1. Anasayfa
  2. Anime

En İyi 50 Aşçılık (Gurme) Anime Önerisi – 2023 Güncel

En İyi 50 Aşçılık (Gurme) Anime Önerisi – 2023 Güncel
3

Aşçılık Animesi, Konusu yemek yapmak ve sunmak olan anime türüdür. Bu liste myanimelist’in milyonlarca kullanıcısının oyu ile hazırlanmıştır. Aşçılık (Gurme) türü animeleri seviyorsanız mutlaka sevdiğiniz bir kaç anime bulabileceğiniz bir listeyi hazırladık.

ÖNERİLEN İÇERİK: Anime Nedir? Tam Kapsamlı Anime Rehberi

Gurme (Aşçılık Animesi Nedir?

Yiyecek veya içeceğin hazırlanması ve tüketilmesi, gurme hikayelerinde odak noktasıdır ve anlatı, çok sayıda farklı yemek veya içeceği içerecek şekilde tasarlanmıştır. Karakterler genellikle şefler veya yemek uzmanlarıdır ve tariflerin ayrıntılı açıklamalarından karakterlerin bitmiş ürünü tatarken genellikle abartılı tepkilerine kadar pişirme sürecinin tüm adımlarına özel önem verilir.

Gourmet, Workplace ile yalnızca aynı çalışma ortamındaki birden fazla çalışan arasındaki sosyal etkileşimlerin odak noktasında yiyecek/içeceğe eşit olduğunda çift etiketlenmelidir.

50- Gudetama

image 30

Gudetama, dünya için ölü ve motivasyondan tamamen yoksun bir yumurta. Hangi pişirme yöntemini kullanırsanız kullanın, Gudetama değişmeden kalır.

49- Sushi Police

image 31

Honda, Kawasaki ve Suzuki, Suşi Polisinin seçkin dokuzuncu birimini oluşturuyor; tek amacı yasadışı veya geleneksel olmayan suşi sunan restoranları tespit etmek ve suçları ne kadar önemsiz olursa olsun onları ortadan kaldırmak olan bir görev gücü. Suşi Polisi, güçlü adalet duyguları ve onları destekleyen Dünya Gıda-Kültürünü Koruma Örgütü ile gece gündüz bu aşağılık suçluların peşinde dünyanın dört bir yanında özgürce seyahat ediyor. Japonya’nın geleneksel mutfağının hiçbir suçlusu onların gazabından kaçamaz! Arınma görevlerinden biri sırasında Suşi Polisi, onları ve Dünya Gıda Kültürünü Koruma Örgütü’nü yolsuzluğa karşı ifşa etmeye çalışan ateşli, genç bir televizyon muhabiri olan Sara ile karşılaşır.

48- Piace: Watashi no Italian

image 32

Morina Nanase, yaz tatilindeyken bir İtalyan restoranı olan Trattoria Festa’da garson olarak yarı zamanlı yeni bir işe başlar. Restoranı sevimli ve tesadüfen evine yakın bulan Morina, kısa sürede yeni mesleğine alışır. Ancak yeni işi, birkaç eksantrik iş arkadaşı ve hiç duymadığı İtalyan yemekleri ile birlikte gelir. Restoranın tipik yemekleri arasında penne arrabbiata gibi çeşitli makarna yemekleri, tiramisu gibi zengin tatlılar ve hatta caponata yer alır.

47- Maiko-san Chi no Makanai-san

image 33

Kiyo ve Sumire, maiko olma hayaliyle Aomori Eyaletinden Kyoto’ya geldiler. Ancak beklenmedik olayların ardından Kiyo, Maiko Evi’nde yatılı aşçı olarak çalışmaya başlar. Hikayeleri, ev arkadaşları maikos ile birlikte Kyoto’daki Kagai, Geiko ve maiko bölgesinde geçiyor. Kiyo, onları her gün ev yapımı yemekleriyle besler ve Sumire, yüzyılda bir kez çıkan maiko olarak gelecek vaat eden geleceği için çabalar. Göz kamaştırıcı Kagai’ye adım atın, kamera arkası anekdotları ve Kiyo’nun mutfak bölümleriyle içinizi ısıtın.

46- Chuuka Ichiban!

image 34

Hikaye, İmparatorun zayıfladığı ve ülkenin kaosa yakın olduğu Qing Hanedanlığı döneminde 19. yüzyıl Çin’inde geçiyor. Aynı zamanda “Aşçılık Savaşları Çağı” adı verilen hayali bir çağda. Farklı yemek pişirme tarzlarına sahip en iyi şeflerin becerilerini geliştirmek ve Çin’in en iyi şefi olmak için ellerinden gelenin en iyisini yaptıkları bir dönemdi. Yüksek dereceli bir şefe hakaret etmenin veya yemek pişirmeyle dalga geçmenin bir kişiyi hapse atabileceği ve üst düzey bir şefi taklit etmenin otoriteyi gasp etmek kadar iyi olduğu bir ülke. Aşçılar saygı ve hatta güç kazanmak için ama aynı zamanda her şeylerini kaybetme riskleri ile birbirleriyle yarışırlar.

45- Boku no Imouto wa “Osaka Okan”

image 35

Kyousuke Ishihara, Tokyo’da yaşayan ortalama bir lise öğrencisidir. Kısa bir süre önce küçük kız kardeşi Namika, 10 yıl Osaka’da yaşadıktan sonra eve geri döndü. Kyousuke, kız kardeşinin kendine özgü davranışlarını ve lehçesini anlamaya çalışırken, ikili farklılıkları ve değişimin getirdiği zorluklar üzerinden bağ kurar.

44- Meng Qi Shi Shen

image 36

Ye Jiayao, bir gün ünlü bir şef olmayı hayal eden genç ve yetenekli bir aşçıdır. Şans eseri, sihirli bir şekilde zamanda geriye, İmparatorluk Çin’ine ve son derece işe yaramaz bir kızın vücuduna götürülür. Ye Jiayao hemen kaçırılır ve fidye için alıkonulur, ancak istediğini elde etmek için zekasını (ve mizah anlayışını) kullanmayı başarır.

43- Moyashimon Returns

image 37

İkinci sezonda hikaye tam olarak daha önce kaldığı yerden devam ediyor. Profesör Itsuki’nin Fermantasyon Mahzeni ve laboratuvarı çalışmaya hazır ve Sawaki Tadayasu’nun mikropları görme ve iletişim kurma konusundaki eşsiz yeteneğiyle Itsuki’nin rengarenk öğrenci grubu, soya sosu ve sake gibi farklı fermente edilmiş ürünleri işlemeye başlıyor.

42- Rokuhou-dou Yotsuiro Biyori

image 38

Kyousui “Sui” Tougoku, Gregorio “Gure” Valentino, Tokitaka Nagae ve Tsubaki Nakao ile birlikte yönettiği Rokuhoudou adlı geleneksel Japon tarzı bir kafeyi büyükbabasından devraldı. Mükemmel konukseverlikleri, şüphesiz herhangi bir tek seferlik ziyaretçiyi müdavim haline getirir. Kendi paylarına düşen sınav ve sıkıntılardan geçen bu mütevazı kafenin personeli, ister çay, ister tatlılar, hatta olabilecek çeşitli sıkıntılara yardımcı olmak için müşterilerine hizmet etmek için ellerinden gelenin en iyisini yapıyor.

41- Cardcaptor Sakura: Kero-chan ni Omakase!

image 39

Cardcaptor Sakura Movie 2: The Sealed Card’daki olayların ardından Kero ve Spinel bir tabak takoyaki (ahtapot topları) paylaşır. Son parçayı kimin alacağı konusunda kavga ederler ve bu sırada parçayı pencereden dışarı fırlatırlar. İkisi de “takoyaki’yi esir alan” olmak için büyük bir çabayla takoyaki’yi ve birbirlerini kovalarlar.

40- Osake wa Fuufu ni Natte kara: Yuzu Atsukan

image 40

Machi★Asobi vol. 20 Event kısa dizinin 14. bölüm çekeceğini duyurdu.

39- Pan de Peace!

image 41

Havalı Minami Tani için kahvaltıda leziz ekmekten daha keyifli bir şey yoktur. Yemeğe karşı karşılıklı bir sevgi bağı kuran Minami, asil Yuu Aizawa ve iyimser Fuyumi Fukagawa ile tanışır. Ekmeği en iyi nefsi müdafaa silahı olarak gören minicik Noa Sakura da onlara katılıyor. Kızlar birlikte, bu dünyanın sunduğu her türlü ekmeği tatmaya çalışırken, dostluk bağlarını güçlendirir.

38- Seiyou Kottou Yougashiten: Antique

image 42

Lise aşkı, birinci sınıf bir pasta şefi, eski bir orta sıklet boks şampiyonu… ve bir sürü pasta! Ono, yakışıklı Tachibana’ya aşkını itiraf ettiği lisedeki ıstıraplı günden bu yana çok yol kat etti. Şimdi, yaklaşık 14 yıl sonra, birinci sınıf bir pasta şefi ve gey playboy Ono, her şeye sahip. Kimse Ono’nun cazibesine (ya da yemek pişirme becerilerine!) karşı koyamaz ama o, Tachibana adında bir adamın altında yeni bir pozisyon bulmuştur.

37- Isekai Izakaya: Koto Aitheria no Izakaya Nobu

image 43

Deneyimli şef Nobuyuki Yazawa ve cana yakın garson Shinobu Senke, lezzetli yiyecek ve içecek çeşitleriyle tanınan Nobu adlı geleneksel Japon izakaya barını işletiyor. Tüm müşterileri ağırlayan ikili, Nobu’nun özel menüsünü sergilemeye ve mümkün olan en iyi deneyimi sunmaya çalışıyor. Ancak sıradan görünümüne rağmen kuruluş, paralel evrenden bir şehir olan Aitheria’nın kalbine açılıyor. Restoranın enfes yemeklerinin haberi tüm

36- Wakako-zake

76018

26 yaşındaki Murasaki Wakako, özellikle iş yerinde tatsız bir şey olduğunda, tek başına dışarı çıkıp yemek yemenin ve içmenin keyfini çıkarmaya bayılır. Bu anime, Wakako’yu farklı yiyecek ve içecek kombinasyonlarından hoşlandığı birçok yalnız gezide takip ediyor!

35- Yume-iro Pâtissière SP Professional

image 44

Ichigo Amano, Paris’te iki yıllık bir eğitim tatilinden sonra Japonya’ya döndüğünde, Tatlılar Prenslerinin her biri rüyalarına doğru farklı bir yol izlerken, Ichigo Takımı’nın ayrıldığı haberiyle karşılaşır. Şimdi lisenin ilk yılında olan Henri Lucas’ın kendisini bekleyen bir projesi vardır ve Ichigo, Makoto Kashino ve yeni üyeler Lemon Yamagishi ve Johnny McBeal’in yeni bir Ichigo Takımı kurmasını ister.

34- Ristorante Paradiso

image 45

Nicoletta küçük bir kızken annesi Olga onu terk etti ve yeniden evlenmek için Roma’ya kaçtı. Şimdi, 15 yıl sonra genç bir kadın, annesinin hayatını mahvetmek niyetiyle Roma’ya gider. Olga’yı Casetta dell’Orso adlı bir restorana kadar takip eder, ancak ikinci Nicoletta kapısından içeri adımını atar atmaz her şey değişir. Tamamen gözlüklü olgun beyefendilerin çalıştığı tuhaf bir yer ve müşterileri gibi o da onların bilge gülümsemeleri ve sıcak seslerine karşı çaresiz.

33- Takunomi.

image 46

20 yaşındaki Michiru Amatsuki, bir kariyer değişikliğinden sonra Tokyo’ya taşındı ve şimdi kendini sadece kadınların paylaştığı bir evde, Stella House Haruno’da, farklı yaş ve mesleklerden birkaç kadınla birlikte yaşarken buluyor.

32- Slow Loop

image 47

Hiyori Yamakawa, çocukluğundan beri babasının çeşitli tuhaflıklarına tanık olmuştur, ancak onunla yapmayı her zaman sevdiği etkinliklerden biri, balık tutmanın karmaşık ama ödüllendirici bir yöntemi olan sinekle balık tutmaktır. Hiyori, ani ölümünden sonra bile boş zamanlarında deniz kıyısını ziyaret etmeye devam eder ve babasının hatırasının ona getirdiği sevincin tadını çıkarır. Üç yıl sonra, Hiyori’nin annesi yeniden evlenmeye karar verir ve kutlamak için nişanlısı, kızı ve Hiyori ile bir akşam yemeği ayarlar.

31- Bonjour♪Koiaji Pâtisserie

image 48

Pastacı olma hayalleri kuran Sayuri Haruno, birinci sınıf pasta şefleri yetiştirmek için tasarlanmış seçkin bir okul olan Fleurir Şekerleme Akademisi’ndeki bursu için çok çalıştı. Personel, mutlak bir hassasiyetle çalışan rakipsiz pastacılardan oluşuyor: çikolata çalışmalarıyla ünlü prens benzeri Mitsuki Aoi; Fransa’dan gelen bir şekerleme uzmanı olan samimi ve dışa dönük Gilbert Hanafusa; ve Japon şekerleme sanatını mükemmelleştiren metanetli Yoshinosuke Suzumi. Okula kabul edildikten sonra Sayuri, hem destekleyici hem de çekici personel ve büyüleyici sınıf arkadaşları ile çevrili, gelişmiş bir fırıncılık dünyasına itilir.

30- Houkago Teibou Nisshi

image 49

Hina Tsurugi ve ailesi şirin bir sahil kasabasına yeni taşınmışlardır. Huzurlu okyanus manzarasının tadını çıkarmayı uman Hina, yeni okulunda bir üst sınıf öğrencisi olan Yuuki Kuroiwa adında bir kıza rastlar ve Hina’yı balık tutmaya davet eder. Hina, üzerine düşen bir ahtapotta sarsılır; Böceklerden ve büyük yaratıklardan korktuğu için paniğe kapılır ve Yuuki’ye onu ondan çıkarması için yalvarır.

29- Ramen Daisuki Koizumi-san

image 50

Muhteşem lise öğrencisi Koizumi, güneşin altında saatlerce durmaktan evden kilometrelerce uzağa seyahat etmeye kadar, ramen arzusunu gerçekleştirmek için hiçbir şeyden vazgeçmez. Ancak daha önce yalnız olan bu geziler, Koizumi’nin sınıf arkadaşı Yuu Oosawa’nın ona aşık olması ve Koizumi’nin maceralarında davetsiz bir şekilde ona katılmaya başlamasıyla çok geçmeden değişir. Yuu, Koizumi’nin muazzam iştahı karşısında şok olmaya devam ederken, muhtemelen şimdiye kadarki en büyük uzmanından sonsuz çeşitte ramen öğrenir! [MAL Rewrite tarafından yazılmıştır]

28- Naruto: Shippuuden – Sunny Side Battle

image 51

Çocukluk evlerine dönen Itachi ve Sasuke Uchiha kardeşler, Itachi’nin Sasuke için mükemmel kızarmış yumurtayı pişirmeye takıntılı hale gelmesiyle birlikte alışılmadık bir sabah yaşarlar. Tamamen göreve odaklanmasına rağmen, istenen sonuca ulaşmakta sürekli başarısız olur. Sasuke, kardeşinin görünüşte gereksiz davranışlarına hayret ederken, Itachi’nin çabalarında göründüğünden daha fazlası olduğunu fark eder.

27- Moyashimon

image 52

Üniversite birinci sınıf öğrencisi Tadayasu Sawaki’nin geniş bir vizyon yelpazesine sahip olduğu söylenebilir. Mikroorganizmaları çıplak gözle görmesini sağlayan tuhaf bir yeteneği var. Sporcu ayağına neden olan mantarlardan alkol yapımında kullanılan mayaya kadar her türlü mikrobu görebilen Sawaki, küçük arkadaşlarını sevimli chibi yaratıklar olarak algılıyor. Bir tarım üniversitesine giden yeteneği, fermantasyon konusunda uzmanlaşmış Profesör Itsuki de dahil olmak üzere çok sayıda profesörün ilgisini çekiyor.

26- Tondemo Skill de Isekai Hourou Meshi

image 53

27 yaşındaki Mukouda Tsuyoshi, diğer üç kahramanla birlikte, bir krallığı gizemli bir tehditten kurtarmak için bir fantezi dünyasına taşınır. Ancak kısa süre sonra Tsuyoshi’nin kazara çağırma ritüeline sürüklendiği anlaşılır. Tek becerisinin, modern Japonya’dan gıdayla ilgili süpermarket ürünlerini satın alabileceği ve elde edebileceği bir arayüz açmasına izin veren “Yiyecek Menüsü” olduğu ortaya çıktı.

25- Yume-iro Pâtissière

image 54

Kek yemeye olan derin tutkusu bir yana, sakar Ichigo Amano hiçbir şeyde başarılı olmamıştır. Ünlü bir pastacı olan Henri Lucas ile bir karşılaşmanın ardından, Ichigo’nun inanılmaz tatma yetenekleri – onun haberi olmasa da – keşfedilir. Yeteneğinin farkına varan Henri, ona tatlılarda uzmanlaşmış prestijli bir aşçılık okulu olan St. Marie Academy’ye gitme şansı sunar.

24- Koufuku Graffiti

image 55

İyi bir eş olmanın yolu, başarılı bir aşçı olmakla başlar – en azından, Ryou Machiko’nun merhum büyükannesi onu buna inandırmıştı. Bir ortaokul öğrencisi için Ryou’nun yemek pişirme becerileri kıyaslanamaz; ama son zamanlarda, Ryou’nun yemeği iştah açıcı görünse ve davetkar koksa da, tadı lezzetli değil. Kederli sanat öğrencisi, hayatının geri kalanında yalnız yaşamaya devam etme olasılığını kabul ettiğinde, teyzesi ona, Ryou’nun ikinci kuzeni olan Kirin Morino’nun, genç kız katıldığından beri her hafta sonu onunla kalmaya başlayacağını söyler.

23- Isekai Shokudou 2

image 56

Western Restaurant Nekoya, yerel Japon müşterileri tarafından çok beğenilmektedir. Restoranın devam eden başarısı, lezzetli batı ve Japon yemeklerinin yanı sıra neşeli baş aşçısı “Usta” Tenshu’ya bağlanabilir. Japonya’da restoran cumartesi günleri kapalı gibi görünse de gerçekte Nekoya’nın Öteki Dünya’ya geçtiği ve kapılarını yabancı mutfak arayan konuklara açtığı bir gündür. Kalelerden ormanlara, “Başka Bir Dünyaya Giden Restoran” – patronlarının deyimiyle – çok uzakları dolaşıyor.

22- Bartender

image 57

Ginza semtinin arka sokaklarında gizlenmiş, herkesin tattığı en inanılmaz kokteylleri hazırladığı söylenen dahi barmen Ryuu Sasakura tarafından işletilen yalnız bir bar olan Eden Hall yer almaktadır. Ancak Eden Hall’u herkes bulamaz; daha ziyade, sizi bulması gereken Eden Hall’dur. Her biri kendi dertleriyle boğuşan farklı geçmişlere sahip müşteriler bu bara girerler. Yine de Ryuu, her perişan ruhu teselli etmek ve yönlendirmek için ideal kokteyli her zaman bilir.

21- Yakitate!! Japan

image 58

Fransa, İngiltere ve Almanya gibi ülkelerin hepsinin uluslararası olarak kutlanan kendi ekmekleri varken, Japonya’nın itibar açısından eşleşebilecek bir ekmeği yok. Böylece, genç yaşta ekmek yapımının harikalarını keşfettikten sonra Kazuma Azuma, Japonya’nın kendi benzersiz ulusal ekmeğini yaratma arayışına girer. Ve hamurun daha hızlı mayalanmasını sağlayan alışılmadık derecede sıcak ellerle kutsanmış olan Azuma, pişirme konusundaki yeniliklerini başka bir düzeye taşıyabiliyor.

20- Toradora!: SOS! Kuishinbou Banbanzai

image 59

Toradora karakterlerinin yemek hakkında konuşurken ve yemek yerken minyatür formlarını içeren Toradora DVD şortları.

19- Princess Connect! Re:Dive Season 2

image 60

Gurme Loncası’nın üyeleri Yuuki, Kokkoro, Pecorine ve Karyl, var olan tüm lezzetli yiyecekleri bulma hedeflerinin peşinde dünyayı aramaya devam ediyor. Ancak maceraları ilerledikçe Yuuki’nin anılarının, Karyl’ın bağlılığının ve Pecorine’in mirasının ardındaki gizemler bir araya gelmeye başlar ve görünüşe göre dünyanın temelini oluşturan gerçeği oluşturur.

18- Emiya-san Chi no Kyou no Gohan

image 61

Kutsal Kâse Savaşı tehdidi artık Fuyuki Şehri’nin üzerinde belirmediğinden, şehrin sakinleri nihayet barış zamanının tadını çıkarabilir. Artık tüm Efendiler ve Hizmetkarlar yeni sıradan yaşamlarına alıştıklarına göre, Shirou evi için yemek pişirmeyi ve Sabre’ye modern mutfağın harikalarını göstermeyi kendine görev edinmiştir. Her gün, benzersiz malzemelerle ve sınırlı bir bütçeyle ne tür farklı yemekler pişirebileceğini görmek için pazara giriyor.

17- Toriko

image 62

Dört yapraklı yonca gibi yerden yetişen hamburgerler, dondurmadan oyulmuş sıradağlar ve volkanların midelerinde pişen sıcacık mac ve peynir porsiyonları manzarayı dolduruyor. Bu nefis doğa harikaları dünyası, en önemli keşif çağına ulaştı – Gurme Çağı! Hem vatandaşlar hem de şefler en iyi yemekleri tatmak ve hazırlamak isterken, “Gurme Avcıları” olarak adlandırılan maceracılar lezzetli nadir malzemeler ararlar. Eşsiz bir dizi beceriye sahip olan vahşi ve tutkulu Gurme Avcısı Toriko, bilinen tüm bileşenlerin %2’sini keşfetmesiyle ünlüdür.

16- Kakuriyo no Yadomeshi

image 63

Çocukken annesi tarafından terk edilen Aoi Tsubaki, Saklı Diyar’dan gelen ruhlar olan “ayakashi”yi görme yeteneğine her zaman sahip olmuştur. Aynı yeteneğe sahip olan dedesi Shirou Tsubaki, onu kanatları altına almış ve ona ayakashi ile barış içinde yaşamayı öğretmiştir.

15- Shokugeki no Souma: Ni no Sara OVA

image 64

Stagiaire görevlerini tamamlayan Kutup Yıldızı Yurdu sakinleri ve arkadaşları bir kaplıca hanını ziyaret ederler. Rahatlamayı planlasalar da, bu genç şefler hanın tüm mutfak personeli kaza geçirince harekete geçerler. Onların haberi olmadan, herhangi bir sıradan müşteri için yemek yapmayacaklar. Bu geziden bir süre sonra, Megumi Tadokoro ve diğer Sonbahar Seçimi çeyrek finalistleri yıllık Sonbahar Yapraklarını Görüntüleme etkinliğine davet edildiğinde Souma Yukihira’nın değerli rakipler bulma arzusu alevlenir.

14- Dagashi Kashi 2

image 65

Dagashi Kashi’nin ikinci sezonu.

13- Toradora!: Bentou no Gokui

image 66

Blu-ray kutu setine dahil olan yayınlanmamış bir bölüm. Yuusaku, sınıfla paylaşmak için abartılı bir bento kutusu getirir, bu da Ryuuji’nin kendi bento yapma becerileri konusunda kendini aşağı hissetmesine neden olur. Bentolarını yenmek için çaresiz kalan Ryuuji, saplantılı bir şekilde onlarla rekabet etmeye çalışır ve hatta okula bir pirinç pişiricisi bile getirir. Taiga ona biraz tuzlu onigiri getirdikten sonra Ryuuji, bentosun gerçek anlamının tat değil, içine konulan duygular olduğunu fark eder. (Kaynak: Vikipedi)

12- Osake wa Fuufu ni Natte kara

image 67

Chisato Mizusawa, görünüşe göre alkol içmekten hoşlanmayan, sakin ve aklı başında bir ofis müdür yardımcısıdır. Ama aslında bundan hoşlanıyor ve sadece sarhoşken ortaya çıkan gizli bir yanı var: sadece kocası barmen Sora’ya açıkladığı sevimli kişiliği. Chisato her gün eve geldiğinde, Sora sevgili karısıyla ilgilenir, ona güzel bir yemek ve taze bir içecek sağlar. Bu içecekler arasında Plum Splet, Irish Coffee, Orange Breeze ve hevesle yuttuğu daha birçok lezzetli karışım yer alıyor. Ama alkolü ne kadar sevse de iyi kalpli kocasını daha çok seviyor.

11- Isekai Shokudou

image 68

Western Restaurant Nekoya, Tokyo alışveriş bölgesinde bir sokak köşesinde yer alan popüler bir restorandır. Hem geleneksel Japon yemeklerinin hem de Batı yemeklerinin sunulduğu bu restoran, Tokyo sakinleri arasında popülerdir. Ancak sıradan görünen bu restoran, başka bir müşteri kitlesi arasında da popüler… Restoranın cumartesi günleri kapalı olduğu sanılırken, aslında her hafta bu özel günde kapıları başka dünya sakinlerine açılıyor. Ejderhalardan ve elflerden perilere ve büyücülere, bu restoranın garip müşteri sıkıntısı yok.

10- Princess Connect! Re:Dive

image 69

Astraea kıtasında, adı Yuuki dışında hiçbir hatırası olmayan bir adam gökten düşer. Kokkoro adında bir elf onu bulur ve geçmek üzere oldukları dünyada kendisini rehberi olarak tanıtır. Kokkoro’nun rehberliğinde Yuuki, canavarlarla savaşmaktan para birimini kullanmaya kadar bu dünyanın nasıl çalıştığını öğrenebilir. Yolculukları için para kazanmak isteyen Yuuki ve Kokkoro, basit bir görevi kabul etmek için yakındaki bir lonca derneğine gitmeye karar verir. Keşif gezilerinde, savaşta yetenekli, biraz obur ama çekici bir kız olan Pecorine ile tanışırlar. Ertesi gün, sihir konusunda uzmanlaşmış kedi kız Karyl ile de tanışırlar.

9- Amaama to Inazuma

image 70

Kouhei Inuzuka, karısının ölümünden beri küçük kızı Tsumugi’ye elinden geldiğince bakıyor. Bununla birlikte, mutfak bilgisi eksikliği ve yoğun bir öğretmenlik işi nedeniyle, küçük kızı beslemek için marketlerden hazır yemeklere güvenmek zorunda kalır. Kızına taze, besleyici bir yemek verememesinden bıkan Kouhei, öğrencisi Kotori Iida’dan ailesinin restoranında akşam yemeği yeme teklifini kabul eder. Ancak baba ve kızı ilk ziyaretlerinde, Kotori’nin annesinin iş için uzakta olması nedeniyle restoranın genellikle kapalı olduğunu ve Kotori’nin genellikle tek başına yemek yediğini keşfederler.

8- Ben-To

image 71

Süpermarket, aile dostu, güvenli bir ortamda çeşitli yiyecekleri satın almanın uygun bir yolunu sağladığından, herhangi bir şehirde önemli bir binadır. Ancak, satılmayan bento kutuları gecelik yarı indirimli satışlarına başladığında bu mağazalar göz açıp kapayıncaya kadar değişir! Her insan onur, gurur ve akşam yemeği için savaşırken savaş çıkar ve arkadaşlar düşman olur. Artık bu süpermarketlerde kimse yok, sadece Kurtlar ve Köpekler⁠—kazananlar ve kaybedenler. Liseli You Satou, farkında olmadan savaş alanına girdikten sonra bu savaşlarla acı bir şekilde tanıştırılır, ancak bu gece kavgalarından kaçınmak yerine katılmak ister.

7- Dagashi Kashi

image 72

Kırsal kesimde Shikada ailesi tarafından dokuz nesildir işletilen bir şekerci dükkanı var: Shikada Dagashi, geleneksel Japon şekerlemeleri satan küçük bir işletme. Bununla birlikte, gelecek vadeden bir manga sanatçısı olan Kokonotsu Shikada, babasının ricasına rağmen, aile şirketini devralmayı inatla reddeder. Ancak bu, eksantrik Hotaru Shidare’nin gelişiyle değişmeye başlayabilir. Hotaru, Kokonotsu’nun babasını, onu aile şirketi dünyaca ünlü bir şekerleme üreticisi olan Shidare Corporation’da işe geri getirmek amacıyla arıyor.

6- Shokugeki no Souma: Gou no Sara

image 73

Souma Yukihira, Erina Nakiri ve önceki okul müdürü Azami Nakiri’nin rejimini deviren isyancı güçler ve eski Elite Ten sayesinde Tootsuki Aşçılık Akademisi yeniden düzene girdi. Ancak, öğrencilerinin önünde büyük bir savaş daha var: dünya standartlarında şöhret arayan genç şeflerin yarıştığı bir yarışma olan MAVİ. Yeni denemeler ve rakiplerle karşı karşıya kalan Souma ve arkadaşları, MAVİ’yi fethetmek ve bir zamanlar Souma ve babasını bir Shokugeki’de yenen Noir olarak bilinen yeraltı şefler örgütünün lideri Asahi Saiba’yı yenmek için savaşacak.

5- Shokugeki no Souma: Shin no Sara

image 74

Souma Yukihira, Erina Nakiri ve önceki okul müdürü Azami Nakiri’nin rejimini deviren isyancı güçler ve eski Elite Ten sayesinde Tootsuki Aşçılık Akademisi yeniden düzene girdi. Ancak, öğrencilerinin önünde büyük bir savaş daha var: dünya standartlarında şöhret arayan genç şeflerin yarıştığı bir yarışma olan MAVİ. Yeni denemeler ve rakiplerle karşı karşıya kalan Souma ve arkadaşları, MAVİ’yi fethetmek ve bir zamanlar Souma ve babasını bir Shokugeki’de yenen Noir olarak bilinen yeraltı şefler örgütünün lideri Asahi Saiba’yı yenmek için savaşacak.

4- Shokugeki no Souma: San no Sara – Tootsuki Ressha-hen

image 75

Tootsuki Aşçılık Akademisi’nin başına karanlık bir yemek pişirme çağı geliyor. Elite Ten’in yıkıcı darbesiyle, Azami Nakiri artık prestijli okulun müdürüdür. Öğrencilerin artık Azami’nin “gerçek gurme yemekleri” ideolojisine uyması gerekiyor ve yaratıcılıklarını ifade etmeleri yasak, aksi takdirde okuldan atılma tehlikesiyle karşı karşıya kalacaklar. Ancak Souma Yukihira ve Kutup Yıldızı Yurdu üyeleri bu değişiklikleri kabul etmeyi reddediyor. Onuncu koltuk Erina Nakiri de dahil olmak üzere diğer asi birinci sınıf öğrencilerinin yardımıyla Souma ve müttefikleri, Azami rejiminin destekçilerine karşı savaşmak için bir araya gelir. Ancak yozlaşmış eğitmenler ve tehditkar Merkez teşkilatı önlerine çıkıyor ve bu nedenle, onları okuldan kovmak için tasarlanan her gizli komplodan sağ çıkmak için her zamankinden daha sıkı birlikte çalışmak zorundalar. [MAL Rewrite tarafından yazılmıştır]

3- Shokugeki no Souma: San no Sara

image 76

Ay Festivali, Tootsuki Akademisi’nin yıllık gurme galasıdır ve burada öğrenciler, seçtikleri mutfağı satarak en fazla kârı elde etmek için birbirleriyle yarışırlar. Ancak Souma Yukihira için bu aynı zamanda akademiyi yöneten en yüksek konsey olan Elit On’a meydan okumak için ilk fırsatı. Ancak bu, Souma’nın Elit On’a karşı savaşının yalnızca başlangıcıdır; Souma’ya arzuladığı meydan okumayı sağlayacak ama aynı zamanda Tootsuki Akademisi’nin temellerini de sarsacak hain bir komplo yolda.

2- Shokugeki no Souma: Ni no Sara

image 77

Sonbahar Seçimlerinin elemeleri artık sona erdi ve geriye sadece sekiz yetenekli şef kaldı. Şimdi, her biri kendine özgü temalara sahip bire bir yemek savaşlarında karşı karşıya geliyorlar. Hem yeni jüri üyeleri hem de kendi uzmanlık alanlarına sahip yeni rakiplerle tanışan Souma, hem Sonbahar Seçimlerinde hem de Tootsuki Aşçılık Akademisi’nde zirveye çıkmayı umuyorsa tetikte kalmalıdır.

1- Shokugeki no Souma

image 78

Yukihira Souma’nın hayali babasının restoranında tam zamanlı bir şef olmak ve babasının becerilerini aşmaktır. Ama Yukihira ortaokuldan mezun olduktan sonra babası Avrupa’da aşçılık yapmak için restoranı kapatmıştır. Hayal kırıklığına uğramış olmasına rağmen öğrencilerin sadece %10’unun mezun olabildiği elit bir aşçılık okulundan mezun olan Jouichiro’dan gelen bir meydan okumayla Souma’nın savaşma ruhu canlanmıştır. Bakalım Souma bunlara göğüs gerebilecek mi?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (3)

  1. 26 Şubat 2023

    Güzel liste olmuş sağolun.

  2. Leziz bir liste olmuş.

  3. Sağlam liste olmuş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir