar küçük olanların bile istediği her şeyi yapabileceği türden bir yerdir. İyimser Polis Memuru Judy Hopps buraya geldiğinde, büyük ve sert mizaçlı hayvanların olduğu bir yerde polis olmanın hiç de kolay olmadığını fark eder.

Kendini ispatlayabilme fırsatını elde edebilmek için, geveze ve numaracı tilki Nick Wilde ile ortak olma pahasına önemli ve gizemli bir olayı çözmeye çalışacaktır.

12- Bir Böceğin Yaşamı

Bir Böceğin Yaşamı

Karıncalar gerçekten de çalışkandırlar. Karınca Adası’nda yaşayan ve zor geçecek kışa hazırlanmanın telaşındaki karınca sürüsü de öyledir.

Bütün gün birkaç ay sonra yüzleşecekleri ağır koşulları en aza indirgemenin arzusuyla yanıp tutuşmaktadırlar. Ancak Hooper isimli kötü kalpli bir çekirgenin önderlik ettiği bir çekirge sürüsü, bu karınca sürüsünden haraç kesmekte ve onların yiyeceklerinin bir kısmına el koymaktadır.

Hiçbir zaman savaşmak istemeyen karınca halkı, yaşanan bu duruma karşı başkaldırmak zorunda kalacaktır. İsyan ise Karınca Flik’in liderliğinde cereyan edecektir.

13- Küçük Denizkızı Ponyo

Küçük Denizkızı Ponyo

Küçük ve sevimli bir Japon balığı olan Ponyo’nun en büyük hayali insan olmaktır. Bu umutsuz hayali onu maceradan maceraya sürükleyecektir. Bu esnada beş yaşındaki bir oğlan çocuğu ile arkadaşlık etme fırsatı yakalar. Bu arkadaşlık küçük dişi balığın en büyük hayaline ulaşmasına yardımcı olur.

14- Köfte Yağmuru

Köfte Yağmuru

Hevesli bir mucit olan Flint Lockwood, dünyanın en beceriksiz mucididir. Çünkü şimdiye kadar üretilmiş en tuhaf cihazlardan bazılarının ardındaki çekingen dahi olmasına rağmen elle tutulur hiç bir fayda sağlayamamıştır.

Ama Flint’in inadı inattır ve sprey ayakkabılardan, maymun düşüncesi çevirmenine tüm icatları yaşadığı küçük kasabanın başına dert açan büyük başarısızlıklar olsa da Flint insanları mutlu edecek bir şey yaratmakta kararlıdır. Flint’in suyu yiyeceğe dönüştürmek için tasarladığı yeni makinesi kazayla kasaba meydanını yok edip bir roket gibi bulutlara doğru fırladığında, Flint mucitlik kariyerinin sona erdiğini düşünür.

Ta ki şaşırtıcı bir şey olana kadar: Gökten çizburger yağmaya başlar. Makinesi gerçekten çalışıyordur! Yemekli hava durumu anında başarı kazanır ve Flint kasabaya kendi deyimiyle ‘tarihin en büyük hava fenomeni’ni incelemeye gelen hava durumu sunucusu Sam Sparks’la arkadaş olur. Ama insanlar büyük bir açgözlülükle daha çok yemek istediklerinde, makine garip davranmaya başlar ve makarna kasırgaları ve dev köfteler üretir.

Şekerleme dağlarının ve kavun dalgalarının altında gömülmek üzere olan kasabanın kaderi, Flint ve Sam’in uzmanlık alanlarını birleştirerek makineyi durdurup her şeyi yoluna koymalarına bağlıdır.

15- Patron Bebek

patron bebek

Tim 7 yaşında bir çocuktur ve en büyük hayali bir köpek sahibi olmaktır. Ancak günün birinde hayallerine büyük bir darbe iner. Annesi ve babası küçük bir bebeği evlat edinmiştir. Ancak bu bebekte bir gariplik vardır.

Sürekli takım elbise giymektedir ve anne-baba etrafta olmadığında akıcı bir aksanla konuşmaktadır. Tim ilk başta ailesinin bütün ilgisini üstüne çeken bu bebekle hiç anlaşamaz. Ancak ikili kısa sürede bir anlaşmaya varır.

Küçük bebek aslında bir ajandır ve çözmesi gereken çok önemli bir mesele vardır; Puppy Cop. Yönetim kurulu başkanının hain planlarını bozmak! İkili istese de istemese de bu konuda birlikte çalışmak zorunda kalacaklardır.

İşte o mükemmel 15 animasyon filmin tam listesi:

  1. Ratatuy
  2. Ejderhanı Nasıl Eğitirsin
  3. Sevimli Canavarlar
  4. Oyun Bozan Ralph
  5. Kayıp Balık Ne mo
  6. Wall-e
  7. Koralin ve Sihirli Dünya
  8. Arabalar
  9. Coco
  10. 6 Süper Kahraman
  11. Zootropolis
  12. Bir Böceğin Yaşamı
  13. Küçük Denizkızı Ponyo
  14. Köfte Yağmuru
  15. Patron Bebek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (2)

  1. Çok güzel bir liste, Hala izlemediğim bir kaç tane kaldığını fark etmiş oldum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir