1. Anasayfa
  2. Listeler

Tüm Zamanların En İyi 5 Mafya Animesi

Tüm Zamanların En İyi 5 Mafya Animesi
0

Başta suç, entrika ve yüksek tempolu aksiyon sahneleriyle dolu mafya temalı animeler birçok izleyicinin sevdiği temaların başında gelir. Özellikle Japonya, yakuza veya triad gibi mafyaların kültürlerinde de yer aldığından; çete, organize suç gibi konuları da yapımlarında başarılı bir şekilde işleyebilmelerinde önemli bir etken oluyor. Mafya animesi işlediği konu gereği izleyici kitlesinin ilgisini de çekmektedir.

Bu listedeki animelerde suç dünyasına giriş yapacak ve entrikalarla karşılaşacaksınız. Eğer mafya dünyasının karmaşık ilişkilerini ve karakterlerin güç savaşlarını izlemekten hoşlanıyorsanız, işte sizin için özenle hazırlanmış “Tüm Zamanların En İyi 5 Mafya Animesi” listesi.

5- Bungou Stray Dogs

Nakajima Atsushi, genç yaşta birçok zorlukla baş etmek zorunda kalmıştır. Yetimhaneden atılmış ve bu süreçte gidecek hiçbir yeri, yiyecek hiçbir yemeği de kalmamıştır. Dazai Osamu adında özel bir dedektifin intihar girişimine tanıklık eder ve onun intihar girişimi engelleyerek hayatını kurtarır. Çok özel davalarda çalışan Dazai Osamu bu tanışmayla birlikte Atsushi ile arasındaki iletişim artış gösterecektir.

Dazai ile tanıştıktan sonra kaplana dönüşme yeteneği olduğunu öğrenen Atsushi büroya katılıp dedektiflik yapmaya başlar. Bu yeteneği ve dedektifliğe başlaması onun tüm hayatını baştan sona değiştirecektir. Harika aksiyonlarla dolu Bungou Stray Dogs anime serisi türünde izlenmesi gerekenlerin başında gelmektedir.

Bölüm sayısı62
TürAksiyon / Suç / Gizem
Yapım Yılı2016
IMDB7.8
My Anime List Skor7.82
Bungou Stray Dogs Anime

4- Gangsta.

Tetikçilerin, fahişelerin, hırsızların en kötüsü de yoldan çıkmış polislerin dolu olduğu Ergastulum adlı bir şehirde düşünüldüğünden çok daha fala pis işler dönmektedir. Şehir halkı bu durumdan ne kadar müzdarip olsa da ellerinden bir şey gelmemekte.

Nic ve Worick adında iki tetikçi ana karakterlerimiz şehirdeki suçluları etkisiz hale getirmeyi amaç edinirler. Ancak, bu bekledikleri kadar kolay olmayacaktır. Hikaye, Ergastulum’daki yükselen gerilim ve karmaşanın şehirdeki güç dengelerinin değişimine ve beraberindeki beklenmedik olaylarına ışık tutmaktadır.

Gangsta; suç, aksiyon, drama ve az da olsa doğaüstü olayları bir araya getirerek izleyicilere özgün bir hikaye sunmaktadır. Mafya animesi listesinde olmazsa olmazlardan biri olan bu serimizde karakterlerin geçmişleri, ilişkileri ve şehirdeki güç dinamikleri ilginizi çekecektir.

Bölüm sayısı13
TürAksiyon / Suç / Gizem
Yapım Yılı2015
IMDB7.2
My Anime List Skor8.06
Gangsta Anime

3- 91 Days

Hikaye, Alkol yasağı döneminin yaşandığı 1930’ların Amerika’sında geçmektedir. Ana karakterimiz olan Avilio Bruno, ailesinin mafya tarafından öldürülmesine tanık olmuş bir gençtir. Bu trajik olaydan fazlasıyla etkilenen Avilio intikam almayı kafasına takar. Ailesini öldürenlerden biri olan ve mafya lideri olarak da karşımıza çıkacak Vincent Vanetti’nin oğlu Nero’nun yanına sızmaya çalışır.

Avilio, mafya dünyasına girerek Vanetti ailesinin güvenini kazanmaya oynar ve bu süreçte de her geçen gün güç kazanır. Zaman ilerledikçe Avilio’nun intikam planında soru işaretleri oluşur, zorlu bir dünyada hayatta kalma çabasına giren Avilio’yu zorlu kararlar, zorlu bir hayat beklemektedir.

91 Days animesi, mafya dünyasının karanlık ve acımasız tarafını çok iyi bir şekilde göstermektedir. İhanetin ve intikamın ana konumuz olduğu hikayede karakterler arasındaki karmaşık ilişkiler ve çıkar çatışmalarını sık sık göreceğiz. Gerilim dolu sahnelere hazırlıklı olun.

Bölüm sayısı14
TürAksiyon / Suç / Gizem
Yapım Yılı2016
IMDB7.7
My Anime List Skor7.83
91 Days Anime

2- Black Lagoon

Hikayemiz Güneydoğu Asya çevresinde geçmekte ve burada mal kaçakçılığı yapan Lagoon Company olarak anılan bi paralı asker topluluğunu konu almaktadır. Lagoon Company, farklı mesleklerden ve farklı alanlardan bir araya gelmiş 4 kişiden oluşmaktadır.

Ana karakterimiz Rokuro “nam-ı değer Rock” Okajima, sıradan bir muhasebeci olarak başlar, fakat bir süre sonra kendisini suç dünyası içinde bulur. Ekibin lideri Dutch, tetikçi Revy ve teknik uzman Benny ile birlikte, Rock, tehlikeli görevler üstlenir ve dünyanın en tehlikeli yerlerinde yaşanan çatışmalarla yüzleşir.

Hızlı tempolu aksiyon sahneleri ve gerilim dolu hikayesiyle ilgili türleri seven izleyicilerini pişman etmeyecek kalitede bir animedir. 24 bölümden oluşmakta ve IMDB’den de iyi bir skor elde etmeyi başarmıştır.

Bölüm sayısı24
TürAksiyon / Suç / Gizem
Yapım Yılı2006
IMDB7.9
My Anime List Skor8.02
Black Lagoon Anime

1- JoJo’s Bizarre Adventure: Golden Wind

Golden Wind, Napoli’de geçmektedir ve bir grup suçlunun lideri olan Bruno Bucciarati’nin maceralarını konu almaktadır. Ana karakterimiz, suçla mücadele etmek ve güçlü bir suç örgütüne karşı savaşmak için yetenekli bir grupla bir araya gelir.

2001 yılında geçen hikayemizde Giorno, sadece sıradan bir hırsız değil. O, olağanüstü Joestar kanıyla bağlantılıdır ve Gold Experience adında güçlü bir Stand’a sahiptir. Hikaye, gizem ve aksiyonlarla dolu, izleyicileri koltuklara bağlayan bir serüven sunuyor.

Özgün karakter tasarımları, dikkat çekici konuyu ele alışı ve sizi kendisine bağımlısı yapacak harika müziklerle toplamda 39 bölümlük bir görsel şölen sunuyor. Güçlü karakterler, gizem dolu bir hikaye ve mafya kategorisinde en iyilerden başlamak istiyorsanız Golden Wind sizin için biçilmiş kaftan.

Bölüm sayısı39
TürAksiyon / Suç / Gizem
Yapım Yılı2018
IMDB9.0
My Anime List Skor8.57
Tüm Zamanların En İyi 5 Mafya Animesi: Golden Wind

Böylece bir diğer anime listesinin daha sonuna geldik. Tüm zamanların en iyi 5 mafya animesinin haricinde sizlerde bu türde sevdiğiniz animeleri yorumlarda belirtebilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir