1. Anasayfa
  2. Listeler
Trendlerdeki Yazı

En İyi Josei Animeleri 2024

En İyi Josei Animeleri 2024
0

Listemize geçmeden önce Josei kavramına değinerek geçmek isterim. Eminim ki birçoğumuz biliyor olsa da Josei’nin anlamı genellikle kadınlar tarafından çizilen ve 18 yaş üstü genç ve yetişkin kadın izleyici/okuyucu kitlesini hedef alan bir anime serisidir. En iyi josei animeleri 2024 yılına özel oluşturduğumuz bu listede yok yok. Josei türüne yakın başka animeler olsa da biz direkt josei türündeki animelere listemizde yer vereceğiz. Listemizde yer alan en sevdiğiniz anime hangisi? Liste haricinde bir Josei animesi öneriniz olsaydı bu ne olurdu? Hadi yorumlara…

En İyi Josei Animeleri 2024

Gokusen – Gökşen

Listemizin ilk Josei kategorisindeki animesi Gokusen oluyor. Gokusen izlenebilecek Josei kategorisindeki güzel animelerden bir tanesi. Hikaye, kötü öğrencilere öğretmenlik yapan ana karakterimizle ilgilidir. Düşününki okuldaki tüm öğrenciler erkek. Öğretmen Yamaguchi, yakuza ailesinin bir parçasıdır bu da işleri ilgi çekici kılan diğer bir nokta. İçinde dram, komedi ve hayat dersi veren tarzda eğiticiliği de bulunuyor. Kadın izleyici kitlesini hedef alıyor gibi görünse de herkesin izleyebileceği güzel bir yapımdır fakat belirtmemiz gerekir ki animede şiddet yer almaktadır. 

En İyi Josei Animeleri: Gokusen

NANA

Komatsu Nana adlı karakterimiz bir gün, yeni bir hayata başlama kararı alır. Erkek arkadaşı Shouji’i ile birlikte Tokyo’ya gitmeye kararı alan Nana bindiği trende, yine profesyonel bir müzisyen olma hayalleriyle Tokyo’ya giden punk rock grubu Blast’in solisti Osaki Nana ile tanışır. Aynı adı paylaşan bu ikili, belki de kaderin bir cilvesi sonucu Tokyo’da da aynı evi paylaşmaya başlarlar ve aşk hayatları ile kariyer hayatları ile ilgili birbirlerini desteklemeye başlarlar.

Nana Anime

Loveless – Sevgisiz

Hikayemiz, Ritsuka Aoyagi adındaki genç bir çocuğu konu almaktadır. Ritsuka, annesinin ölümünün ardından gizemli bir şekilde kaybolan abisi Seimei ile ilgili kafasında birçok soru işareti bulunmaktadır. Ritsuka, Soubi Agatsuma adında bir savaşçı ile tanışır ve bu tanışma, onu “Fighter” olarak bilinen savaşçıların dünyasına çekerek büyük maceralara açılmasına neden olur. Macera ile birlikte aynı zamanda romantik anlara da tanık olacağımızı şimdiden belirtmeme izin verin.

Kendi kimliğini bulma arayışı ve kafasındaki soru işaretleri ile bol çelişkili, bol gizemli bir seri. Soubi ile arasında olan bağ, hem savaşın hem de aşkın karmaşıklığını keşfetmeye yönlendirmektedir. Listenin es geçilemez örneklerindendir.

loveless

Sakamachi No Apollon

Kaoru Nishimi, zeki ve müzik yeteneği olan bir öğrencidir. Ailesinden kaynaklı birtakım yalnızlık sorunları olan ana karakterimiz bu yüzden çekingen ve içine kapanık bir yapıya sahip olduğu söylenebilir. Kaoru Nishimi, yeni transfer olduğu okulundaki sınıf arkadaşı Sentarou Kawabuchi ile tanışır. Sentarou, asi ve özgür ruhlu bir gençtir, aynı zamanda yetenekli bir davulcudur da.

İkili, müziğin gücüyle bir araya gelir ve Kaoru’nun piyano yeteneği ile Sentarou’nun caz müziğine olan tutkusu arasında benzersiz bir bağ oluşur. Bu dostlukların yanı sıra Ritsuko Mukae’ye duyduğu duygularla kendini hikayeye çeken bir yapısı var. Seri boyunca bol bol dostluk, aşk ve mücadeleleri görüyor olacağız.

sakamichi

Paradise Kiss

Paradise Kiss, josei türünün en bilinen yapımlarından biridir. Moda endüstrisine dair harika bir bakış açısı sunmakla kalmıyor harika hikayesiyle de ilgi odağı olmayı başarıyor. Paradise Kiss, model olmak üzere işe alınan genç bir kız öğrenci olan Yukari’nin hikayesini konu alıyor. Her geçen bölüm akıcılığın daha çok arttığını ve konuya bağlandığınızı hissedeceğiniz bir anime.

Moda dünyasına sunduğu bakış açısı, karakterlerin kişisel gelişimleri ve bol bol karmaşık hikayelere tanıklık edecek, Yukari ve George arasındaki ilişki ile duygusal yüklü bir seri izleyeceğiz.

paradise kiss

Kakuriyo: Bed And Breakfast For Spirits

Ana karakterimiz Aoi Tsubaki, ailesinde bir tane spirit görmeyen tek kişi olarak ön plana çıkıyor. Bir gün, Aoi’nin büyükannesinin ona bıraktığı borç nedeniyle gizemli bir dünya olan “Kakuriyo”ya adım atmak zorunda kalır. Kakuriyo, insanlar ve yaratıklar arasında bir geçiş noktasıdır ve burada bir tür misafirhane işletilmektedir. Büyükannesinin bu misafirhaneye ise büyük bir borcu vardır. Misafirhane sahibi Odanna ile anlaşma yapması gereken Aoi’nin yaşadığı maceralar ve gizemler ise bitmek bilmiyor.

Kakuriyo: Bed & Breakfast for Spirits, gizemli bir dünya, fantastik yaratıklar ve duygusal bağlar üzerine kurulu, Aoi’nin hem kendi kimliğini bulma hem de iki dünya arasında denge kurma çabalarını anlatan bir hikayeyi sunar.

Kakuriyo

Umarım En İyi Josei Animeleri 2024 listemizi beğenmişsinizdir. Listemizde olmasını istediğiniz farklı bir Josei türünde anime var mı, varsa nedir yorumlarda bekliyoruz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir