1. Anasayfa
  2. Anime

Cyberpunk: Edgerunners Anime İncelemesi

Cyberpunk: Edgerunners Anime İncelemesi
0

İçindekiler

Cyberpunk: Edgerunners, aynı isimli oyundan uyarlanmış bir distopya animesi. Netflix orijinal serileri arasındadır. Klasik anime kültürüne büyük oranda uyulmuştur. Japonca ve İngilizce olarak izlenebilir.

Konusu

David, özel ve pahalı bir okula giden fakir bir çocuktur. Annesi onun iyi bir yerlere gelebilmesi için çok çalışmaktadır. Annesi bir gün kazada ölünce David de tek başına kalır. Annesinin eşyaları arasında Askeri bir impant bulur ve kendine taktırır. Normalde uyması bile imkansız olan implanta uyum sağlar.

Kısa bir süre sonra Lucy isimli Cyberpunk grubundan bir kızla karşılaşır. Bir süre sonra annesinin bu ekibe kuryelik yaptığını anlar. Artık yasadışı çalışan bir Cyberpunk olmuştur.

sample e46a1d3934a723f69136a28e055f710e09dd5efc

Yorum

Anime ve oyun arasında pek çok kopukluk mevcut. Bu bir yana zaten tamamen aynı olmasını beklemiyordum. Hatta o aradığımız anime tuhaflığı yoktu. Hikaye salt bir mantıkla işleniyordu. Anime tuhaflığı derken saçma “power up” alma teknikleri gibi şeylerden bashediyorum. Nedense studyo Loli(Küçük Kız) ekleyerek bunu telafi etmeye çalışmış.

Çizimler gerçekten iyiydi. Dolu dolu bir aksiyon animesi olduğunu söyleyebilirim. Aşk, Şehvet, Aksiyon, İhanet ve Savaş yani her şey hikayede mevcut.

Finalden memnun kalmadım ama bu Distopya hikayelerinin finali hep böyle oluyor. Buna da alıştım diyebilirim. Hikayenin bilerek 2. sezon gelme ihtimaline karşı biraz merak da ekleyerek bittiğine sevindim. Devamını görmek isterdim.

  • Çizim: 8/10
  • Hikaye: 7/10
  • Karakterler: 5/10
  • Genel Anime Puanım: 6.6/10

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir