1. Anasayfa
  2. Listeler

En İyi İsekai Anime Önerisi! 2024 Güncel

En İyi İsekai Anime Önerisi! 2024 Güncel
0

İsekai, Japonca’da 異世界 ve Türkçe’de de Ayrı Dünya anlamına gelen anime, manga ve light novel örneklerinin de bulunduğu bir türdür. Çoğunlukla Paralel evrende geçen karakterlerin hikayesine yer verildiği çoğu zaman reenkarnasyon ile ilgili de konuların işlendiği fantastik türlerdendir. İşte sizler için 2024 yılında özenle hazırlanmış isekai anime önerisi.

En iyi İsekai Anime Önerileri

Bu türde başarılı bir anime serisi bulmak zaman zaman zor olabilmekte. Özellikle sık sık karşımıza çıkan türlerden biri olunca içerisinde güzel olanları elemek gerekebilmektedir. İşte sizler için hazırladığımız ve her geçen ay güncel tutuyor olduğumuz isekai anime önerileri.

That Time I Got Reincarnated as a Slime

Başarılı IMDB (8.1) puanı ile karşımıza çıkan ve isekai türünün en iyi örnekleri arasında gösterebileceğimiz “That Time I Got Reincarnated as a Slime” 37 yaşındaki Minami Satoru’nun ölümünün ardından sıradışı bir yaratığa olan reenkarnesini ve yaşadığı maceraları konu alır. Toplamda 59 bölümden oluşan anime serisi paralel evren ve reenkarne gibi konularda seri arayanlar için biçilmiş kaftan diyebiliriz.

Rimuru, yeni dünyada bir dizi maceraya atılırken ve yeni hayatına alışmaya çalışırken kendisi gibi farklı yaratıklarla tanışır ve dostluklar kurar. Tüm bunlar sonucunda dünyadaki barışı ve dengeyi sağlamak gibi bir gaye edinir. Aksiyon macera ve komedinin ağır bastığı bu serimizde karakterin kendi benliğini keşfetmesini, zorluklarla baş edebilme sürecini hikayenin ana temalarında göreceğiz. Reenkarnasyon animeleri arasında özellikle çok başarılı bir yapımdır. İzlemenizi tavsiye ederiz. İşte “That Time I Got Reincarnated as a Slime” fragmanı:

Overlord

Overlord, 52 bölümden oluşan distopik bir dünyada özgün bir hikaye deneyimi sunuyor. Ana karakterimiz Momonga çok sevdiği fakat popülaritesi düşen Yggdrasil adındaki oyunun kapatılacağı haberini alır. Bunun üzerine oyunun kalan son vakitlerinde zaman geçirmek ister ancak her şey beklediği gibi gitmez. Oyunun kapanmasıyla beraber Momonga kendisini bu oyunun dünyasına benzer bir dünyada bulur. Oyundaki NPC’lerin bu dünyada da olduğu ve her birinin kendi kimlikleri olduğunu öğrenmesiyle bu dünyayı keşfetmeye başlar.

  • Yönetmen: Naoyuki Itou
  • Bölüm Sayısı: 52 Bölüm
  • IMDB: 7.7
  • Tür: Aksiyon, Macera, Fantastik

Yeni dünyada farklı bir isimle anılmak isteyen Momonga adını ‘Ainz Ooal Gown‘ olarak belirler. Bu dünyada tanınmadığı için de yükselmeye en alttan başlar ve bu süreçte de bir hayli zorlanır.

No Game No Life

Oyun bağımlısı 2 kardeş Sora ve Shiro’nun internet dünyasında elde ettiği başarılarla nam salmıştır. Bir gün bu 2 kardeşe gelen mailde ‘tanrı’yı santranç oyununda yenebilmeleri için farklı bir dünyaya davet edilirler. Bu iki kardeşin birbirlerine olan inancıyla atıldıkları bu macerada kendilerini biranda bir dizi zorlu mücadelede bulurlar.

Benzersiz bir evreni konu alan No Game No Life, 2014 yılında başlamış olup toplamda 12 bölümden oluşmaktadır. IMDB’den de 7.6 gibi başarılı bir puan alarak kaliteli bir yapım olduğunu gösteriyor.

Re:Zero

Subaru Natsuki, sıradan bir hayat sürdüğü günlerden birinde ansızın tehlikeli bir alternatif dünyaya çekilir ve bilmediği bu dünyada saldırıya uğrar. Savunma şansı olmadığı düşünülürken, Satella adında bir cadı ona yardım ederek bu zorlu durumdan kurtarır. Bu yardımının ardından Satella kendini borçlu bilir ve minnettarlığını göstermek için de Subaru’ya ona ait olan kayıp nişanını bulmasında yardım eder. Ancak nişanı bulmasının ardından, ikisi de öldürülür ve Subaru, bu ilginç dünyada yeniden hayata döndüğünü görür.

re-zero isekai anime

Subaru’nun başına gelen bu ilginç olayda farkederki her öldüğünde veya zarar gördüğünde, belirli bir zamana geri döner fakat o yaşanan olayları Subaru hariç kimse hatırlayamaz. Bu durum, Subaru’nun zorlu durumlarla başa çıkmak için farklı stratejiler denemesinde de etkili olacaktır. Toplamda 78 bölümden oluşan isekai türündeki bu seri 8.0 IMDB skoruyla başarılı bir yapımdır.

The Vision of Escaflowne

Hitomi Kanzaki, sihir ve falcılığı seven fakat bu yeteneklerinin hayatında bu kadar önemli olacağını düşünmeyen genç bir karakterdir. Bir gün, başka bir dünyadan gelen prens Van ve onunla peşi sıra gelen, amacı dünyayı yok etmek olan ejderha ile beklenmedik bir zamanda gökyüzünden düşerler. Hitomi Kanzaki, Van ile tanışır ve dünyayı yok etmeyi amaçlayan ejderhayı yenmesinde ona yardımcı olur.

Üst üste gelen bu çatışmaların ardından bu ikili başarılı bir şekildle sağ çıkabilecek midir merak konusu… 26 bölümden oluşan ve 7.8 IMDB puanıyla dikkat çeken anime serimiz isekai türünde beğenilen yapımlardan biri olmaya devam ediyor.

Böylece isekai anime listesinin sonuna geldik. Umarım listede yer alan tüm animelerden hoşnut kalırsınız. Sizlerin de bu listede görmek istediğiniz iseai anime önerileri varsa yorumlarda belirtebilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir