En İyi Çin Animeleri: Bu Liste Hoşunuza Gidecek 2024
  1. Anasayfa
  2. Anime

En İyi Çin Animeleri: Bu Liste Hoşunuza Gidecek 2024

0

Her ülkenin kendine has kültürleri ve başarılı olduğu belli başlı anime türleri bulunuyor desek yanlış olmaz. Çin animeleri ise Japon animeleri kadar geniş bir izleyici kitesine hitap eden bir diğer yapımdır. Bu iki kültür arasındaki farklar animelerde de ortaya çıkmaktadır. Hikaye anlatımı, karakter tasarımı, tematik öğeler ve animasyon teknikleri gibi daha birçok örnek animelere yansıyan farklar arasında örnek gösterilebilir. Peki en iyi Çin animeleri nelerdir?

En İyi Çin Animeleri Listesi

Fog Hill of Five Elements (Wu Shan Wu Xing)

Bir iblisin tüm dünyaya hasar verip özgürce gezebildiği eski zamanlarda iblisle birlikte gizemli bir Taoist ortaya çıktı. Ardından özenle seçmiş olduğu beş aileye iblisi defetmek için yeteneklerini bahşetti. 5 klan Metal, Ahşap, Ateş, Su ve Toprak gibi element adlarıyla anılmaktaydı. Fog Hill of Five Elements anime serisi izleyicilerini beş aile ve iblis arasındaki mücadele ve kargaşanın hakim olduğu bir yolculuğa çıkarıyor. Çin mitolojisinin ve fantastik öğelerin yoğun olduğu bu animede, izleyicilerine görsel açıdan etkileyici bir deneyim sunmaktadır.

Fog Hill of Five Elements

The King’s Avatar (Quan Zhi Gao Shou)

The King’s Avatar (Quan Zhi Gao Shou) Çin yazar Hu Dielan tarafından yazılan romanından uyarlanan bir Çin anime serisidir. Hikayenin ana konusu profesyonel bir espor oyuncusu olan Ye Xiu’nun yaşadıkları üzerine kuruludur.

Ye Xiu, Çin’in en ünlü espor oyunu olan “Glory”de bir efsane olarak anılmaktadır. Espor takımında yaşadığı sorunlar ve anlaşmazlıklar onun takımla ayrılmasına sebep olur. Bu ayrılık onu Glory dünyasından uzak bırakır. Bolca rekabet göreceğimiz özgün konusuyla The King’s Avatar çin animeleri arasında popüler yapımlardandır. IMDB‘de aldığı 7.5 puanı da başarılı bir seri olduğunu gösteriyor.

En İyi Çin Animeleri: The Kings Avatar Anime

Bir diğer listemiz olan En İyi 100 Yaoi Boys Love Anime Önerisi‘ne göz atabilirsiniz.

White Snake (Bai She: Yuan Qi)

Hikaye, Bai She adında bir beyaz yılanın insan formuna bürünerek insanlar arasına karışmasını ve insanlarla etkileşimde bulunmasını konu alır. Ah Xuan, Bai She’nin insan formunu gördüğünde aralarında özel bir bağ oluşur.

Ancak, Bai She’nin gerçek kimliğini ve geçmişini hatırlamakta zorlandığı bir süreç geçirir. Bai She’nin geçmişini çözmesi, aşkı ve karanlık güçlerle başa çıkması üzerine konu yer almaktadır. Mitolojik unsurlar ve aşkın da yer aldığı anime serisi anime severlerin hoşuna gidecektir. Birçok Çin anime türünde de görüleceği üzere bolca Çin kültürünü gösteren detaylara rastlayabilirsiniz.

White Snake

Big Fish & Begonia (Da Yu Hai Tang)

En iyi Çin animeleri listesinde bir diğer önerimiz Big Fish & Begonia. Tatlı animasyonları, derin hikayesi ile kalplerimizde taht kuracak. 16 yaşındaki Chun bir yunus şeklinde insanlar dünyasına geçiş yapar. İnsanlar dünyasında bir hafta geçirip geri dönecek olan ve bu süreçte kimseyle iletişimde olmaması gereken Chun bir insan çocuğu ile temasta bulunur. Böylece macera da başlamış olur.

Big fish and begonia

Ling Qi (Ruh Anlaşması)

Bai Yu, yaşadığı gizemli bir olay sonucunda ölür ve ruhu başka bir dünyaya geçer. Ancak, ölüm sonrası dünyada Bai Yu, Mo Xuanyu adlı bir gençle karşılaşır. Mo Xuanyu, ruhunu kontrol etme yeteneğine sahip bir ruh çağırıcıdır.

İkilinin yolları kesişir ve Bai Yu, Mo Xuanyu’nun bedenine bağlanarak hayata geri döner. Ancak, bir anlaşma yapmak zorunda kalırlar: Bai Yu, Mo Xuanyu’ya yardım edecektir, ancak bu durumda Bai Yu, onunla birlikte yaşamak zorundadır. İkili, birbirlerine bağlı olarak doğaüstü yaratıklarla mücadele ederken, geçmişlerini keşfetmeye ve birbirleriyle uyum içinde çalışmaya çalışırlar.

Ling Qi

Lan Mo De Hua

Sıradan bir kız olan Lan Mo, süs çiçeğini saçına takmasıyla birlikte, sadece rüyada görülebilecek kadar güzel bir kıza dönüşür. Bu görünüşünü çocukluk aşkı Liu Yi Feng’i tavlamak için kullanır. Aralarında geçen hikaye tatlı, romantik ve dokunaklıdır.

Dizi sadece 9 bölümden oluştuğu için fazlasıyla kısadır. Japon anime harici bir alternatif arıyorsanız ve Çin animelerini denemek istiyorsanız sıcak anlar yaşatacak güzel animelerden biridir.

Lan mo de hua

Elbette en iyi çin animeleri listesinde yer alan örnekler kişisel tercihlere bağlı olarak değişebilmektedir. Listemizde yer verdiğimiz yapımlar genel olarak beğeni toplayan, popüler yapımlardır. Sürekli olarak yeni yapımların da ortaya çıktığından listemiz olabildiğince günceli sizlere verebilmek adına zamanla yeni yapımlara da yer verecektir. Listemizde olmasını istediğiniz çin anime türünde bir yapım var mıdır? Sizleri yorumlara bekliyoruz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir