1. Anasayfa
  2. Anime

2024 Yılında İzlenmesi Gereken En İyi Animeler

2024 Yılında İzlenmesi Gereken En İyi Animeler
0

Anime dünyası her geçen yıl büyümeye devam ediyor. 2024 yılı harika animelerle dolu bir yıl olacak gibi görünüyor. Bu yılın en dikkat çeken animelerini keşfetmek için hazır mısınız? İşte sizi büyüleyecek, duygusal anlar yaşatacak, aksiyon dolu maceralara sürükleyecek ya da sizleri kahkahalara boğacak işte 2024 yılında izlenmesi gereken en iyi animeler listesi:

2024 Yılında İzlenmesi Gereken En İyi Animeler

Jujutsu Kaisen

2020 yılından beri yayın hayatına devam eden ve ilgi çekici bir konuya sahip olan Jujutsu Kaiden listemizin başında yer alıyor. 25 ciltten oluşan manganın aynı zamanda 24 Aralık 2021 tarihinde çıkan bir Anime filmi de bulunmaktadır.

Jujutsu Kaisen’de tüm canlı varlıklar vücutlarında doğuştan var olan bir lanetle doğmaktadır. Bu karanlık enerjinin kaynağı, insanların içsel dünyalarındaki olumsuz duyguların bir sonucudur. Normal bireyler, bu tür bir enerji akışını kontrol etme becerisine sahip olmadıkları için, lanetli enerjiyi zamanla kaybetmeye mahkumdur. Aynı zamanda, lanetli enerjinin kaybının ardından ortaya çıkan “Lanetler,” öncelikle insanlığa zarar vermeyi amaçlayan ölü bedenlere benzeyen ruhsal varlıkların oluşmasına neden olur. 

Jujutsu Büyücüleri ise normal bireylerden çok daha farklıdır. Itadori Yuji, bir lise öğrencisi olup gizem kulübüne üye olmasıyla hayatı değişecektir. Gizem / Korku türünün ağırlıklı olduğu bu animede ana karakterimizle zaman zaman kahkalara da boğulacağız.

En iyi romantizm’i animelerle yaşayabileceğinizi biliyoruz ve bu yüzden sizler için en iyi 50 romantizm anime önerisi sunuyoruz. Bir göz atın deriz.

Death Note

Listemizdeki diğer animelere nazaran yeni olmayan fakat popülerliği ve özgün konusuyla dikkat çeken Death Note’a listemizde yer vermezsek ayıp olurdu. Death Note’u izlemeyenler için 2024 yılında izlenmesi gereken en iyi animelerden biri olduğundan listenize alın deriz. Konusu da film ve dizi gibi birçok farklı alanda yer verilmesi onun ne kadar başarılı bir anime olduğunu göstermekte yeterli olacaktır.

2024 Yılında İzlenmesi Gereken En İyi Animeler

Hikaye, zeki bir lise öğrencisi olan Light Yagami’nin, gizemli bir not defterini keşfetmesini ardından bu defterde adı yazan kişilerin öldüğünü fark etmesiyle yaşayacağı maceraları konu alıyor. Ana karakterimiz defterle birlikte kötü insanları Dünya’dan defetmek için peşine düştüğü bir yolculuğa çıkıyor. Sizler de bu yolculukta yerinizi alın derim.

Nier: Automata Ver1.1a

Bu anime, bir oyun evrenine dayanan bir dünyada geçiyor ve uzaylıların inşa ettiği makinelerle insanlar tarafından üretilen androidler arasındaki hakimiyet mücadelesine odaklanıyor. Hikaye, savaşçı android 2B, keşif androidi 9S ve asi prototip A2’nin deneyimlerini izleyicilere aktarıyor. Kurgu, çeşitli felsefi referanslarla zenginleştirilmiş olup yaşamın değerini bulma temalarına odaklanırken aynı zamanda insanların neden öldürdüğüne dair derinlemesine sorulara da ışık tutuyor.

nier automata

Bol bol soru işaretinin bulunduğu ve her soru işaretinin derinlere indiğinde getirdiği şaşırma duygusu sizleri bekliyor olacak. Eğer 2023 yılında çıkmış Nier: Automata Ver1.1a izlemediyseniz hala çok geç değil!

Solo Leveling

En dikkat çeken ve 2024 yılına damga vurması da beklenen animelerden biri de Solo Leveling animesiydi. Keza öyle de oldu. 6 Ocak 2024 tarihinde yayına çıkmasıyla büyük bir beğeni topladı. Dünya çapında ünlü manhwa olan Solo Leveling böylece uyarlanmış ve nihayet büyük ekrana taşınmış oldu.

On yıl önce, insanların dünyasını büyü ve canavarların diyarıyla birleştiren gizemli bir “Kapı” ortaya çıktı. Zamanla, bu kapılardan korkunç canavarlar çıkmaya başladı. Bu yaratıklarla başa çıkabilmek için sıradan insanlar, bilinmeyen bir güç kazandı ve onlara “Avcı” adı verildi. Sung Jin-Woo, bu avcılardan biriydi, ancak ne yazık ki en düşük rütbe olan E rütbesindeki diğer avcılara göre oldukça zayıftı. İnsanlar arasında ona “Dünyanın En Zayıf Avcısı” denmesine rağmen, Sung Jin-Woo, hasta annesinin tedavi masraflarını karşılayabilmek için düşük seviyeli kapılarda canavar avına devam etti.

solo leveling

Her avında bir şekilde yaralanmasına rağmen Sung Jin-Woo, her seferinde hayatta kalmayı başardı. Ancak son avında işler tamamen ters gitti ve kendisini daha önce hiç karşılaşmadığı ölümcül bir tuzak içinde buldu. Sung Jin-Woo, bu ölümcül tuzaktan sağ çıkabilecek mi? İnsanların ona olan güvensizliğine ve zayıf görünüşüne rağmen, Sung Jin-Woo’nun içindeki güç belki de beklenmedik bir kahramanın uyanışını simgeliyordu.

Bu animeler, 2024’ün en dikkat çekici yapımları arasında yer alıyor. Hangi türde animeyi tercih ederseniz edin, 2024 yılında izlenmesi gereken en iyi animeler listesi, izleyicilere unutulmaz bir anime deneyimi vaat ediyor. Siz de bu başyapıtları kaçırmayın, tekrar tekrar izlemeye hazır olun!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir