1. Anasayfa
  2. Listeler

En İyi 20 Okul Animesi – 2024 Listesi

En İyi 20 Okul Animesi – 2024 Listesi
1

Geldik bir başka anime listemize. Bu listemizde ise okul, akademi gibi yerlerde geçen ve karakterimizin daha çok liseli olarak karşımıza çıktığı yapımları inceleyeceğiz. Bu yapımlar popüler olduğu gibi birçok yaş kitlesi için de daha eğlenceli konular olarak ortaya çıkmaktadır. İşte sizler için özenle hazırladığımız en iyi 30 okul animesi 2024 listemiz.

En iyi 20 Okul Animesi Listemiz

Magical Senpai

Tanenashi Lisesi’nde yeni dönemine başlayan motivasyonsuz bir birinci sınıf öğrencisini konu alır. İhtiyaçlarını karşılamak için minimum düzeyde katılım gerektiren bir kulüp arar ve böylece sihir kulübüne rastlar. İçeride sihir numaralarını uygulayan sevimli bir üst sınıf öğrencisi vardır.

Davranışlarında hata yapmasına neden olan sahne korkusundan muzdarip olması onun en utanç verici durumlarla karşılaşmasında etkili olmaktadır. Beceriksiz bir sihirbaz tarafından yönetilen bir kulübe pek ilgi duymamasına rağmen, birinci sınıf öğrencisi kendini yeni bir üye olarak bulur ve eksantrik akıl hocasıyla her türlü tuhaf anı yaşar. Bol eğlenceli ve güzel anılar sizi bekliyor.

En iyi 20 okul animesi: Magical Senpai

Charlotte

Alternatif bir dünyada, çocukların küçük bir yüzdesi ergenliğe ulaştıktan sonra süper güçleri ortaya çıkabilmektedir. Başkalarına geçici olarak sahip olma yeteneği gibi ilginç ve harika bir yeteneğini keşfeden Yuu Otosaka, gücünü rahat bir lise hayatı yaşamak için kullanmayı ummaktadır. Ancak gizemli Nao Tomori tarafından suçüstü yakalanır ve Hoshinoumi Akademisi’ne transfer olmak zorunda kalır; burada kendisi ve diğer öğrenci konseyi üyeleri, yeteneklerini kontrol etmekte zorluk çeken öğrencilere yardım etmek zorundadır.

En iyi 20 okul animesi: Charlotte

Suzumiya Haruhi no Yuuutsu

Kyon adlı sıradan bir lise öğrencisinin, sıra dışı ve capcanlı bir kız olan Haruhi Suzumiya ile tanışması etrafında dönen bir hikayeyi konu almaktadır. Haruhi, sıkıcı bulduğu dünyasını değiştirmek ve doğaüstü varlıkları bulmak isteyen, enerjik ve istekli biridir. Ancak, Kyon’un fark ettiği bir şey vardır: Haruhi, aslında dünya üzerindeki olağanüstü varlıkları yaratmıştır, ancak hala bu güçlerinin farkında değildir. Seri boyunca bolca gizem, doğaüstü varlıklar ve zaman yolculuğu gibi diğer fantastik unsurlara rastlayacağız.

En iyi 20 okul animesi: Charlotte

Hyouka

Honobu Yonezawa’nın aynı adlı light novel serisinden uyarlanmış bir animedir. Hikaye, sakin ve enerjisiz bir lise öğrencisi olan Houtarou Oreki’i konu almaktadır. Oreki, enerjisini korumak için her türlü çabayı gösteren bir öğrencidir, ta ki okulun kitap kurtlarından biri olan Eru Chitanda ile tanışana kadar.

Chitanda’nın meraklı ve enerjik kişiliği, Oreki’nin pasif ve kayıtsız tavırlarında değişikliğe neden olacaktır. Okulun Edebiyat Kulübü’ne üye olan Chitanda’nın merak ettiği eski bir gizemi çözmeye karar verirler. Hikaye, eski bir öğrencinin ölümü, birkaç yıl önceki bir olay ve Edebiyat Kulübü’nün etrafında dönen birtakım gizemli olayları barındırmaktadır. Bu 2 liselinin etrafında dönen gizemler ve çok daha fazlası seri boyunca sizi içine çekiyor olacak.

En İyi 20 Okul Animesi: hyouka

Angel Beats

Hikayemizin konusu ölen gençlerin ruhlarının bulunduğu bir başka dünyada geçmektedir. Bu dünyada, ölülerin hayatlarını gözden geçirmeleri ve geçmişlerinden gelen duygusal yüklerle yüzleşmeleri için bir fırsat sunan bir yerdir. Özgün konusuyla dikkat çeken Angel Beats sizleri sık sık düşünce çatışmasına itecektir.

Otonashi Yuzuru, hafızasını kaybetmiş bir şekilde bu dünyaya gelir ve burada SSS adlı direniş grubuyla tanışır. Bu örgüt, “Tenshi” (Melek) adlı gizemli bir varlıkla mücadele eden gençlerden oluşmaktadır. Melek ise bu dünyadaki düzeni sağlamakla görevli bir varlıktır ancak onunla çatışma içerisinde olanlar işlerini zorlamaktadır.

angel beats

Bokutachi wa Benkyou ga Dekinai

Taishi Tsutsui tarafından yazılan bir manga serisine dayanan bir anime serisidir. Hikaye, başarılı bir lise öğrencisi olan Yuiga Nariyuki’i konu almaktadır. Burs kazanarak ailesine destek çıkmak isteyen karakterimiz okulun zeki fakat bazı konularda da başarısız üç kız öğrencisi olan Fumino, Uruka ve Nariyuki’den ders çalışma konusunda yardım istemektedir. Romantik komedi türündeki bu animemiz içinizi ısıtacak bir diğer önerilerdendir.

Bokutachi wa Benkyou ga Dekinai

After The Rain

Gelelim en iyi 20 okul animesi listesindeki bir diğer önerimize, After The Rain. 17 yaşındaki lise öğrencisi Akira Tachibana başarılı bir koşucudur, ancak bir sakatlık sonrasında sporu bırakmak zorunda kalır. Duygusal sıkıntılarla baş etmeye çalışırken, para kazanmak için de bir kafede işe başlar.

After The Rain

Kaichou wa Maid-sama

Seika Lisesi’nin başkanı olan Ayuzawa Misaki sıkı bir disiplin sağlamaya çalışan güçlü ve kararlı bir liderdir. Aynı zamanda ailesine maddi destek için de bir kafede çalışan gizli bir hizmetçi rolüyle de görmekteyiz. Ve bir gün, okulun en popüler ve yakışıklı öğrencilerinden Usui Takumi, onun gizli hizmetçi olarak çalıştığı kimliğini keşfeder. Romantik komedi türümüzdeki Kaichou wa Maid-sama en iyi 20 okul animesi listesinde başları çekmeyi hak ediyor.

kaichou

Ansatsu Kyoushitsu

Korosensei, Japonya’nın yıkımını planlayan ve bu planı gerçekleştirmek için öğrencilere talim yapan bir yaratıktır. Ancak ilginç bir twist, öğrencilerin onu öldürme görevini üstlenmeleri ve bunu başaramazlarsa dünyanın yok olacağıdır. Bu nedenle, sınıftaki öğrenciler hem sıradan öğrencilik görevlerini yerine getirirler hem de Korosensei’yi öldürmeye çalışırlar.

Ansatsu Kyoushitsu

Yamada-kun to 7-nin no Majo

Ryuu Yamada, okulunda pek de başarılı bir öğrenci olmayan gençtir. Ancak bir gün, tesadüfen okulun en popüler öğrencisi Urara Shiraishi ile bedenlerini değiştirebildiklerini keşfederler. Durum bununla da bitmiyor bu yeteneğin okulda bununla sınırlı kalmadığı farklı sihirli yeteneklerin de olduğu ortaya çıkmaya başlar.

Yamada-kun to 7-nin no Majo

Koe no Katachi

Ahh.. İşte o içimizi yumuşacık yapan bir diğer yapım. Koe no Katachi, özellikle karakter gelişimine odaklandığı ve bazı iletişim zorluklarıyla başa çıkmayı ön planda tutan dokunaklı bir temaya sahiptir. Film, insan ilişkilerinin karmaşıklığını ve insanların hatalarından nasıl ders alabildiğini vurgulamaktadır. Affetme duygusunu tadacağımız, serimiz Koe no Katachi’yi anime severlerimize öneririz.

Koe no Katachi

toubun no Hanayome

Fuutarou, maddi zorluklarla mücadele eden bir lise öğrencisidir. Bir gün, okulunda zengin ve güzel beş kız kardeş olan Nakano beşlisiyle özel ders verme görevini alır. Fuutarou’nun beş kız kardeşle kurduğu ilişkileri ve zaman içindeki duygusal gelişimini konu almaktadır.

toubun no Hanayome

Sakurasou no Pet na Kanojo

Sakurasou adlı öğrenci yurduna atanan ana karakterimiz Sorata burada diğer öğrencilerle birlikte yaşamaya başlar. Fakat bu öğrenci yurdu bir grup dışlanmış öğrencinin toplandığı bir yer olarak görülmektedir. Arkadaşlık ve romantik ilişkileri bolca göreceğimiz serimiz ramantik komedi, dram kategorisinde yer almaktadır.

Sakurasou no Pet na Kanojo

Isshuukan Friends

Hase, Kaori’nin güvenini kazanmaya çalışırken, Kaori’nin hafıza kaybıyla başa çıkma çabalarını ve bu durumu aşma çabalarını izler. “Isshuukan Friends,” dostluk, empati ve sevgi üzerine odaklanan duygusal bir hikayeyi işler.

Isshuukan Friends

Kimi ni Todoke

Kimi ni Todoke, romantik komedi, dram ve okul yaşamı unsurlarını birleştirerek izleyicilere içten bir hikaye sunar. Sawako’nun duygusal gelişimi, arkadaşlıkları ve aşkı keşfetme süreci üzerinden ilerleyen bir seridir.

kimi ni todoke

Another

Koichi, annesinin ölümü üzerine, ailesinin yanına taşındığı Yomiyama Kita Lisesi’ne başlar. Ancak okula başladıktan sonra, sınıfındaki diğer öğrencilerin garip davranışlarını fark eder. Ayrıca, sınıfındaki bir öğrencinin ölümüyle ilgili gizeme de ışık tutar.

Hikaye, Mei Misaki’nin gerçekte ölü mü yoksa canlı mı olduğu sorusunu çözmeye çalışan Koichi etrafında gelişir. Anlaşılan o ki, sınıfındaki bir tür lanetin neden olduğu doğaüstü olaylar, ölümler ve gizemler ortaya çıkar. Listemizdeki Another yapımı gerilim, korku ve gizem unsurlarını bolca içeren ve bunları en iyi şekidle işleyen bir hikaye sunar. Atmosferik yapısı da insanı içine çeken konuların başında geliyor.

another

Clannad

Tomoya, umutsuzca geleceğiyle ilgili planları olmayan bir gençtir. Bir gün, Nagisa Furukawa ile tanışır. Nagisa, okuldan ayrılmak zorunda kalmış ve bir yıl ertelenmiştir. İkisi, birlikte zaman geçirerek birbirlerine destek olmaya başlarlar. İçerisinde aile, dostluk, aşk ve kayıp gibi temalar barındırmaktadır.

Clannad

Great Teacher Onizuka

Eski bir motosiklet çetesi üyesi, Eikichi Onizuka’nın hayatında tek bir amacı vardır o da en iyi öğretmen olmak. Zar zor girmeyi başardığı okuldan, aynı şekilde zar zor mezun olup eline diplomasını alır. İş için başvurduğu ilk okulda onu pek de iyi bir tecrübe beklemez ve kendini yollara vurur. Ama ne yazık ki Onizuka’nın hayalini kurduğu cici öğrencilerin yerinde okulun en problemli ve öğretmenlerden nefret eden sınıfı vardır. Onizuka’yı zorlu bir sınıf ve öğrenci topluluğu beklemektedir.

Great Teacher Onizuka

Boku no Hero Academia

Hikaye, süper güçlere sahip bireylerin, yani “Quirk” adı verilen özel yeteneklere sahip kahramanların, eğitim aldığı bir dünyada geçer. Bolca süper kötülerle mücadele göreceğimiz aksiyon macera konulu anime serimizle listemizin sonuncu anime önerisine geçiş yapıyoruz.

Boku no Hero Academia

Shokugeki no Souma

Shokugeki no Souma, öğrencilerin yemek yarışmalarında birbirleriyle karşılaştığı, yaratıcı yemek tarifleri, lezzet savaşları ve yemek pişirme sanatına dair detayları içeren bir hikayeyi konu alır.

Shokugeki no Souma

Böylece bir diğer listemizin daha sonuna geldik. Listemizde herkesin damak lezzetine hitap edebilecek harikulade yapımların olduğuna eminim. Her biri birbirinden özel olmakla birlikte farklı tarzda işlenmiş benzer türlerdir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (1)

  1. Detaylı liste için teşekkürler birçoğu sağlam öneri.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir